XLase GT, a hazai kis- és középvállalatok igényeire fejlesztve
Miközben az általános gazdasági bizonytalanság a cégek többségét költségeik drasztikus lefaragására készteti, vannak olyan vállalatok akik egészen más utat választanak és a nehézségeket próbálják előnyükre fordítani.

 

Jó példa erre a HSG lézerberendezéseit forgalmazó Signdepot Europe Kft. sikere, akik a járvány időszakában is képesek voltak a fejlődésre. Az elért eredményekről és az idei tervekről kérdeztük Szabó Zsombort, a cég ügyvezető igazgatóját.

 

A lézervágó berendezések hazai és nemzetközi felvevőpiacára milyen hatással volt a tavaly kitört világjárvány és az azt megelőző gazdasági visszaesés?

Hazai viszonylatban a cégünknél azonnal érezhető volt a kirobbanó járvány és az ezzel járó korlátozó intézkedések hatása. Az érdeklődések száma csökkent, mert a legtöbb vállalkozás visszafogta a fejlesztéseket, beruházásokat. Szerencsére ez néhány hét után pozitív irányba változott, sőt, az előző évhez képest a harmadik negyedévre növeltük a lézergépeladások számát. A célcsoportunk jellemzően kis- és közepes vállalkozásokból áll, akik kevésbé vannak kitéve az autóiparban tapasztalható recesszió következményeinek. A legtöbb ügyfelünk egyedi termékeket gyárt, egyedi megbízásokat teljesít. Összességben – egy rövid időszaktól eltekintve – mi nem tapasztaltuk a lépten-nyomon emlegetett gazdasági visszaesést, sőt, napjainkra a HSG az egyik legnépszerűbb márka lett a hazai lézervágópiacon.

 

A járványhelyzet szinte minden iparágnak komoly üzleti problémákat hozott. Hogyan birkózott meg ezzel a helyzettel a HSG?

Az eredmények azt mutatják, hogy a HSG dinamikus fejlődésére látszólag nem volt hatással a COVID-19, mert éppen a járványidőszak alatt növelték az alkalmazottak számát, és új, 40 ezer négyzetméteres gyáregység kezdte meg az üzemelést.

 

A HSG saját kutatás-fejlesztési részeggel rendelkezik. Jelenleg milyen fejlesztési területek állnak a középpontban, és mely termékekkel bővítette portfólióját az elmúlt időszakban?

A tavalyi év több újdonságot is hozott. A HSG eddig kizárólag az ipari lézervágó gépekre fókuszált, de a legújabb célkitűzés a CNC-élhajlítók piacára való betörés. Tény, hogy a lézervágó és lemezhajlító gépek szorosan kapcsolódnak egymáshoz. A legtöbb fémipari cégnél, ahol lézervágót használnak, ott nagy eséllyel van vagy lesz élhajlító is. A HSG új mérnököket alkalmazott, akik a világ egyik vezető, élhajlítókat is gyártó vállalatától érkeztek. A 4 és 6 meghajtott tengellyel rendelkező gépek rendelkeznek mindazokkal a korszerű funkciókkal és paraméterekkel, melyekkel a vezető márkák gépei is.

Az élhajlítókról hamarosan bővebb információk is elérhetők lesznek, illetve rövidesen megérkezik az első HSG élhajlító Magyarországra. A lézervágóknál a legfontosabb fejlesztés a GT széria, mely tartalmazza a HSG legújabb innovatív újításait. A GT a GA és GX széria mellett szintén a kis- és közepes méretű vállalkozások igényeire optimalizált berendezés, ezt tükrözi a gép kedvező ára is.

 

Hogyan fogadta az európai és a magyar piac a HSG berendezéseit?

Mára már nem kérdés, hogy a HSG az egyik legnépszerűbb lézervágómárka a hazai lézervágópiacon. Késői belépők voltunk, itthon 2016-ban értékesítettük az első HSG fiber lézervágót. Ma már hamarosan több mint 20 darab ipari HSG fiber lézervágó üzemel megbízhatóan az ország különböző pontjain. Minden típusnál lehetőséget biztosítunk gépbemutatóra. A belépő, közepes költségkategóriát képviselő megoldásokat a saját HSG demo lézervágónkon nézhetik meg az érdeklődők a bemutatótermünkben. Ez a berendezés egy kombinált típus és kizárólag a bemutatók célját szolgálják. Ezenfelül a nagyszámú referenciáinknak és az ügyfelekkel tartott kiváló kapcsolatnak köszönhetően egyéb típusokat is be tudunk mutatni az ügyfeleink telephelyén.

 

 
A GT legfontosabb új funkciói az előd modellekhez képest:
 
  • Új asztalrögzítési rendszer közel, melynél az origófelvétel pontossága szinte nulla hibahatárral történik. Ez a szervomotoros és kettős-kúpos rögzítési technológiának köszönhető.
  •  Új, moduláris asztal. A legtöbb lézervágónál az asztal egy darabból ál, a tüskék is vagy egyben, vagy csak egyenként soronként távolíthatók el. A GT szériánál az asztal több modulból áll, mely könnyebbé teszi a karbantartást, pl. a tüskék cseréjét vagy a salakanyag eltávolítását.
  • A gép előtti vezérlő magassága motorikusan állítható függőlegesen nagy tartományban. Ezzel az ergonómia javult, az operátor a számára legkényelmesebb pozícióban rögzítheti a vezérlőt (akár egy autónál az elektronikus kormányállítás).
  • A GT széria megkapta az új 4. generációs extrudált alumíniumhidat, mellyel a lézerfej gyorsulása és sebessége növelhető, a kapcsolódó egyéb alkatrészekre ható fizikai erő csökkenése mellett.
  • Az asztalváltás sebessége is növekedett a GA és GX szériákhoz képest. A GT szériában a 3 000 × 1 500 mm-es asztalok cseréje csupán 8 másodperc!
  • Az elszívórendszer is változott. Az eddigi alsó-középső szekciókat alsó-oldalsó szekciók váltották fel. Így a vágáskor kiáramló salakanyag nem találkozik az elszívó csatornákkal. A HSG GT széria 3 asztalmérettel rendelhető: 3 000 × 1 500 mm, 4 000 × 2 000 mm és 6 000 × 2 400 mm. Továbbá fontos kiemelni, hogy a GT széria rendelkezik minden vonatkozó EU-certifikációval, a gép megfelelősége kiterjed a mechanikai, az elektronikai alkatrészeire és a lézerforrásra egyaránt: EN ISO 12100, EN 60204, EN ISO 11553. A HSG GT széria tehát egy új, innovatív lézervágó gép, mely a kis- és közepes vállalatok számára is megfizethető.
 

 

Melyek a GT sorozat meghatározó jellemzői?

A HSG célja a GT szériával a kisvállalkozói igények maximális kielégítése, hiszen a sorozat kiváló ár/érték aránnyal rendelkezik – hangsúlyozta Szabó Zsombor. – A sorozat legújabb darabja az új Xlase G3015T fiber lézervágó, mely a stabil alapokon fekvő G3015A továbbfejlesztett verzióját jelenti. A pontosság javult 0,05 mm/1 000 mm-ről 0,03 mm/1 000 mm-re, illetve a vezérlőszoftver is megújult, több funkciót és remote control lehetőséget kapott. A fogasléchajtás fődarabjai német (Wittenstein Alpha), a szervomotorok japán gyártmányúak (Panasonic). A berendezés már rendelhető 2020 második negyedévétől, ráadásul a gyártási ideje csupán 45 nap, ami szintén előnyt jelent sok más márka gyártási határidejéhez képest.

 

Az előző szériához képest mely területeken sikerült jelentős műszaki fejlődést elérni?

A gép kettős-kúpos asztalrögzítő rendszerrel rendelkezik. Az elektronikusan vezérelt megoldásnak köszönhetően az asztalrögzítés és origófelvétel közel nulla hibalehetőséggel történik meg. Újdonság a moduláris munkaasztal bevezetése. Az eddig megszokott munkaasztalok egy darabból készültek, a salakanyag-eltávolítás vagy teljes csere esetén le kellett állítani a gyártást. A moduláris felépítésnek köszönhetően az asztal több szekcióból épül fel, és külön kiemelhető. A megnövelt asztalváltás-sebesség a hatékonyabb megmunkálást segíti. Az előd HSG típusoknál is sikerült csökkenteni az asztalcsere idejét típustól függően 15 és 12 másodpercre, de az új G3015T esetén ez csupán 8 másodperc! Csekély változás, de a több műszakos gyártás esetén hosszú távon mérve máris előnyt jelent a produktivitásban. A berendezés természetesen megújult, teljesen zárt ipari burkolatot is kapott.


A kedvezőbb ár nem jelent kompromisszumot a munkavédelmi megfelelőségnél sem. Az új Xlase G3015T-t motorikusan kivitelezett, magasságállító kezelőpanellel szerelték fel. Ezzel a megoldással ergonomikussá tehető a gép kezelése az operátor személy számára, továbbá a gép telepítésekor, mozgatásakor is hasznos funkcióval bír. Emellett új füstelvezető rendszert is kidolgoztak. A legelső G3015A modellnél még egyetlen 300 mm-es elszívó csonk volt a munkaasztal végén, míg az újabb G3015X már egy középső levegőcsatornát kapott, mely a munkaasztal alatt, középen helyezkedett el, és szekcionális felosztásokkal rendelkezett.

A GT hasonló megoldással bír, de az elszívó csatornák nem a munkaasztal alatt, hanem annak két oldalán találhatók. Így a vágáskor a salakanyag nem találkozik az elszívással. Illetve az elszívó üzemeltetése hosszú távon biztonságosabb, hatékonyabb és tisztább. A GT három asztalméretben rendelhető: 3 000 × 1 500 mm, 4 000 × 2 000 mm és 6 000 × 2 500 mm. A rendkívüli pontosság és fiberlézer-technológia – komplex vágási munkákra is alkalmas vékonylemezeken vagy akár vastag anyagokon is – szuper gyors sebességgel képes vágni a választott teljesítménytől függően 30 mm-ig. A GT IPG lézerforrással érkezik, és 2 kW-tól 6 kW-ig rendelhető. – Ha az ügyfél magasabb teljesítményi igényekkel érkezik, akkor a HSG GH vagy GV szériát ajánljuk, melyek 8 kW-ig és 15 kW-ig rendelhetők – mondta Szabó Zsombor.

 

A fejlett műszaki paramétereken túl milyen érvek szólnak még a HSG lézerberendezései mellett?

A márka meghatározó jellemzője a kiváló ár/érték arány, egyebek mellett ezért is vagyunk a HSG elhivatott képviselete. De a legfontosabb, hogy a lézerberendezések, így a legújabb GT sorozat is a HSG-t olyan műszaki színvonalra emeli, ahol a konkurens márkák jellemzően minimum 20, de inkább 30-50%-kal drágábbak. Gépeikben a világ vezető gyártóinak alkatrészei működnek, számtalan fontos fődarab megegyezik a piacvezető hasonló berendezések fődarabjaival. Ugyancsak fontos tényező a szolgáltatások minősége is, hiszen mit sem ér egy ipari berendezés megfelelő garanciális és szervizháttér nélkül. A HSG gépek alapból 2 év garanciával rendelkeznek (a komplett gép és a lézerforrás is), és minden lézergép értékesítése díjmentes „Full Service” csomaggal jár együtt, mely a következőket tartalmazza: – Igényfelmérés, – Gép és szoftver, – Szállítás, – Telepítés és beüzemelés, – Oktatás.

Izolált nagy felbontású lineáris áramszenzor miniatűr méretben
A Crocus CT110 szenzor egy rendkívüli linearitást és kimagasló felbontást biztosító kontaktáram-érzékelő, amelynek egyedülálló teljesítményét az XtremeSense TMR technológia biztosítja.
Automatizálás az élelmiszeriparban
Az együttműködő robotok vagy más néven kobotok hatékony automatizálási megoldásokat teremtenek az élelmiszeriparban. Jellemzőjük, hogy szűkös termelési területen, emberek közvetlen közelében is képesek a munkavégzésre, új feladatokra történő átcsoportosítás gyors kivitelezésére.
Automatizált anyagmozgatás 5G-vel
Önvezető járművet is alkalmazó automatizált anyagmozgatás bevezetésével megkezdte a tervezett pilot programok helyszíni tesztjét a Magyar Telekom által kiépített helyi mobilhálózaton (campus hálózaton) a BorgWarner Kft. és a T-Systems Magyarország.
Az adatok nem hazudnak!
Tíz munkavállalóból csak kettő érzi úgy, hogy a teljesítményének értékelése és a munkaadójától kapott visszajelzés megfelelő motivációt jelent és kimagasló munkavégzésére ösztönzi - derül ki a Gallup Intézet nemzetközi felmérésből.
Innovatív technológiák az autózásban
Az autóipar technológiai fejlődésével egyre többen használnak internetre kapcsolt autókat: becslések szerint 2019-ben már 28,5 millió hálózatba kapcsolt autó volt forgalomban világszerte.