Minden szem előtt, bármikor
A Leuze új, 36-os érzékelősorozata nagy működési tartományban is érzékeli a tárgyakat. A szenzorok költségoptimalizált kialakítása leginkább a magasan automatizált rendszerek gyártói és üzemeltetői számára bizonyul majd hasznosnak.

 

A tárgyak pontos észlelése megbízható technológiát igényel, és a Leuze pontosan ezt tartotta szem előtt az új 36-os szenzorsorozat kifejlesztése során. Tökéletes detektálási teljesítményüknek köszönhetően az érzékelők az intralogisztika, a csomagoló- és az autóipar szigorú követelményeinek is megfelelnek.

 

Az új Leuze 36-os sorozatú érzékelők kiemelkedő megbízhatósággal detektálják a tárgyakat – még a kihívást jelentő alkalmazások esetén is
 

 

A szenzorok még nagy távolságból is, rezgés, környezeti megvilágítás vagy szennyeződés esetén is képesek érzékelni a különböző optikai tulajdonságokkal rendelkező tárgyakat. A rendszergyártók és -üzemeltetők számára külön előny, hogy a költségoptimalizált 36-os sorozat gazdasági szempontból is vonzó megoldás, különösen a magasan automatizált, nagy számú érzékelővel rendelkező rendszerek esetében.

Rugalmas kialakítás

A Leuze az IP67 védelmi osztályú érzékelőket különböző működési elvekkel – háttérelnyomásos (2,5 méteres működési hatótávolságig), tükörreflexiós (17 méterig) vagy fénysorompós érzékelőként (80 méterig) – kínálja. A nagy teljesítményű érzékelő kialakítása rendkívül magas funkciótartalékot biztosít, ami akkor is biztosítja az objektumok megbízható észlelését, ha például interferenciaforrások is jelen vannak.

A hagyományos fényvisszaverő fotoelektromos érzékelők gyakran megbízhatatlanul érzékelik a fóliába csomagolt raklapokat. Ennek oka a kifeszített fólia depolarizáló tulajdonsága. Speciális optikájának köszönhetően az új Leuze 36-os sorozatú fényvisszaverő fotoelektromos érzékelő probléma nélkül teljesíti ezt a kihívást is

 

A sorozat olyan tükörreflexiós szenzorokat is tartalmaz, amelyeket depolarizáló tulajdonságú objektumokhoz, például fóliával burkolt raklapokhoz ajánlanak. A 36-os sorozat érzékelői ezért az alkalmazások széles skáláját képesek lefedni.

A csatlakozók kiválasztása

Az érzékelők egyaránt kaphatók M12-es csatlakozóaljzattal és különböző, készre szerelt csatlakozókábellel, valamint a megfelelő rögzítési tartozékokkal. Ezáltal az integráció még a meglévő rendszerekben is mindig garantált. Ezenkívül az összes általános kapcsolási logika – NPN és PNP, valamint világos és sötét kapcsolás – is támogatott.

Magyarországi forgalmazó: Kvalix Automatika Kft.

Költséghatékony digitalizáció: A szoftver-előfizetésben rejlő lehetőségek
Az üzleti világ folyamatos változáson megy keresztül, és a digitális forradalom már évek óta az innováció és hatékonyság kulcsa a vállalkozások számára. A digitális technológiák lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy versenyképesebbek legyenek, hatékonyabbak, és gyorsan reagáljanak a piaci változásokra.
Pirolízis olajok hasznosítása desztillációval
Az Európai Unióban jelenleg mintegy 2,5 milliárd tonna hulladék keletkezik. Az egy főre jutó települési hulladék mennyisége az Unióban 500 kg/fő körül van. Magyarországon ennél mintegy 22 %-kal kevesebb, 390 kg/fő települési hulladék képződik. Éppen ezért korunk egyik legfontosabb környezeti problémája, a rendkívül összetett és sokrétű küzdelem a mindent elárasztó hulladék ellen. A hulladék ugyanis hasznosítható, akár nyersanyag is lehet, ha okosan állunk a megoldáshoz. Az innováció jelentőségét már Thomas Edison is felismerte. „Egy találmány feltalálásához jó képzelőerőre és egy halom hulladékra van szükség” (Thomas Edison).
Amit tudni kell, mielőtt használni kezdi a ChatGPT-t
Az elmúlt hónapok során felerősödtek a mesterséges intelligenciát (AI) alkalmazó eszközökről szóló viták. Mivel segítségükkel növelhető a produktivitás és használatuk időt takaríthat meg, sok munkavállaló beépítette ezen eszközök alkalmazását a mindennapi munkafolyamatokba.
Drónpilóták a raktározásban
Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába.
Több mint 100 termékváltozat egy gépsoron
Az ipari, kereskedelmi és építőipari szektorban már közel száz éve használják az ABL által 1925-ben feltalált SCHUKO villásdugókat. A vállalat mostantól a SCHUKO dugók és csatlakozók több mint 100 változatát tudja gyorsan és rugalmasan gyártani egy új szerelőrendszeren, amelyet a speciális gépgyártó AS Automation szállított.