Kompakt PC ipari Floor to Cloud összekapcsolásra
A Movicon szoftverrel és a PACEdge IIoT platformot előre telepítve tartalmazó PACSystems IPC 2010 nagy teljesítményű számítástechnikát biztosít az ipari edge adatvizualizációs alkalmazásokhoz.

 

Az Emerson új PACSystems IPC 2010 kompakt ipari PC-je (IPC), egy robusztus ipari számítógép, amelyet arra terveztek, hogy a gép- és egyedi alkatrészgyártás automatizálási alkalmazásainak széles skáláját kezelje. Az új megoldást olyan végfelhasználók és OEM-gépgyártók kiszolgálására tervezték, amelyeknek robusztus, kompakt, tartós IPC-re van szükségük ahhoz, hogy költséghatékonyan támogassák az ipari dolgok internete (IIoT) és más digitális transzformációs kezdeményezéseiket.

Az IPC 2010 ezt a PACEdge ipari edge platform és a Movicon.NExT SCADA szoftver elemeinek előzetes telepítésével oldja meg, segítve a felhasználókat az alkalmazások gyors futtatásában a böngészőalapú konfigurációval. A szoftverplatform naprakészen tartására és passzív karbantartására vonatkozó előírásokkal minimalizálja a felhasználói erőfeszítéseket, ugyanakkor maximalizálja a megbízhatóságot.

Számos feladatra alkalmazható eszköz

A Linux ipari verzióját futtató, soros és Ethernet-kapcsolattal rendelkező IPC 2010 kommunikációs átjáróként használható különféle topológiákban, és egyidejűleg vagy külön-külön is használható edge számítástechnikai eszközként. A felhasználók az IPC 2010-et rugalmas protokoll-átalakítóként – és több más számítási funkcióhoz – implementálhatják számos IIoT, OT/IT konvergencia, HMI vizualizáció, SCADA kapcsolat és digitális transzformációs szerepkörben.

 

 

Mind a hardvert, mind a szoftvert úgy tervezték, hogy adaptálhatóak, univerzálisak és méretezhetőek legyenek, szabványosított és egységes felhasználói élményt biztosítva, amely könnyen használható, hatékony és az Emerson életciklus-szolgáltatásai által támogatott. A kompakt kivitelű IPC 2010 a passzív hűtésű IPC-k közül a legszélesebb üzemi hőmérséklet-tartománnyal rendelkezik, alacsony, mindössze négy wattos energiafogyasztással és masszív házzal, így gyakorlatilag bárhová telepíthető. Az IPC 2010 előnyös ár/teljesítmény arányt kínál folyamatos éves licencköltségek, illetve az általános és kiberbiztonsági frissítések díjai nélkül. További funkciók, mint például a Movicon Connext vagy a Web HMI, bármikor aktiválhatók vagy hozzáadhatók.

„Sok digitális transzformáción áteső ügyfél szeretne kicsiben kezdeni, és bizalmat akar kivívni, miközben értéket keres a szélsőséges alkalmazásokból” – mondta William Paczkowski, az Emerson diszkrét automatizálási üzletágának IPC 2010 termékmenedzsere. „Az IPC 2010-et kifejezetten előregyártott és gazdaságos megoldásként tervezték, így gyorsan és költséghatékonyan üzemelhetnek.”

Az Emerson már most integrálja az IPC 2010-et egy széleskörű kínálatba a szivárgásészlelés, a sűrítettlevegő-felügyelet, az adagolórendszerek, a felhő engedélyezési szolgáltatások és egyéb csomagolt megoldások terén. Ez a rugalmas ipari technológia lehetővé teszi, hogy minden típusú ügyfél részesüljön fejlett funkcióiból.

 

| Forrás: Emerson | Nyitókép: illusztráció: Adobe Stock

Így is csökkenthető a gyártás során keletkező műanyaghulladék
Az új technológiák és a kapcsolódó gyártási folyamatok 50 százalékkal csökkentették a műanyaghulladék mennyiségét, és közel 20 százalékkal javították az újrahasznosítási arányt.
Foglalkoztatás - hátrányban a kisgyermekes anyák
Az adminisztratív munkakörökben egyre elterjedtebbek az atipikus foglalkoztatási formák, ám a kékgalléros, fizikai munkavállalók esetében erre korlátozottabbak a lehetőségek, de vannak pozitív kezdeményezések például kismama műszakok bevezetésével.
Egyetemistákat kérdeztek a legvonzóbb pályákról
Mérnöki, programozói és orvosi pályán helyezkednének el legszívesebben a STEM, azaz a tudományos-technológiai képzések hallgatói - derül ki egy friss kutatásból.
Ipari hulladékáramból nyernének ki kulcsfontosságú nyersanyagot
A gumi-, a kerámia- , az üveg- és a kozmetikai iparban nélkülözhetetlen cink-oxid (ZnO) zöld előállításának arányát kívánja növelni az EIT InnoEnergy azzal, hogy befektet az új, innovatív technológiát kifejlesztő lettországi vállalatba, a Catalyco-ba.
Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián
Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik.