Új hajtáskoncepcióval növelhető a termelékenység
Az akár 50 százalékkal nagyobb termelékenységet eredményező Precision+ technológiával felvértezett két új megmunkálóközpont volt a Chiron március végi Open House rendezvényének sztárja.

 

A cégcsoport ezenkívül a webalapú RemoteLine Teleservice eszközt is bemutatta, amely minimálisra csökkenti a gépek állásidejét és növeli azok rendelkezésre állását. Az ipar 4.0 koncepción alapuló gyártást és a termelési hatékonyságot a középpontba állító házi kiállítás jelentőségét a cég saját Variocell robotcellájával megvalósított interfészmentes automatizálási megoldások is növelték.

Személyes kíséret minden látogatónak

A Chiron különös hangsúlyt fektetett a látogatók személyes fogadására, ezért a cég munkatársai minden vendéget végigkísértek a házi kiállításon, bemutatták a számukra érdekes új fejlesztéseket, és segítettek az ügyfelek projektötleteinek továbbgondolásában. Az Open House rendezvényt előadás-sorozat is színesítette, amely a termelés hatékonyságnövelésére szolgáló új technológiákat és stratégiákat mutatta be. A látogatók ezenkívül mintegy 31 társkiállító kínálatával is megismerkedhettek a fémfeldolgozás világából.

 

A 2017-es Open House mintegy 1 640 látogatót vonzott. Az esemény csúcspontjának a kiemelkedő termelékenységű DZ08 FX Precision+ és FZ08 FX Precision+ megmunkálóközpontok premierje bizonyult

 

„Valószínűleg a világ leggyorsabb ikerorsós öttengelyes gépe” – így jellemezte Markus Flik, a Chiron igazgatótanácsának elnöke az új DZ08 FX Precision+ maró- és esztergagépet, amelynek premierjét egyorsós társával, az FZ08 FX Precision+ géppel együtt tartották. Egyebek mellett új hajtáskoncepció-alapokra helyezték az AMB kiállításon az FZ08 MT modellen már bemutatott, nagy pontosságot és dinamikát egyszerre eredményező csomagot is.

Az X/Y/Z tengelyeken a golyósorsók érintésmentes elektromágneses lineáris vezetékekre cserélése növelte a lökés- és sebességerősítő tényező maximumát, és figyelemre méltó mértékben fokozta a gyorsítás-lassítás dinamikáját. Ennek eredményeként növekedett a felületi pontosság, a vezérlés precizitása. A munkadarabok nagyobb pályasebesség mellett is megmunkálhatók, és az A és a C tengelyen dinamikus nyomatékmotorok kerültek beépítésre. Ezen túlmenően a szerkezeti komponensek optimalizálásával a gép merevsége is növekedett.

Felgyorsított folyamatok a pontosság növelése mellett

Az elődjével történő közvetlen összehasonlítás kimutatta, hogy a Precision+ modell egyértelmű javulást eredményez a termelékenységben: az Open House ideje alatt alumínium járókerekek megmunkálása során a teszteredmények szerint a nagyobb pontosság 20 és 51 százalék közötti időmegtakarítással járt együtt. Az új befogócserélő rendszert szintén a járókerékgyártás számára fejlesztették ki.

 

Markus Flik, a Chiron igazgatótanácsának elnöke szerint a DZ08 FZ Precision+ „valószínűleg a világ leggyorsabb ikerorsós öttengelyes gépe”

 

A rendszer egyszerű, felülről történő szorítást és lazítást tesz lehetővé egyéb alkatrészek lebontása nélkül. A hozzáférést az optimalizált interferencia-kontúr is javítja, és egyben rövid szerszámok használatát is lehetővé teszi. A vízhűtéses meghajtók mind az új modell, mind a 40 000 rpm fordulatszámot is elérő maróorsók számára biztosítják a szükséges termikus stabilitást. A 2×48 férőhelyes szerszámtár a megmunkálással egy időben is képes a szerszámok ki- és betárazására. A nagy teljesítményű megmunkálóközpont ezenkívül teljesen automatizálható a ki- és berakodást végző Variocell robotegységgel.

Intelligens gyártás RemoteLine szoftverrel

A Chiron új RemoteLine szoftvermegoldása különböző gyártóktól származó gépek webalapú távoli diagnózisát teszi lehetővé, ami nagymértékben növeli azok rendelkezésre állását. Hiba esetén a szoftver automatikusan minősített hibaüzenetet küld SMS-ben vagy e-mailben a karbantartócsoportnak és a Chiron szervizrészlegének. Amennyiben az ügyfél online karbantartást igényel, egyetlen gombnyomással hozzáférést tud biztosítani a szerviztechnikusoknak a gép aktuális adataihoz, például a motorhőmérséklethez vagy a tengelyek futásteljesítményéhez.

