Jövőbe mutató megoldások a 10. Smart Factory ConnAction konferencián
Az ipar 4.0 koncepciója több mint egy évtizede tartja izgalomban a termelővállalatokat. Ez idő alatt az ipari termelés digitalizálása és automatizálása, valamint az okos gyártás és az innovatív technológiák használata az egyik legnépszerűbb témává vált, amely még a mindennapi beszélgetésekben is megjelenik.

 

A gyártóvállalatok az ipar 4.0 bevezetésével kapcsolatos informatikai, automatizálási és telekommunikációs rendszereik tapasztalatait immáron 10. alkalommal oszthatják meg a júniusi Smart Factory ConnAction konferencián, ahol az előadásokon, workshopokon elhangzó jól bevált gyakorlatokból is inspirálódhatnak.

Három gyár testközelből, exkluzív látogatások keretében

A háromnapos rendezvény a hagyományokhoz híven most is exkluzív, limitált férőhelyes gyárlátogatásokkal indul. A Continental Automotive Hungary Kft. budapesti gyáregységében a legmodernebb ipar 4.0 megoldásokkal, a vállalat saját szoftverfejlesztő központjával, a kollaboratív és ipari robotok által automatizált gyártással, illetve mesterséges intelligencia alapú minőségellenőrző képfeldogozó rendszerrel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

 

 

Az implantátumokat és protéziseket gyártó Sanatmetal az integrált vállalatirányítási rendszerével, a valós idejű adatgyűjtési megoldásaival, valamint fejlett robotizációs folyamataival érdemelte ki, hogy Magyarország 18 mintagyára közé válasszák. Ezeket az eredményeket mutatják be a konferencia látogatóinak a 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozás falai között. Az Emerson Discrete Automation Solutions részeként működő Aventics egri gyáregysége is exkluzív betekintést enged a digitalizáció terén történt fejlesztéseikbe, itt a gépek, berendezések hálózatba integrálását, az adatgyűjtés folyamatát, valamint a papírmentes gyártást követhetik nyomon a résztvevők.

Mesterséges intelligencia, adatgyűjtés és adatelemzés. De hogyan?

A Smart Factory ConnAction konferencia workshop programjai között idén is a szakmát leginkább izgalomban tartó témakörök kerülnek fókuszba. Így természetesen jelentős szerepet kap a mesterséges intelligencia használata, kifejezetten az ipar területén. Gyakorlati példákon keresztül az adatelemzés hozzáadott értéke, az analitika szerepe, az ipari rendszerek teljesítményének optimalizálása is bemutatásra kerül, és azt is láthatjuk, milyen ipari hálózati kommunikációs eszközökkel, hardverekkel, szoftverekkel végezhetjük és támogathatjuk megbízhatóan ezeket a tevékenységeket.

NIS2 a gyakorlatban, avagy cybersecurity az ipar szemszögéből

Az Európai Unió NIS2 irányelvének életbelépésének időpontja egyre gyorsabban közeledik. A szabályozásnak való megfelelés megmozgatja a kiemelten kockázatos és kockázatos ágazatok egyes szereplőinek kiberbiztonsági ökoszisztémáját. A Smart Factory ConnAction konferencia sem telhet el anélkül, hogy meg ne vizsgálnánk közelről, hogy pontosan milyen jogszabályi kötelezettségeknek kell megfelelniük a vállalatoknak, hogyan segíthetik egymást az IT (informárciótechnológiai) és OT (üzemeltetési) szakemberek ezen a nehéz pályán, és mit jelent ez a direktíva az ipari hálózati eszközök és a hálózatmenedzsment perspektívájából.

Fenntartható gyártás: eredményes példák nagyvállalatoktól

A költséghatékony működés megteremtése nem csak a megnövekedett enerigiaárak és a szigorodó elvárásoknak való megfelelés miatt válik egyre fontosabbá a termelővállalatoknál. A környezeti lábnyom csökkentése - így például a karbonkibocsátás mérséklése, a vízvédelem, és az erőforráshatékonyság - olyan cél, amelyet egy modern gyárnak szem előtt kell tartania. A konferencián már megvalósult jó példákat mutatnak be környezetvédelmi szakemberek, köztük az Audi Hungaria és a GRUNDFOS képviselői. 

 

Jelentkezz a 10. Smart Factory ConnAction konferenciára!

Az ipar 4.0 tematikájú Smart Factory ConnAction konferencia a hazánkban működő gyárak képviselői, az ipar 4.0 bevezetéséhez kapcsolódó automatizálási, informatikai és telekommunikációs rendszerek felhasználói, vagy beszerzések döntéshozói, javaslattevői számára ingyenes.

Időpont: 2024. június 11-12-13. (kedd-szerda-csütörtök)

Helyszín: Mátraháza | Hotel Ózon & Luxury Villas****

Részletes program és regisztráció: https://smartfactory.comforth.hu/

A szervező Com-Forth Ipari Informatikai Kft. csapata idén is szeretettel vár minden új és visszatérő vendéget az ipar 4.0 témakörének egyik legmeghatározóbb hazai rendezvényén.

 

 

Hogyan viselkedhet egy fém felülete kétféleképpen?
Különleges tulajdonságaik miatt számos alkalmazásban fontos szerepet játszik a fémfelülethez kötött fény (plazmon). Magyar kutatók most egy olyan eszköz működését demonstrálták, amely ezen felületi plazmonok segítségével ultraérzékeny szenzorként és jelmoduláló eszközként is alkalmazható.
Energiahatékony motor- és invertercsomag elektromos buszokhoz
Az új csomag, amely magában foglalja az első, buszokhoz készült háromszintű invertert is, megnövelt élettartamot és jelentős hatékonyságnövekedést eredményez, hiszen a korábbi, kétszintű inverterekhez képest akár 12%-kal kevesebb motorikus veszteséget generál a szokványos menetciklusok során.
Pénzügyi tudatosság az üzleti tervezés alapja
A gyorsan változó üzleti környezetben a hatékony pénzügyi tervezés és ellenőrzés elengedhetetlen minden vállalat, különösen a kis- és középvállalkozások sikeréhez.
Gépzsír Extra - Fejlődés - Alkalmazkodás - Adaptáció
CAD, MBD, OEE, APS, ERP - ha eddig zavarba jöttél ezeknek a mozaikszavaknak a hallatán, ebből az epizódból megtudhatod, hogy melyik mit jelent, és mire jó, miért hátrány az, ha nem is ismered a jelentésüket és ha nincs neked ilyened.
26 év után adja át a stafétát a Phoenix Contact Kft. ügyvezetője
A nyugdíjba vonuló Pálos Gábor meghatározó örökséget hagy hátra. A német tulajdonú, multinacionális vállalat évtizedek óta a magyar elektronikai szektorban is meghatározó leányvállalatát szakmai és emberi kvalitásaiban is kiváló állapotban adja át.