Új hajtáskoncepcióval növelhető a termelékenység
Az akár 50 százalékkal nagyobb termelékenységet eredményező Precision+ technológiával felvértezett két új megmunkálóközpont volt a Chiron március végi Open House rendezvényének sztárja.

 

A cégcsoport ezenkívül a webalapú RemoteLine Teleservice eszközt is bemutatta, amely minimálisra csökkenti a gépek állásidejét és növeli azok rendelkezésre állását. Az ipar 4.0 koncepción alapuló gyártást és a termelési hatékonyságot a középpontba állító házi kiállítás jelentőségét a cég saját Variocell robotcellájával megvalósított interfészmentes automatizálási megoldások is növelték.

Személyes kíséret minden látogatónak

A Chiron különös hangsúlyt fektetett a látogatók személyes fogadására, ezért a cég munkatársai minden vendéget végigkísértek a házi kiállításon, bemutatták a számukra érdekes új fejlesztéseket, és segítettek az ügyfelek projektötleteinek továbbgondolásában. Az Open House rendezvényt előadás-sorozat is színesítette, amely a termelés hatékonyságnövelésére szolgáló új technológiákat és stratégiákat mutatta be. A látogatók ezenkívül mintegy 31 társkiállító kínálatával is megismerkedhettek a fémfeldolgozás világából.

 

A 2017-es Open House mintegy 1 640 látogatót vonzott. Az esemény csúcspontjának a kiemelkedő termelékenységű DZ08 FX Precision+ és FZ08 FX Precision+ megmunkálóközpontok premierje bizonyult

 

„Valószínűleg a világ leggyorsabb ikerorsós öttengelyes gépe” – így jellemezte Markus Flik, a Chiron igazgatótanácsának elnöke az új DZ08 FX Precision+ maró- és esztergagépet, amelynek premierjét egyorsós társával, az FZ08 FX Precision+ géppel együtt tartották. Egyebek mellett új hajtáskoncepció-alapokra helyezték az AMB kiállításon az FZ08 MT modellen már bemutatott, nagy pontosságot és dinamikát egyszerre eredményező csomagot is.

Az X/Y/Z tengelyeken a golyósorsók érintésmentes elektromágneses lineáris vezetékekre cserélése növelte a lökés- és sebességerősítő tényező maximumát, és figyelemre méltó mértékben fokozta a gyorsítás-lassítás dinamikáját. Ennek eredményeként növekedett a felületi pontosság, a vezérlés precizitása. A munkadarabok nagyobb pályasebesség mellett is megmunkálhatók, és az A és a C tengelyen dinamikus nyomatékmotorok kerültek beépítésre. Ezen túlmenően a szerkezeti komponensek optimalizálásával a gép merevsége is növekedett.

Felgyorsított folyamatok a pontosság növelése mellett

Az elődjével történő közvetlen összehasonlítás kimutatta, hogy a Precision+ modell egyértelmű javulást eredményez a termelékenységben: az Open House ideje alatt alumínium járókerekek megmunkálása során a teszteredmények szerint a nagyobb pontosság 20 és 51 százalék közötti időmegtakarítással járt együtt. Az új befogócserélő rendszert szintén a járókerékgyártás számára fejlesztették ki.

 

Markus Flik, a Chiron igazgatótanácsának elnöke szerint a DZ08 FZ Precision+ „valószínűleg a világ leggyorsabb ikerorsós öttengelyes gépe”

 

A rendszer egyszerű, felülről történő szorítást és lazítást tesz lehetővé egyéb alkatrészek lebontása nélkül. A hozzáférést az optimalizált interferencia-kontúr is javítja, és egyben rövid szerszámok használatát is lehetővé teszi. A vízhűtéses meghajtók mind az új modell, mind a 40 000 rpm fordulatszámot is elérő maróorsók számára biztosítják a szükséges termikus stabilitást. A 2×48 férőhelyes szerszámtár a megmunkálással egy időben is képes a szerszámok ki- és betárazására. A nagy teljesítményű megmunkálóközpont ezenkívül teljesen automatizálható a ki- és berakodást végző Variocell robotegységgel.

Intelligens gyártás RemoteLine szoftverrel

A Chiron új RemoteLine szoftvermegoldása különböző gyártóktól származó gépek webalapú távoli diagnózisát teszi lehetővé, ami nagymértékben növeli azok rendelkezésre állását. Hiba esetén a szoftver automatikusan minősített hibaüzenetet küld SMS-ben vagy e-mailben a karbantartócsoportnak és a Chiron szervizrészlegének. Amennyiben az ügyfél online karbantartást igényel, egyetlen gombnyomással hozzáférést tud biztosítani a szerviztechnikusoknak a gép aktuális adataihoz, például a motorhőmérséklethez vagy a tengelyek futásteljesítményéhez.