 

Az új ikerorsós DZ08 FX Precision+ gépet kopásmentes lineáris hajtásokkal szerelték fel Akár 50 százalékkal megnövelt termelékenység: az egyorsós FZ08 FX Precision+ (balra) és az ikerorsós DZ08 FX Precision+

 

A technikusok közvetlen módon végezhetnek el módosításokat az NC-programban, és a karbantartási munkák tervezését, illetve a kopóalkatrészek megrendelését is segíthetik. A gépi állásidőt tovább csökkenti a kulcsfontosságú gépalkatrészek opcionális élő felügyelete. Az adatátvitel során a Chiron a legmagasabb prioritásként kezeli a biztonságot: minden kapcsolat újratitkosított, és az adatátvitelt mindkét félnek jóvá kell hagynia. A németországi szervereken futó adatcsere csak akkor valósul meg, ha az ügyfél engedélyezi az online karbantartást.

A nyílt napok alatt a vendéglátó egy kiterjesztett valóság headset segítségével a távkarbantartásban rejlő lehetőségeket is demonstrálta. A headset kijelzőjének használatával karbantartási célokból megjeleníthetők többek között a vizsgált gépek ellenőrző listái vagy a gépeken futott gyártás paraméterei. Amennyiben karbantartásra kerül sor, egy kamerán keresztül külső szakemberek is bevonhatók a hibaelhárításba.

Ipar 4.0 SmartLine eszközökkel

A SmartLine eszközök a gépek teljes életciklusa során segítenek a folyamatok optimalizálásában. A RemoteLine szoftverrel egyetemben a SmartLine eszközök is a DataLine integrált gép- és folyamatdiagnosztikai platformba tartoznak, amely minden online eszközről lehetővé teszi a gépek folyamatos felügyeletét.

A szintén a Chiron által kifejlesztett ProcessLine szoftver pedig az NC programok automatikus programozását és szimulációját végzi el. A SmartLine eszközök újabb kiegészítői a tervek szerint a szeptemberi EMO kiállításon kerülnek majd bemutatásra. Az új fejlesztésekben a hangsúly a minőségbiztosítás és az ütközésvédelem felé tolódott el.

Így kerek a világ

Az Open House alkalmából a Chiron-csoport számos, egy kézből származó megoldást mutatott be, amelyek egymás kompetenciáját kiegészítve vezetnek a még jobb hatékonyság felé. A cégcsoport többek között sokgépes rendszereket és kulcsrakész megoldásokat fejleszt számos iparág számára az emberi beavatkozás nélküli gyártáshoz.

A közös munkával kifejlesztett Variocell Uno kompakt robotcella-megmunkáló központok automatizálási feladatait látja el. A berendezés a robotot és a 12 palettás munkadarab-tárolót tartalmazó rendszert egy kevesebb mint egy négyzetméteres alapterületen kombinálja. A rendszer számos opcióval bővíthető, és a Variocell System változatban az egyéni gyártási igényekhez is alakítható.

Zöld, fenntartható és ilyet még nem láttál
A Magyarországi Svéd Kereskedelmi Testület 2018-as Gran Prize Interdiszciplináris Innovatív díját a hulladékvizek halogénmentesítésére fejlesztett technológia és egy páratlan tetőhűtési megoldás kapta.
Sok az adat, kevés az ember
Az IBM kutatása szerint naponta összesen 2,5 trillió byte adatot generálunk. Az IoT eszközök térnyerésének köszönhetően ez a szám folyamatosan növekszik, amire elsősorban az információtömeget kezelő adatközpontoknak kell felkészülniük.
A robotika jövője
Az embereket megosztja a kérdés, milyen lesz a jövő, ha a robotok megjelennek a mindennapi életben. Míg egyesek a robotokra humanoid lényekként tekintenek, amik majd elveszik tőlünk a munkahelyeket, sokakat lenyűgöznek, és a jövőt a robotokkal képzelik el.
Mobil robotok minden iparágban
Előbb-utóbb szinte minden iparágban megjelennek a mobil, illetve az együttműködő robotok, amelyek már nem csupán a versenyképesség növelésének eszközei, hanem a túlélés zálogai.
Egy kártevő különös története
Korábban már sok szó esett a WannaCryptor kártevőről, azonban sokan azóta is lebecsülik az ezzel kapcsolatos veszélyeket, és nem tettek meg mindent a hatékony megelőzés érdekeben.