Energiahatékony motor- és invertercsomag elektromos buszokhoz
Az új csomag, amely magában foglalja az első, buszokhoz készült háromszintű invertert is, megnövelt élettartamot és jelentős hatékonyságnövekedést eredményez, hiszen a korábbi, kétszintű inverterekhez képest akár 12%-kal kevesebb motorikus veszteséget generál a szokványos menetciklusok során.

 

Az ABB bejelentette az AMXE250 motorból és HES580 inverterből álló, kifejezetten az elektromos buszok igényeire szabott új és innovatív csomagjának bevezetését. Az új hajtáscsomag, amelynek harmonikus működése egy hatékonyabb, megbízhatóbb és az ipar számára azonnal rendelkezésre álló megoldást eredményez, jelentős előrelépést jelent a tisztább és fenntarthatóbb közlekedési lehetőségek terén. A HES580 az első elektromos buszokhoz készült háromszintű inverter a piacon, amely kiváló energiahatékonysággal és motorteljesítménnyel büszkélkedhet.

A hagyományos, kétszintű inverterekhez képest a HES580 nagy mértékben, akár 75 százalékkal képes csökkenti a motor harmonikus veszteségét, jelentősen minimalizálva a hőleadást és maximalizálva az energiamegtakarítást. A kiváló teljesítmény kulcsa az innovatív, háromszintű szerkezetben rejlik. A kétszintű inverterekkel ellentétben, amelyek két feszültségszint (DC+ és DC-) között képesek váltani, a HES580 egy harmadik, semleges feszültségfokozatot is bevezet a folyamatba.

Nagy nyomatéksűrűség,jobb dinamikai teljesítmény, csendesebb működés

Ez a kiegészítés minden egyes kapcsolási művelet során képes a felére csökkenteni a feszültségfokozatot, ami csökkentett áramhullámosságot, és ebből kifolyólag alacsonyabb harmonikus veszteséget eredményez. Ennek következtében az AMXE250 motor fokozott hatékonysággal működik, és nagyobb teljesítményt nyújt a legkülönfélébb vezetési körülmények között is.

 

ABB HES580 3L-inverter

 

A HES580 használata nem csupán 12%-kal kevesebb motorikus veszteséget jelent a hagyományos, kétszintű inverterekhez képest a szokványos menetciklusok során, de az AMXE250 motornak is jelentős előnyöket biztosít élettartamának meghosszabbítása és megbízhatóságának növelése révén. A harmonikus hatások mérséklésével és a motortekercsekre ható terhelés minimalizálásával ez a fejlett technológia tartós teljesítményt nyújt, és gondoskodik a teljes elektromos hajtáslánc hosszú élettartamáról is.

ABB AMXE250S motor

 

Az AMXE250 emellett kompakt, nagy hatékonyságú meghajtásra tervezett állandómágneses szinkronmotorként is kiemelkedő jelentőséggel bír. A motor nagy nyomatéksűrűséget kínál, ezzel jobb dinamikai teljesítményt nyújtva, valamint csendesebb működést biztosít az utasok kényelme érdekében. A HES580-at és az AMXE250-et úgy terveztük, hogy rugalmas működést biztosítsanak, így távolabb is elhelyezhetők egymástól. Ebből kifolyólag pedig az üzemeltetők számára további lehetőségek nyílnak a helyoptimalizálásra. Az egyszerű paraméterbeállításnak, üzembe helyezésnek és indítási képességeknek köszönhetően a csomag gyorsan beszerelhető a járműbe.

David Segbers, az ABB vontatási üzletágának globális termékmenedzsere. elmondta:  "A motorból és az inverterből álló csomagot úgy terveztük, hogy elemei tökéletes összhangban működjenek, és jelentős energiahatékonysági előnyöket biztosítsanak az üzemeltetők és az OEM-ek számára egyaránt." Fabiana Cavalcante, az ABB e-mobilitásért felelős globális vezetője hozzátette: „A buszok ilyen módon történő áramellátása kulcsfontosságú az olyan fenntartható, tiszta tömegközlekedés megvalósításához, amely javítja az életminőséget. Boldogok vagyunk, hogy olyan jövőbiztos megoldásokat kínálhatunk, amelyek támogatják az iparág szereplőit fenntarthatósági és teljesítménycéljaik elérésében."

 

Mit tehetnek a vállalatok a munkahelyi jóllét érdekében?
A munkahelyi jóllét csak egy jól hangzó fogalom, vagy a gyakorlatban is alkalmazott munkaerőt megtartó eszköz? A No Fluff Jobs legújabb kutatása arra kereste a választ, hogy az IT- és HR-szakemberek tapasztalatai alapján melyek azok a tényezők, amelyek befolyásolhatják a munkavállalók fejlődését és elégedettségét.
A termelés visszatelepítése saját országon belülre: okok, kihívások és lehetőségek
Az offshoring - a gyártás áthelyezése az alacsonyabb költségű országokba - elvesztette fényét. Egykor az erősebb versenypozíció kiépítésének egyik módjaként tekintettek rá, ma azonban úgy tűnik, hogy sebezhetőséget és korlátokat jelent.
Elindult a Mol tiszaújvárosi műanyaghulladék kémiai újrahasznosító üzemének tervezése
Műanyagok kémiai újrahasznosítására jelentett be együttműködést a Mol-csoport és a globális folyamattechnológiával és értékorientált energetikai megoldásokkal foglalkozó Lummus Technology. A partnerség részeként megkezdődött az első Lummus Advanced Waste Plastic Recycling üzem tervezési szakasza.
Takarékos megoldás a Te otthonodba is!
A modern technológia fejlődésével egyre inkább előtérbe kerülnek az energiatakarékos megoldások, amelyek nem csak a környezetvédelem szempontjából, hanem gazdaságilag is előnyösek.
Hajtásrendszer-megoldások a szimplexitás jegyében
Ha valaki nyomon követi, melyek az aktuális felkapott témák, biztosan találkozott már a szimplexitás kifejezéssel. Az elnevezés a szimplicitás és a komplexitás összevonásából keletkezett, és első ránézésre ellentétpárt foglal magában.