Telt házas rendezvényt zárt az Electrosub
Az elektronikai ipar legjelentősebb hazai üzleti és szakmai eseményén 97 kiállító vett részt 12 országból, 1300 négyzetméteren. Az eseményt kísérő konferencián 42 előadás hangzott el, a neves hazai és külföldi előadásokat illetve a kiállítást közel 1500 látogató tekintette meg.

 

A Magyarországi Elektronikai Társaság és partnerei 2017-ben az elektronikai iparra fókuszáló, komplex üzleti és szakmai fórumot hoztak létre azzal a céllal, hogy segítsék az iparág fejlődését. Az Electrosub lehetőséget teremtett arra, hogy a piaci szereplők, kilépve a virtuális világból, koncentráltan, személyes találkozásokon keresztül építsék kapcsolataikat, frissítsék szakmai ismereteket, mutassák be termékeiket, szolgáltatásaikat, tárják fel az együttműködési lehetőségeket. A kezdeményezést siker koronázta, a második alkalommal megrendezett esemény immár végérvényesen igazolta az Electrosub létjogosultság.

Az Electrosub  idei rendezvényén 97 kiállító vett részt 12 országból, nettó 1300 négyzetméteren. A konferencián 42 előadás hangzott el, neves hazai és külföldi előadók tolmácsolásában, az eseményt 1500 látogató illetve konferencia részvevő  tekintette meg. A rendezvényt 22 szponzor támogatta, akik egyben kiállítók is voltak az Electrosubon. Az esemény felett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fővédnökséget, Birkner Zoltán a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke védnökséget vállalt. Az Electrosub élvezi a meghatározó szakmai szövetségek és szakmédia támogatását.

 

 

A rendezvény kísérő eseménye a rangos amerikai szervezet,az IPC ( International Association Connecting Electronic Industries) szervezésben, a Microsolder Kft. közreműködésével meghirdetett forrasztási verseny volt. A versenyt, az első alkalomhoz hasonlóan, élénk érdeklődés kísérte. Az IPC európai igazgatója, Philippe Leonard úgy nyilatkozott, hogy a számos, Európa-szerte megrendezett verseny közül, a magyarországira jelentkeznek a legtöbben. A verseny az idén is teltházzal zajlott, csak az idő szabott korlátot a jelenezéseknek.

A Electrosub Forrasztási Verseny profi  szekciójának nyertese: Bidlek István, Elektromont Kft. Az első helyezett 300 euró pénzdíjazásban részesült és indulási jogot nyert az IPC kézi forrasztási világbajnokságára, amely a müncheni Productronica kiállításon lesz novemberben. Az Electrosub egy szakmai pályázat Az év ESD koordinátora díj átadásának helyszínéül is szolgált. A pályázatot hagyományteremtő  szándékkal a D&Társa Bt. írta ki először még 2017-ben, pályázni az idén ismét lehetett. A zsűri számos pályázati anyagot értékelt, a szakmai bíráló bizottság döntése alapján Az Év ESD Koordinátora díjat 2019-ben Benke Gábor vehette át.

 

 

Az idei év érdekes színfoltja volt a XXII. Országos Elektronikai és Konstrukciós Verseny díjnyerteseinek bemutatója. A konstrukciós versenyre a hazai szakgimnáziumok és külhoni szakképzéssel foglalkozó intézmények tanulói nevezhetnek pályaművekkel. Az Electrosubon a hat nyertes pályaművet mutatták be. Az immár 22 éves hagyományra visszatekintő, a diákság szakmai előmenetelét célzó verseny alapítója és szervezője, a Divilex Bt.

A kiállítók, látogatók elsődleges visszajelzései pozitívak, arra a kérdésre, hogy szeretnének folytatást és részt vennének-e újra hasonló eseményen, szinte kizárólag igennel feleltek. A szervezőbizottság folytatja munkáját, a koncepciót mindenkor kiállítóink, látogatóink, támogatóink és  partnereink igényei szerint szeretnénk formálni. Középtávú célunk, hogy az Electrosubot nemzetközileg is jegyzett, regionális jelentőségű eseménnyé fejlesszük és ezzel a fórummal is támogassuk a Magyarországon működő elektronikai ipar fejlődését, piaci pozíciójának erősítését.

Magyarország háromdimenzióban
A HERE Technologies áprilistól térképezi fel Magyarország egy részét, hogy a világ legfejlettebb térképét biztosítsa. A helyalapú felhőszolgáltatásokat kínáló cég utcaszinten gyűjti össze a panorámaképeket.
A mesterséges intelligencia éhen hal adatok nélkül
A Dmlab üzleti reggelijén olyan logisztikai vezetők mutatták be legtanulságosabb tapasztalataikat, akik már adatalapú döntésekkel optimalizálják cégük működését.
Szimulációt minden mérnök asztalára!
Az ANSYS 2018 tavaszán piacra bocsátott Discovery tervezői szoftvercsalád egy éves pályafutása alatt már eddig is falakat döntött le, és ez a folyamat nem látszik lassulni.
A jövő mérnökei Solid Edge szoftvert használnak
Legalábbis idén áprilisban Nógrádban azon a versenyen, ahol a Siemens PLM megoldásait forgalmazó graphIT Kft. a Salgótarjáni Szakképzési Centrummal karöltve már második alkalommal keresi az év legjobb Solid Edge diák tervezőjét.
Óvatosak vagyunk, de sokat várunk a mesterséges intelligenciától
A Microsoft megbízásából 2019. januárjában és februárjában készült kutatás arra kereste a választ, hogy a mesterséges intelligencia miért fontos a vezetőknek, milyen befolyással lesz a vezetésre és kik lesznek az új korszak legsikeresebb vezetői.