Moduláris, vezérlőszekrény nélküli automatizálási rendszer
A Beckhoff rugalmas, kis helyigényre optimalizált, intelligens MX-rendszerével a hagyományos vezérlőszekrények teljes mértékben kiválthatók. Ez a gyártásautomatizálás számára teljesen új lehetőségeket teremt.

 

A vezérlőszekrényeket kiváltó, akár decentralizált gépelrendezés kialakítására is alkalmas, moduláris MX-rendszerrel megkönnyíthető a tervezés, az összeszerelés, a telepítés, valamint a karbantartás folyamata. Az MX-rendszer alapötlete, hogy egységesíti az összes elektronikai és elektromechanikai alkatrész elektromos és mechanikai csatlakozását. Az ötlet megvalósítása kétféle interfésztípust eredményezett:

 

  • az adatkapcsolati interfész minden funkcionális egységet egy EtherCAT hálózatba fog össze, egyúttal mindegyiknek 24 V-os – és szükség esetén 48 V-os – egyenfeszültséget biztosít;
  • egy második, kisfeszültségű tartományra tervezett, szintén egységesített interfészt is tartalmazó típus. Ezek osztják szét a hajtásrendszer számára a váltakozó hálózati feszültséget 530 V-ig terjedően, valamint az egyenfeszültségű táplálást 848 V-ig terjedően.

 

Ennek az egységesítésnek köszönhetően egy hagyományos vezérlőszekrény összes funkciója leképezhető egy hátlapra szerelt rendszerre. Az interfészekhez hasonlóan hátlapból is kétféle van, amelyek a fent leírt interfészekkel rendelkeznek, lényegükből következően csatlakozók formájában. A hátlapok masszív alumíniumházba vannak szerelve.

A hátlap és a befoglaló ház együttese képezi az úgynevezett alappanelt, amelyhez különféle funkcionális modulok teljes választéka csatlakoztatható, úgymint ipari PC-k, a buszcsatolók, a be/ki meneti modulok, mozgásvezérlő és reléegységek, továbbá rendszertápegységek. Ezeket egyszerűen lehet csatlakoztatni és csavarozni az alappanelbe. Ez utóbbi és a funkcionális modulok együttesen IP67 védelmi fokozatú, minimális helyigényre optimalizált, közvetlenül gépre szerelhető automatizálási rendszert alkotnak.

A tervezés során megmutatkozó előnyök

Az alappanel és a funkcionális modulok olyan moduláris rendszerarchitektúrát eredményeznek, amellyel számos sokrétű automatizálási feladat megoldható. Rendkívül előnyös, hogy az MX-rendszer részegységei egy-egy komplett funkciót biztosítanak – például a kimenő vonalak védelmét. Ennek köszönhetően könnyebben megtervezhető egy projekt, és jelentősen csökkenthető a rendszerelemek száma, ami többek között abban is megnyilvánul, hogy a kapcsolási rajzok oldalainak száma 80%-kal csökken.

A telepített MX-rendszer kis helyigénye már a tervezés fázisában is további előnyöket eredményez: az egyes üzemrészlegek egyszerűbben összekoordinálhatók, mert az MX-rendszerhez általában nem kell betervezni speciális telepítési területeket és konzolokat. További fontos szempont, hogy az MX-rendszerrel meg lehet felelni a vezérlőszekrényekre vonatkozó szabványoknak, és – a hagyományos vezérlőszekrényekkel ellentétben – kompatibilis az IEC, UL és CSA normával, azaz világszerte szabványos megoldást nyújt.

Automatizálási rendszer összeállításánál nyújtott előnyök

Az alappanelbe dugaszolt és ahhoz csavarozott funkcionális modulok elve nemcsak forradalmasítja a vezérlőszekrények tervezését, hanem mai formájukban teljesen ki is váltja őket. Erre alapozva kiküszöbölhető a vezérlőszekrény mechanikai összeszerelése, elhagyható a rögzítőszerelvénye, valamint nincs szükség időigényes kézi kábelezésre sem. Ennek következményeként egy MX-rendszer mindössze egy órán belül összeállítható, amiben benne vannak a szükséges tesztek és ellenőrzések is. Egy hasonló vezérlőszekrény összeállításának teljes időigénye legalább 24 óra lenne.

