Teljes körű vállalati mobilitási menedzsment rendszer
A német Pepperl+Fuchs csoporthoz tartozó ecom újonnan kifejlesztett okostelefonokkal, digitális szolgáltatásokkal, platformokkal és új perifériákkal bővíti portfólióját.

 

Például a gyújtószikra mentes Cube 800 hőkamerával és a robbanásbiztos Smart-Ex Watch rendszerrel felvértezett Smart-Ex 02 segítségével a munkatársak mobil munkavégzésre válnak képessé és feladatok széles körét láthatják el.  A 12,7 cm-es (5”-os) kijelzővel, nagy teljesítménnyel, jó ergonómiával és optimalizált tartozékkoncepcióval ellátott Smart-Ex 02 a legfejlettebb gyújtószikra mentes okostelefonnak számít az 1/21 és Div. 1 zónákhoz. A global Ex és a termékhez tartozó tanúsítványok ezenkívül globális alkalmazhatóságot és használhatóságot tesznek lehetővé. A Smart-Ex 02 telefon 21 különböző LTE frekvenciasávot támogat. A termék kártyafüggetlenül, SIM-kártya nélkül érhető el. A legújabb Android 9 operációs rendszert tartalmazó okostelefon különösen gyors és biztonságos.

A Smart-Ex 02 lesz az első olyan eszköz 1/21 és Div. 1 zónákhoz, amely a Google komoly igényeket támasztó Android Enterprise Recommended (AER) validálásának is megfelel. Az AER validálás a hardver, az operációs rendszer támogatás és a rendszeres biztonsági frissítések oldaláról biztosítja a mobil megoldások következetes, egyszerű telepítését és kezelését. A Pepperl+Fuchs globális támogatása biztonságos üzemeltetést garantál, a közelben található szerviztechnikusok pedig gyors segítséget nyújtanak kérdések és problémák esetén. Az ügyfelek az ecom rendszermérnökei és fejlesztőcsapatai közötti együttműködés előnyeit is élvezik, akik tanácsot adhatnak és támogathatják a változó szoftverkövetelményeket. Az igényektől függően a Smart-Ex 02 számos kiegészítő, összehangolt és optimalizált perifériával egészíthető ki, például fejhallgatókkal, mikrofonokkal, videokamerákkal, szkennerekkel, Bluetooth rendszerekkel, vagy okosórákkal.

 

 

Az új termékcsalád segítségével az ecom olyan megoldást kínál, amely az automatizálást mobileszköz-felügyelettel és eszközanalízissel ötvözi és szükség esetén teljes körű vállalati mobilitási menedzsment rendszerként használható. A Smart-Ex 02 – az ecom összes többi mobileszközéhez hasonlóan – a megrendelő kérésére az igényelt konfigurációval, például biztonsági beállításokkal, alkalmazásokkal, vagy vezeték nélküli beállítással érhető el. A mobil munkavégzést ellátó munkatársak így azonnal és bárhol használhatják azokat a kézhezvétel után, további – hibaforrásnak is számító – manuális konfiguráció nélkül.

Az eszközdiagnosztika és –elemzés igény szerint összegyűjtheti a mobileszközök valós idejű működési adatait és hibanalízisét, tartósan figyelemmel kíséri állapotukat, így a meghibásodásokat közvetlenül orvosolhatja, vagy akár meg is előzheti. Az eszközök az ecom online platformon kezelhetők és az üzemeltetés során (over-the-air, távolról) bármikor frissíthetők anélkül, hogy a helyi IT-részleghez vagy a központi irodához kellene fordulni. A németországi kiszolgáló szerverek a legszigorúbb adatvédelmi előírások szerint működnek és garantálják az adatok magas rendelkezésre állását és biztonságát.

Szükség esetén az ecom saját gyártási szerverein keresztül egyszeri belépés vagy bejegyzés is elvégezhető. A platform emellett a naplóadatok elemzésével a kritikus szoftveresemények vagy -telepítések és egyéb biztonsági szempontból kritikus folyamatok észlelését is lehetővé teszi. Az események statisztikai célokra történő gyűjtése például a szoftverhibák, a földrajzi adatok és a Wifi lefedettség közötti korrelációk és ok-okozati összefüggések megállapítására használható fel.

Új biztonsági standardok a perifériális rendszerekkel

A potenciálisan veszélyes területeken történő érintésmentes működtetéshez a Smart-Ex 02 Ex-camera Cube 800 rendszerrel bővíthető, amelyet az ecom a Librestream céggel közösen fejlesztett ki. A gyújtószikra mentes hőkamera Zone 1 / Div. 1 Ex környezetre alkalmas tanúsítvánnyal rendelkezik. Segítségével a munkatársak biztonságosan felügyelhetik a folyamatokat és elemezhetik a komplex eszközöket. A Cube 800 a HD és az infravörös videó egyidejű streamingjét is támogatja. A képek és dokumentumok igény szerint a digitális munkaterületen is elérhetők. A szakértők és az ellenőrző helyiség valós időben támogathatja a helyszínen lévő technikusokat. Ily módon távdiagnosztika hozható létre, a berendezés kritikus területei a hőképek segítségével azonnal beazonosíthatók és a karbantartási utasítások távolról is megadhatók.

Az érintésmentes működtetés, valamint a munkavállalók veszélyes területeken történő megnövelt biztonságának új formája a Smart-Ex 02 az (Samsung Galaxy Smartwatch-ra épülő) ecom Smart-Ex Watch készülékkel történő szinkronizálása. Az integrált GPS- és mozgásérzékelők lehetővé teszik az aktuális állapot megfigyelését a lehetséges kritikus értékek vonatkozásában és vészhelyzet esetén garantálják a gyors helymeghatározást. Az érintésmentes navigáció leegyszerűsíti a működést, a forgatható keret pedig még kesztyűben is lehetővé teszi a gyors görgetést, valamint az alkalmazások és parancsok egyszerű indítását. Az érintésmentes munkafolyamatok és a kezelői kommunikáció vállalati szintű megoldásokat támogatnak. A Smart-Ex Watch az akár öt napos működési időtartam és 28,5 óra GPS-idő révén teljes mértékben alkalmas B2B alkalmazásokra.

Új korszak a gyártásban
A mobilitás kiaknázása az automatizálás következő lépcsőfokát jelenti az ipar 4.0 megoldások terén. Az autonóm módon navigáló robotok gyorsak, pontosak és akár egy repülőgépet is elvisznek a hátukon.
Gyűjtögető kiberbűnözők a gyárban
Az ipari környezetek eredményes védelméhez a vállalatoknak nemcsak saját adataik, hálózatuk és rendszereik, hanem teljes IIoT-ökoszisztémájuk kiberbiztonságáról gondoskodniuk kell.
Hét kérdés 3D nyomtatás előtt - technológia és az alapanyag kiválasztása
Manapság számtalan, különféle 3D nyomtatási technológia és alapanyag közül választhatunk, és az eljárások száma idővel csak nőni fog.
Így vehetjük fel a versenyt az automatizációval
Az alacsonyabb iskolai végzettségűek tartanak leginkább a technológiai fejlődés hatásaitól, és éppen ők azok, akik a legkevesebb munkahelyi képzési lehetőséget kapják – állapítja meg a PwC 29 országban végzett kutatása.
Automatizált adatgyűjtés a termeléslogisztikában
Az elmúlt években a termelési folyamatokat is meghódították a hálózatba kapcsolt, egymással kommunikálni tudó eszközök: az ipari termelés területén is elindult egy technológiai forradalom.