Azonosítsa magát! És termékét
Gyártással foglalkozó szakemberként Ön is tudja, mekkora problémát jelenthetnek az azonosítatlan alkatrészek és késztermékek. A profi jelölőcímkék megszüntetik az ezzel kapcsolatos gondokat, és javítják a munka hatékonyságát.

 

Egy profi a megfelelő eszközzel a kezében mindig gyorsabban és jobb eredménnyel végzi el a munkát. Az azonosítási igények kielégítésére is számos megoldás létezik, de a legnagyobb rugalmasságot mindig az biztosítja, amelyikkel helyben és igény szerint hozhatjuk létre a saját címkéinket.

Napjainkban minden korábbinál több megoldás áll rendelkezésre az azonosításra. A fejlett biometrikus rendszerektől a legmodernebb azonosító szoftverekig a vállalkozások és a hatóságok számos eszközhöz és technológiához férhetnek hozzá az egyének személyazonosságának ellenőrzéséhez. A piacon elérhető sok márka közül a funkcionális követelmények és az alkalmazási területek alapján kell választani.

Az Antra ID Kft.-nél 1990 óta dolgozó Bihari Gyula irodavezető egyben a címke üzletág vezetőjének is számít, tehát tulajdonképpen sosem távolodott el a cég alapjaitól, az Antra ugyanis árazógépek és címkenyomtatók, valamint a tartozékok forgalmazásával kezdte a működését. Több mint három évtized alatt elképesztő átalakuláson ment keresztül a nyomon követés és az azonosítási technológia. Más-más vonalkódot használ a gyártás, illetve a kereskedelem, az Antra ID pedig a gyártás világa felé mozdult el – nem véletlenül, hiszen minél komplexebb és igényesebb a rendszer, annál inkább megéri őket foglalkoztatni.

Helyben és igény szerint

„A gyártásban használt nyomon követési és azonosítási technológiák közül gyakorlatilag mindennel foglalkozunk – árulta el Bihari Gyula. – A jó minőségű címke, valamint a jól megtervezett és jól elkészült nyomtatás elengedhetetlen a hatékony működéshez. Ezért érdemes egy szakértővel konzultálni. A nyomtató és a címke nem megfelelő kialakítása magát a címkenyomtatót és a nyomtatófejek életciklusát is befolyásolja, növelve ezzel a karbantartási költségeket. A magasabb üzemeltetési költség mellett a rosszul megtervezett és nyomtatott címkék a leolvasási folyamatot is megnehezítik.

Termékportfóliónkban az egyszerű, nem nyomtatott papírcímkéktől, a poliésztertől, poliamidtól és egyéb szintetikus anyagoktól az 1 400 °C-ig ellenálló kerámiákig és a vonalkódhoz készült roncsoló biztonsági címkékig minden megtalálható. Keretszerződés esetén nemcsak a címkéket szállítjuk havonta, hanem a címkenyomtatók megelőző karbantartását is elvégezzük. Jelölünk papíron, műanyagon, fémen és bármilyen más felületen, továbbá időjárásálló megoldásokat is kínálunk. A logisztika számos területén használják az általunk forgalmazott címkéket, címkenyomtatókat és vonalkódolvasókat.”

 

 

Jelölőcímkét számtalan helyen be lehet szerezni, de ennek megfelelően számtalan eltérés is lehet köztük, amik mind kihatnak majd a későbbi alkalmazási lehetőségeire, és ezzel a logisztikai folyamat hatékonyságára is. A fő kihívás az adott környezetben az adott alkalmazásnak megfelelő címke kiválasztása. Az alkatrészcímkéknél követelmény a jó tapadás, a fennmaradás és az olvashatóság. Kevés annál bosszantóbb dolog van, mint amikor egy címke a padlóra esik vagy olvashatatlanná válva akasztja meg a logisztikai folyamatot.

 

Bihari Gyula, az Antra ID Kft. kellékanyag üzletfejlesztési vezetője

 

Az Antra a 30 éves tapasztalatának, a vonalkódok és az RFID technológia átfogó ismeretének  köszönhetően pontosan tudja, hogy melyik anyag, méret és nyomtatási technológia szükséges a megfelelő működéshez, és mely címkék és tag-ek alkalmasak a rendszerek és komplett megoldások (nyomtatott/programozott címkék/tag-ek) számára. A cég kész címkemegoldásokat is kínál azon ügyfelek számára, ahol mechanikailag ütésálló, nedvességálló, hőálló és oldószerálló címkékre van szükség.
 