 

Az új ikerorsós DZ08 FX Precision+ gépet kopásmentes lineáris hajtásokkal szerelték fel Akár 50 százalékkal megnövelt termelékenység: az egyorsós FZ08 FX Precision+ (balra) és az ikerorsós DZ08 FX Precision+

 

A technikusok közvetlen módon végezhetnek el módosításokat az NC-programban, és a karbantartási munkák tervezését, illetve a kopóalkatrészek megrendelését is segíthetik. A gépi állásidőt tovább csökkenti a kulcsfontosságú gépalkatrészek opcionális élő felügyelete. Az adatátvitel során a Chiron a legmagasabb prioritásként kezeli a biztonságot: minden kapcsolat újratitkosított, és az adatátvitelt mindkét félnek jóvá kell hagynia. A németországi szervereken futó adatcsere csak akkor valósul meg, ha az ügyfél engedélyezi az online karbantartást.

A nyílt napok alatt a vendéglátó egy kiterjesztett valóság headset segítségével a távkarbantartásban rejlő lehetőségeket is demonstrálta. A headset kijelzőjének használatával karbantartási célokból megjeleníthetők többek között a vizsgált gépek ellenőrző listái vagy a gépeken futott gyártás paraméterei. Amennyiben karbantartásra kerül sor, egy kamerán keresztül külső szakemberek is bevonhatók a hibaelhárításba.

Ipar 4.0 SmartLine eszközökkel

A SmartLine eszközök a gépek teljes életciklusa során segítenek a folyamatok optimalizálásában. A RemoteLine szoftverrel egyetemben a SmartLine eszközök is a DataLine integrált gép- és folyamatdiagnosztikai platformba tartoznak, amely minden online eszközről lehetővé teszi a gépek folyamatos felügyeletét.

A szintén a Chiron által kifejlesztett ProcessLine szoftver pedig az NC programok automatikus programozását és szimulációját végzi el. A SmartLine eszközök újabb kiegészítői a tervek szerint a szeptemberi EMO kiállításon kerülnek majd bemutatásra. Az új fejlesztésekben a hangsúly a minőségbiztosítás és az ütközésvédelem felé tolódott el.

Így kerek a világ

Az Open House alkalmából a Chiron-csoport számos, egy kézből származó megoldást mutatott be, amelyek egymás kompetenciáját kiegészítve vezetnek a még jobb hatékonyság felé. A cégcsoport többek között sokgépes rendszereket és kulcsrakész megoldásokat fejleszt számos iparág számára az emberi beavatkozás nélküli gyártáshoz.

A közös munkával kifejlesztett Variocell Uno kompakt robotcella-megmunkáló központok automatizálási feladatait látja el. A berendezés a robotot és a 12 palettás munkadarab-tárolót tartalmazó rendszert egy kevesebb mint egy négyzetméteres alapterületen kombinálja. A rendszer számos opcióval bővíthető, és a Variocell System változatban az egyéni gyártási igényekhez is alakítható.

Digitális megoldások nagyfeszültségű alállomásokhoz
A Siemens új PLC rendszere a nagyfeszültségű vonalakat használja alállomások közötti kommunikációs csatornaként oly módon, hogy a légvezetékek feszültségének frekvenciájára modulálja a továbbítani kívánt információt.
A csodafegyver maga a felkészült értékesítő
A Lapp Hungária Kft. szervezeti átalakulásáról és annak kívülről is látható eredményeiről Mayer Károly, a vállalat magyarországi értékesítési irodavezetője beszélt a Jövő Gyárának.
Az ipari digitalizáció trendjeiről
Az MTA SZTAKI október 10-én első alkalommal rendezte meg INDIGO elnevezésű ipari digitalizációs szakmai napját. A rendezvényen közel kétszázan - vállalati, termelési és logisztikai vezetők - kaptak betekintést az ipar 4.0 legfontosabb trendjeibe.
Matematikai eljárások az iparnak
Ipari matematikai tudományos projektet valósít meg csaknem 1,4 milliárd forint költséggel 2020-ig a győri Széchenyi István Egyetem mint konzorciumvezető a Debreceni Egyetemmel és a Szegedi Tudományegyetemmel közösen.
Iparági partnerség az egyedi igények szolgálatában
A kiskőrösi Eckerle Industrie célgép gyártó egység és az egri Aventics Hungary pneumatika üzem sikeres kooperációja számos közös részvételű szakmai rendezvényben, fejlesztésben, egyetemi projektekben, valamint egy évtizednyi eredményes munkában mutatkozik meg.