Termékfejlesztés a Creo modell-alapú definíció funkciójával
A Bosch a Creo modell-alapú definíció funkcióját használta a Bosch Go Professional csavarhúzó burkolatának létrehozásához.

 

A termékfejlesztésben minden egy ötlettel kezdődik. A Bosch Power Tools a Bosch Go Professional csavarhúzó burkolatát a Creo modell-alapú definíció (Model Based Definition, MBD) segítségével fejlesztette ki. Ismerje meg hogyan teszi elérhetővé a Bosch a Creo és az MBD segítségével a tervezéssel kapcsolatos részletes információkat a folyamat minden résztvevője számára.

 

 

Mi az a modell-alapú definíció (MBD)?

A modell-alapú definíció a 3D-s modellek létrehozásának olyan megközelítése, ahol a 3D-s modell a gyártáshoz szükséges összes információt tartalmazza, feleslegessé téve ezzel a hagyományos 2D-s rajzokat. A tervező a modellben egyértelműen meghatározza a termék összes méretét, alak- és helyzettűréseit, az illesztéseket. A szimulációs és a gyártómérnök egyaránt a 3D-s modellt használja a vizsgálatokhoz és a gyártástechnológia kialakításához, így a 2D-s rajzok valóban elhagyhatók a folyamatból.

 

 

Ezzel a lépéssel a fejlesztési idő akár 20%-a is megtakarítható, anélkül, hogy a teljes termékfejlesztési és gyártási folyamat bármelyik mozzanata is kárt szenvedne. Ennek az az előfeltétele, hogy az adott cég a teljes értékláncolatában alkalmazza az MBD elveket és eszközöket. A mérnökök számára nem könnyű megemészteni, hogy a 2D-s rajz már nem szükséges kelléke a termékfejlesztésnek, de a verseny kikényszeríti ezt. Az MBD-t alkalmazó cégek egyértelmű versenyelőnyre tesznek szert azokkal szemben, akik ezt nem lépik meg.

Tudjon meg többet a modell-alapú definícióról itt!

 

Így is csökkenthető a gyártás során keletkező műanyaghulladék
Az új technológiák és a kapcsolódó gyártási folyamatok 50 százalékkal csökkentették a műanyaghulladék mennyiségét, és közel 20 százalékkal javították az újrahasznosítási arányt.
Foglalkoztatás - hátrányban a kisgyermekes anyák
Az adminisztratív munkakörökben egyre elterjedtebbek az atipikus foglalkoztatási formák, ám a kékgalléros, fizikai munkavállalók esetében erre korlátozottabbak a lehetőségek, de vannak pozitív kezdeményezések például kismama műszakok bevezetésével.
Egyetemistákat kérdeztek a legvonzóbb pályákról
Mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a STEM, azaz a tudományos-technológiai képzések hallgatói - derül ki egy friss kutatásból.
Ipari hulladékáramból nyernének ki kulcsfontosságú nyersanyagot
A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet az új, innovatív technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.
Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián
Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik.