Kontron Szerszámgyártás Akadémia
A Kontron meghívja Önt és érdeklődő munkatársait a “Szerszámgyártás Akadémia” c. rendezvényére.

 

A német ipar gyengélkedése szűkíti a piaci lehetőségeket és ilyen körülmények között csak a maximálisan automatizált szoftverekkel és folyamatokkal dolgozó szerszámtervezők és -gyártók tudják megőrizni, vagy erősíteni piaci pozíciójukat. Rendezvényünkön olyan tervezési, szimulációs, gyártási és gyártás ütemezési automatizmusokat és eszközöket fogunk bemutatni, amivel a felhasználók egyértelmű versenyelőnyre tehetnek szert. Nem pár százaléknyi előnyökről beszélünk!

 

Jöjjön el, ismerje meg a termelékenység új szintjét!
 
Időpont: 2024. április 16. kedd 8:00-14:20
Helyszín: Abacus Business & Wellness**** hotel.
 
Részletes program, regisztráció >>
 

 

A rendezvényre ipari cégek, és oktatási intézmények aktív képviselőit várjuk:

  • műszaki vezetőket, szerszámüzem vezetőket, szerszám tervezéssel vagy gyártással foglalkozó mérnököket, gyártási folyamatmérnököket
  • műszaki oktatási intézmények szerszámtervezést, gyártást oktató tanárait

A részvétel díjmentes, de előzetes, hiánytalan online regisztrációhoz kötött.

 

 

Így is csökkenthető a gyártás során keletkező műanyaghulladék
Az új technológiák és a kapcsolódó gyártási folyamatok 50 százalékkal csökkentették a műanyaghulladék mennyiségét, és közel 20 százalékkal javították az újrahasznosítási arányt.
Foglalkoztatás - hátrányban a kisgyermekes anyák
Az adminisztratív munkakörökben egyre elterjedtebbek az atipikus foglalkoztatási formák, ám a kékgalléros, fizikai munkavállalók esetében erre korlátozottabbak a lehetőségek, de vannak pozitív kezdeményezések például kismama műszakok bevezetésével.
Egyetemistákat kérdeztek a legvonzóbb pályákról
Mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a STEM, azaz a tudományos-technológiai képzések hallgatói - derül ki egy friss kutatásból.
Ipari hulladékáramból nyernének ki kulcsfontosságú nyersanyagot
A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet az új, innovatív technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.
Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián
Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik.