Videokamerás megfigyelés adatvédelemre hangolva
Az Intellio márkanév, a mögötte álló magyar tulajdonosi háttér, a hazai fejlesztő- és gyártóközpont kézzelfogható garanciát nyújtanak a megbízható működésre és az adatok biztonságára egyaránt.

 

Napjainkban a megfigyelés sokkal érzékenyebb pontja életünknek, mint pár évvel korábban. A fejlett IP-alapú kamerarendszereket egyre szélesebb körben, egyre nagyobb számban használják. A sok képi adat több téren is komoly kihívást jelent. Erőforrásaink szűkösek: kevés az ember, nem elég a sávszélesség, nehézkes az események visszakereshetősége. A biztonsági kamerák folyamatosan generálják a videófelvételeket – intelligens megoldások nélkül pedig lehetetlen feldolgozni ezt a rendkívül nagy mennyiségű adatot.

Az Intellio mesterséges intelligenciára épülő, esemény alapon működő rendszere hatékony válasz a kihívásokra. A kezelők mindig azt a képet látják, ahol az esemény történik, a mozgó objektumok automatikusan felnagyítódnak az élőképen, ezáltal eredményesebb a kritikus helyszínek megfigyelése. Az utólag is beállítható detektorokkal működő intelligens visszakeresési funkciók minimálisra csökkentik a múltbeli események felderítésének idejét. Akár többhetes időszakban is néhány kattintással visszakereshető, hogy egy adott objektum mikor került a jelenlegi helyére, vagy mikor mozdult el onnan.

Egyedi megoldások az adatok védelmére fókuszálva

A technológia fejlődése, a világot átszövő hálózatok azonban kockázatokat is rejtenek magukban. Az Intellio magyar fejlesztői már 2005-ben számoltak a videokamerás megfigyelőrendszerek sebezhetőségével. Ennek a kiküszöbölése mindig meghatározó eleme a fejlesztéseknek. Az Intellio egyedi algoritmusa pedig garantálja, hogy a legmodernebb titkosítási technológiával védi felhasználói adatait. Egy Intellio-rendszer által készített és tárolt felvételt csak az ahhoz kiadott, egyedi kulccsal ellátott IVS szoftver képes feldolgozni.

Ezzel a működési elvvel és a több mint 10 éve folyamatosan továbbfejlesztett egyedi technológiával nagy hatékonysággal biztosítható, hogy az élő és tárolt videóanyaghoz csak azok tulajdonosa férhet hozzá. A streamet másik IVS szoftverrel sem lehet visszajátszani, a gyártó sem képes betekinteni az egyes telepített rendszerek felvételeibe. Az Intelliót választó ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy bizalmas információikat Magyarországon fejlesztett, a kor kihívásainak mindig megfelelő eszközök és megoldások védik. Felvételeik illetéktelenek számára gyakorlatilag nem hozzáférhetőek, még hálózatuk feltörése vagy adattárolóik eltulajdonítása esetén sem.

De mi lesz 2018. május 25. után?

A 2018 májusában hatályba lépő uniós adatvédelmi rendelet (GDPR) a videókamerás megfigyelőrendszerek üzemeltetése kapcsán is komoly kihívások elé állítja a vállalkozásokat. Az új szabályozás értelmében súlyos következményekkel jár, ha az adatvédelem területén a cég folyamatai és intézkedései nincsenek összhangban az EU általános irányelveivel.

Az Intellio IVS4 menedzsment szoftver egyedi funkciói – az adattárolás szabályainak egyszerű meghatározása, az események gyors visszakeresésének biztosítása, a jogosultsági szintek testreszabásának lehetősége, a rendszerdokumentáció átlátható felépítése – segítik a jogszabálynak történő megfelelést. Az Intellio felkészült szakértői és a magyarországi terméktámogatás lehetőséget nyújtanak vállalkozások számára a biztonságtechnikai kamerarendszerük működése kapcsán a helyes adatkezelési folyamatok költséghatékony és gyors bevezetésére.

Tovább ütik a Huaweit
Először tavaly év végén a Wall Street Journal írt arról, hogy amerikai illetékesek szerint a kínai mobil távközlési cég hálózati berendezései nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Államok és szövetségesei számára.
Ipar 4.0 és IoT kompatibilis integrált adathálózatok
A Siemens és a Hewlett Packard társaságcsoporthoz tartozó Aruba stratégiai partnerségre lépett az üzemeltetés- (OT) és információs technológia (IT) területek összekapcsolása érdekében.
Az okosautóval az a baj, hogy okos
Mindössze a válaszadók negyede használna önvezető autót, ennek oka pedig, hogy elsősorban az okosfunkciók aggasztják a magyar felhasználókat.
Mennyire féltsük adatainkat?
Elgondolkodtató eredményre jutott az a 2018 decemberében készült kutatás, amely a közösségi médiumok felhasználóinak biztonságérzetét vizsgálta.
Eszköz- és folyamatadatok integrálása zökkenőmentesen
Maximális biztonság és egyszerű kezelhetőség: Pepperl+Fuchs LB Profinet Gateway az LB távoli I/O rendszereket a Profinet protokoll világával kapcsolja össze.