További előny, hogy az MX-rendszer segít áthidalni a szakképzett munkaerő hiányát is, mivel alkalmazásával egy adott feladat jelentősen gyorsabban elvégezhető, ráadásul kábelezési hibák sem lépnek fel többé. Logisztikai szempontból is egyértelmű előnyöket nyújt, ugyanis egy vezérlőszekrény kialakítása során a mechanikai munkalépések teljes kiküszöbölésével minden eddiginél kevesebb beépítési helyet igényel. Járulékos munkafolyamatokra – például külső vezérlőszekrény megtervezésére – gyakran nincs is szükség.

Gépek telepítésénél jelentkező előnyök

A hagyományos megoldásokhoz képest rendkívül kompakt kialakítású MX-rendszer mind megjelenésében, mind funkcionálisan a gép telepítési terébe integrálható, ami drasztikusan csökkenti a helyigényt. Az MX-rendszer láncolható, ezért nagyon könnyen kialakítható belőle egy moduláris gépelrendezés, emellett alkalmazásával jelentősen lerövidíthető az érzékelők és beavatkozószervek kábelezése. Az előre szerelt kábelek segítségével lerövidíthető a telepítési idő, és egyúttal megelőzhetők a téves csatlakoztatások is. Mivel a modulokat csak be kell dugaszolni, a bekötésükhöz nincs szükség szakképzett villanyszerelőkre.

A gép végfelhasználói által tapasztalt előnyök

A szervizelés és a karbantartás terén egyértelmű előnyt jelent a végfelhasználó számára, hogy az MX-rendszer hálózatba kapcsolt EtherCAT-egységekből áll, tehát bármikor végezhető rajta átfogó rendszerdiagnosztika. A klasszikus állapotjelző fénydiódákon kívül mindegyik funkcionális modul rendelkezik egy „DataMatrix” formátumú egyedi sorozatszámmal is. Ez a kétdimenziós QR-kód leolvasható egy mobiltelefonos alkalmazással, amely az okostelefont összekapcsolja a vezérléssel az adott funkcionális modul diagnosztikai adatainak lekérdezéséhez.

 

A hagyományos vezérlőszekrényekhez képest az MX-rendszerrel jelentősen javítható a hatékonyság a gép teljes élettartamára nézve

 

Az egységek üzem közben kihúzhatók és behelyezhetők, ami jelentősen megkönnyíti cseréjüket. A gépgyártókhoz hasonlóan a gépkezelők számára is előnyös, hogy a számos különféle automatizálási technológiát számottevően kevesebb alkatrésszel lefedő moduláris MX-rendszerhez lényegesen kevesebb szerelvényt kell raktáron tartalékolni. Egyszerű, moduláris alapelvének köszönhetően az MX-rendszer moduljai a gép életciklusát követően is könnyen újrafelhasználhatók.

Már tesztelik a jövő hibrid-elektromos repülőgépeinek meghajtását
Sikeresen teljesítette első „üzemanyag-égetéses” tesztjét a Rolls-Royce új, kisméretű gázturbinája, amelyet a légiipari vállalat kifejezetten a jövő hibrid-elektromos repülőgépeinek meghajtására fejlesztett ki.
Így épül a lehetetlen - Vonattal utazhatunk majd át az Alpok 1800 m magas hegyei alatt
A Brenner-bázisalagút a világ második, a kapcsolódó vonalakkal együtt pedig a világ leghosszabb föld alatti vasúti összeköttetése lesz, 10 év múlva pedig már magunk is 250 km/h-s sebességgel utazhatunk át a rekordhosszú építményen. Dr. Vásárhelyi Balázs, a BME Geotechnika és Mérnökgeológia Tanszékének docense szerint nem csak az útvonal lerövidítése indokolta az alagút megépítését.
Sokan terveznek munkát váltani a közeljövőben
A Work Force 500 munkavállaló bevonásával készített - a fluktuációt vizsgáló - felmérése szerint a válaszadók 62 százaléka tervezi elhagyni munkahelyét a közeljövőben, legtöbben magasabb fizetésért váltanának.
A rezsicsökkentés új módszere: gyomláljuk ki az adatokat!
Ön tisztában van vele, vajon mennyi elavult és felesleges adatot tárolnak a cégénél, és ezek hol találhatók a vállalat rendszereiben? Meg tudja becsülni, mennyi tárhelyet és költséget emésztenek fel ezek a fájlok?
Biológiai jel alapú mobil fájdalommérő
A Kereken-Pálya Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalhoz benyújtott Eszközfejlesztés fájdalomérzet detektálására biológiai jelek alapján című 2020-1.1.2-PIACI-KFI-2020-00011 azonosítószámú projektje sikeresen megvalósult.