Szervorendszer mozgásbiztonsági funkciókkal
A mozgásbiztonsági funkciók jóvoltából a gyártók elkerülhetik a gépleállásokat, a váratlan problémák miatti zavarokat, a szinkronizált vészleállásnak köszönhetően pedig a gyártás veszteségmentes.

 

Az Omron 1S néven megismert szervorendszerének legújabb típusai már mozgásbiztonsági funkciókat is magukba foglalnak. Ezek biztosítják a gépkezelő védelmét, lerövidítik az üzembehelyezés idejét, valamint minimálisra csökkentik a gépek állásidejét és a termeléskiesést. A mozgásbiztonsági funkciók szervohajtásokba és motorokba integrálása emellett a költségeket, valamint a részegységek és a vezetékek összetettségét is minimalizálják. Az új 1S szervorendszer-sorozattal a gyártók az iparág legmagasabb szintű mozgásszabályozását és munkabiztonság szintjét érhetik el.

Josep Marti, az Omron Europe mozgásszabályozási termékeiért felelős marketingigazgatója szerint: „Amikor a kezelő a gyártósoron a gép közelében végez karbantartást vagy gyártás közbeni beállítást, a gép biztonságos sebességre lassul le a termelés megállítása nélkül (SLS). Amint a kezelő elhagyja a területet, a berendezés visszaáll a normál sebességre. Abban az esetben viszont, amikor a kezelőnek be kell avatkoznia a folyamatba, a biztonságos leállítás funkció (SSI) az összes tengelyt megállítja, és biztonságos megállított módban tartja (SOS).”

 

 

Emellett csomagolósorok esetében – a biztonságos forgásirány üzemmódnak köszönhetően (SDI) – gyorsabban lezajlik az átállás (pl. új fólia befűzésekor). A berendezés leállításakor a motorok feszültség alatt maradnak, így a gépben levő termékek nem kerülnek a selejtbe, és így elkerülhető a kezelői beavatkozás. Ezáltal jelentősen csökken a termelési veszteség. „A mozgásbiztonsági funkciókkal ellátott 1S szervorendszer-sorozattal hozzájárulunk a gyártás biztonságosságának és termelékenységének növeléséhez” – összegzi Josep Marti.

Az 1S szervorendszer-család üzembe helyezése gyors és egyszerű, mivel csak egyetlen kábel csatlakoztatására van szükség: az áramellátás, az enkóder és a fék egyetlen, előre összeszerelt IP67 védettségű csatlakozóval ellátott kábelben fut. Az összes biztonsági funkciót teljes mértékben az EtherCAT hálózat vezérli, ami csökkenti a vezetékezési és karbantartási feladatokat, ugyanakkor megfelel a maximális biztonsági (PLe) teljesítményszintnek.

Biztos megélhetésre számíthat, aki informatikusnak áll
Komoly lehetőségek elé néznek a pályaválasztáskor az informatika mellett döntő végzős fiatalok – az egyetem után több ezer betöltendő pozíció, magas kezdőfizetés és vonzó munkakörülmények várnak a frissdiplomásokra.
Algoritmus mondja meg, hol van jó helyen az orvos
Forr az egészségügy, recseg-ropog az ágazat a korona vírus pandémia idején. Naponta olvasunk cikkeket, nyilatkozatokat az orvosok és egészségügyi dolgozók bérezéséről, munkakörülményeik és karrier kilátásaik kapcsán.
Gépi adatok távoli elérése egyszerűen
A HMS Networks DataMailbox szoftvere egy olyan biztonságos freemium felhőalapú megoldás, amely lehetővé teszi a gépgyártók számára, hogy a világ bármely pontján könnyen hozzáférhessenek a gépeikről származó adatokhoz.
Kobotok biztonságos távvezérlése
A vírusjárvány idején számos gyártó vezette be a kobotok használatát termelésének átalakítása vagy az üzletmenet folytonosságának fenntartása érdekében. De mi történik abban az esetben, ha probléma lép fel a kobot működése során és nincs a helyszínen személyzet?
Készüljünk fel a járvány utáni visszatérésre!
A vírusjárvány mérséklődésével a világ számos országa készül a korlátozások fokozatos megszüntetésére, és a nem létfontosságú létesítmények újbóli megnyitására. Így itt az ideje, hogy a vállalatok elkészítsék erre vonatkozó terveiket!