Videokamerás megfigyelés adatvédelemre hangolva
Az Intellio márkanév, a mögötte álló magyar tulajdonosi háttér, a hazai fejlesztő- és gyártóközpont kézzelfogható garanciát nyújtanak a megbízható működésre és az adatok biztonságára egyaránt.

 

Napjainkban a megfigyelés sokkal érzékenyebb pontja életünknek, mint pár évvel korábban. A fejlett IP-alapú kamerarendszereket egyre szélesebb körben, egyre nagyobb számban használják. A sok képi adat több téren is komoly kihívást jelent. Erőforrásaink szűkösek: kevés az ember, nem elég a sávszélesség, nehézkes az események visszakereshetősége. A biztonsági kamerák folyamatosan generálják a videófelvételeket – intelligens megoldások nélkül pedig lehetetlen feldolgozni ezt a rendkívül nagy mennyiségű adatot.

Az Intellio mesterséges intelligenciára épülő, esemény alapon működő rendszere hatékony válasz a kihívásokra. A kezelők mindig azt a képet látják, ahol az esemény történik, a mozgó objektumok automatikusan felnagyítódnak az élőképen, ezáltal eredményesebb a kritikus helyszínek megfigyelése. Az utólag is beállítható detektorokkal működő intelligens visszakeresési funkciók minimálisra csökkentik a múltbeli események felderítésének idejét. Akár többhetes időszakban is néhány kattintással visszakereshető, hogy egy adott objektum mikor került a jelenlegi helyére, vagy mikor mozdult el onnan.

Egyedi megoldások az adatok védelmére fókuszálva

A technológia fejlődése, a világot átszövő hálózatok azonban kockázatokat is rejtenek magukban. Az Intellio magyar fejlesztői már 2005-ben számoltak a videokamerás megfigyelőrendszerek sebezhetőségével. Ennek a kiküszöbölése mindig meghatározó eleme a fejlesztéseknek. Az Intellio egyedi algoritmusa pedig garantálja, hogy a legmodernebb titkosítási technológiával védi felhasználói adatait. Egy Intellio-rendszer által készített és tárolt felvételt csak az ahhoz kiadott, egyedi kulccsal ellátott IVS szoftver képes feldolgozni.

Ezzel a működési elvvel és a több mint 10 éve folyamatosan továbbfejlesztett egyedi technológiával nagy hatékonysággal biztosítható, hogy az élő és tárolt videóanyaghoz csak azok tulajdonosa férhet hozzá. A streamet másik IVS szoftverrel sem lehet visszajátszani, a gyártó sem képes betekinteni az egyes telepített rendszerek felvételeibe. Az Intelliót választó ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy bizalmas információikat Magyarországon fejlesztett, a kor kihívásainak mindig megfelelő eszközök és megoldások védik. Felvételeik illetéktelenek számára gyakorlatilag nem hozzáférhetőek, még hálózatuk feltörése vagy adattárolóik eltulajdonítása esetén sem.

De mi lesz 2018. május 25. után?

A 2018 májusában hatályba lépő uniós adatvédelmi rendelet (GDPR) a videókamerás megfigyelőrendszerek üzemeltetése kapcsán is komoly kihívások elé állítja a vállalkozásokat. Az új szabályozás értelmében súlyos következményekkel jár, ha az adatvédelem területén a cég folyamatai és intézkedései nincsenek összhangban az EU általános irányelveivel.

Az Intellio IVS4 menedzsment szoftver egyedi funkciói – az adattárolás szabályainak egyszerű meghatározása, az események gyors visszakeresésének biztosítása, a jogosultsági szintek testreszabásának lehetősége, a rendszerdokumentáció átlátható felépítése – segítik a jogszabálynak történő megfelelést. Az Intellio felkészült szakértői és a magyarországi terméktámogatás lehetőséget nyújtanak vállalkozások számára a biztonságtechnikai kamerarendszerük működése kapcsán a helyes adatkezelési folyamatok költséghatékony és gyors bevezetésére.

Zöld, fenntartható és ilyet még nem láttál
A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület 2018-as Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív díját a hulladékvizek halogénmentesítésére fejlesztett technológia és egy páratlan tetőhűtési megoldás kapta.
Sok az adat, kevés az ember
Az IBM kutatása szerint naponta összesen 2,5 trillió byte adatot generálunk. Az IoT eszközök térnyerésének köszönhetően ez a szám folyamatosan növekszik, amire elsősorban az információtömeget kezelő adatközpontoknak kell felkészülniük.
A robotika jövője
Az embereket megosztja a kérdés, milyen lesz a jövő, ha a robotok megjelennek a mindennapi életben. Míg egyesek a robotokra humanoid lényekként tekintenek, amik majd elveszik tőlünk a munkahelyeket, sokakat lenyűgöznek, és a jövőt a robotokkal képzelik el.
Mobil robotok minden iparágban
Előbb-utóbb szinte minden iparágban megjelennek a mobil, illetve az együttműködő robotok, amelyek már nem csupán a versenyképesség növelésének eszközei, hanem a túlélés zálogai.
Egy kártevő különös története
Korábban már sok szó esett a WannaCryptor kártevőről, azonban sokan azóta is lebecsülik az ezzel kapcsolatos veszélyeket, és nem tettek meg mindent a hatékony megelőzés érdekeben.