A 2022-től a Közép-európai Automatizálási Holding nemzetközi hátterét is élvező Antra ID által megkötött címkeforgalmazási szerződésekben nemcsak a kiváló minőségű címkék időben történő leszállítása, hanem az érintett nyomtatók karbantartása is szerepel. Nincs tehát több egymásra mutogatás, az egy kézben összpontosuló azonosítástechnika a zökkenőmentes logisztika egyik alapköve lehet. Néhány beszerző figyelmét elkerülheti a címkék és a festékszalagok kompatibilitási kérdése – az Antra ezeket együtt kínálja, garanciát vállalva a későbbi hibátlan működésükre. Új anyag megjelenése esetén az Antra házon belüli teszteket is végez – ez főleg a fényes műanyag felületek esetében lehet kulcsfontosságú –, és csak a megbízható rendszert adja ki a kezéből.

Sci-fi a papírmentes üzem víziója?

Már egy évtizeddel ezelőtt is lehetett hallani azokat a szakértői véleményeket, hogy a papíralapú jelölőcímkék világának leáldozott, a jelen és a jövő a digitális azonosítási technológiáé. Az RFID – minden előnye ellenére – továbbra sem szorította ki mindenhonnan a vonalkódokat, aminek oka egyrészt a költségvonzat, másrészt az „örök” emberi tényező.

 

 

A vizuális azonosítás lehetősége ugyanis csak nem akar kimenni a divatból még a legmodernebb gyártástechnikát alkalmazó iparcégek esetében sem. Ha a raktárban mobil eszközök nélkül mozog egy munkavállaló, akkor csak nyomtatott címkék révén ismeri fel, hogy milyen termék van előtte. A papíralapú címkék kezelése tehát még jó ideig ad feladatot az olyan logisztikai szakértők számára, mint az Antra ID Kft.

 

 

„Ezzel együtt mi is átfogó ismeretekkel rendelkezünk az RFID-technológia terén, amit sikerrel vezettünk be a legnagyobb hazai iparcégeknél. Aktív, félpasszív és passzív címkékből álló termékportfóliónk az egyszerű, nyomtatható címkéktől az egyedi kemény címkékig terjed, amelyek a rendkívül erős mechanikai hatásoknak is ellenállnak. Bár az RFID címkék költségértéke magasabb, mint más címkéké, cserébe sokkal több adat tárolására és feldolgozására képesek – tette hozzá Bihari Gyula. – Hosszú évekig a multinacionális cégek közül kerültek ki az ügyfeleink, de az utóbbi időben a kis- és középvállalkozások is felfedezték az adatgyűjtés és a nyomon követhetőség előnyeit. Nagyon jól ismerjük a logisztikai folyamatokat, ezért már a koncepció megtervezésétől kezdve tudjuk segíteni az ügyfeleinket. Nem technológiát, hanem megoldást szállítunk.”

Az intralogisztikában a sebesség a lényeg
A versenyképes intralogisztika átfogó automatizálást igényel, ami mikromotorok nélkül elképzelhetetlen. A nagy precizitású Faulhaber hajtásrendszerek igazolják teljesítőképességüket a válogatás, a szállítás és a robotikai megoldások területén is.
Már nem a szakemberhiány a legnagyobb gond az építőiparban
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) 400 vállalat körében végzett felmérése szerint az ágazat fejlődését fékező tényezők sorrendjében a szakemberhiány továbbra is jelentős, de a válaszadók szerint ma már nem ez az első számú akadály.
Moduláris, vezérlőszekrény nélküli automatizálási rendszer
A Beckhoff rugalmas, kis helyigényre optimalizált, intelligens MX-rendszerével a hagyományos vezérlőszekrények teljes mértékben kiválthatók. Ez a gyártásautomatizálás számára teljesen új lehetőségeket teremt.
A technológiai ágazat bízik legkevésbbé kiberbiztonsági ismereteiben
Miközben a fenyegetés napról napra nagyobb, a kibervédelmi ismeretek hiánya miatt a vállalatok egyre kiszolgáltatottabbá válnak.
Kontron FOCUS 2023 Ipari Digitalizációs Nap meghívó
Tisztelettel meghívjuk Önt és érdeklődő munkatársait az “Kontron FOCUS 2023 Ipari Digitalizációs Nap” c. rendezvényünkre.