Siemens felhő az ipar számára
A német technológiai multi kibővíti nyílt platformját, amely így az új digitális üzleti modellek alapját képezheti az ipari vállalatok esetében.

Az új csatlakozó doboz (Connector Box) egy Simatic IPC alapú felhő átjáró (gateway), ami könnyen és biztonságosan továbbítja a gépek és rendszerek adatait a felhő felé. Ezzel a megoldással lehetséges a Siemens és valamely harmadik fél szállító vezérlő és meghajtó rendszereiből az adatok kinyerése és továbbítása.

Ezt a funkcionalitást is integrálni fogják a Siemens ipari kommunikációs termékeinek portfóliójába. Ezután kiértékelés céljából az adatok rendelkezésre állnak a platformon, amely SAP HANA felhő platform technológiát alkalmaz.

A Siemens két hatékony web szolgáltatást kínál az elemzéshez: a vizuális elemzőt (Visual Analyzer) és a flotta menedzsert (Fleet Manager). A felhasználók hozzáférhetnek a gépek és rendszerek állapotaihoz és optimalizálhatják azokat, és a jövőben saját web szolgáltatásaik fejlesztéséhez is felhasználhatják a nyílt ökorendszerként tervezett, Siemens felhő az ipar számára nevű platformot.

Ezeken alapulhatnak majd a saját digitális szolgáltatásaik, mint például a megelőző (előrejelző) karbantartás, az energiaadatok kezelése és az erőforrás optimalizálás is. A projekt jelenleg kísérleti fázisban van, de beüzemelését követően az új platform kiterjesztésével a Siemens elősegíti az iparág digitalizálását.

Okos gyártás együttműködő robotokkal
Az egyedi, személyre szabott termékek iránti kereslet egyre inkább növekszik, ami arra ösztönzi a gyártókat, hogy a tömegtermelés helyett versenyképességük megőrzése érdekében a mennyiségről a változatosságra helyezzék a hangsúlyt.
Mesterséges intelligencia segíti a melanóma korai felismerését
A bőrrák a leggyakoribb, emberekben előforduló, rosszindulatú daganatos megbetegedés, ráadásul egyre gyakoribb. A bőrrákok általános kategóriáján belül a melanóma a fő halálozási ok.
A világ leggyorsabb izolált áram szenzorai
A tavaly megjelent CT110 CT220 után újabb tagokkal bővült a Crocus Technology egyszerű és költséghatékony izolált TMR árammérő szenzorcsaládja.
Felhő vagy szélcsend? Nem gond többé!
Egy magyar techcég megszűnteti a megújuló energiák időjárásfüggőségből fakadó kockázatát. Az Enerhash a hagyományos- és a megújuló energiarendszerek rugalmas, együttes használatát teszi lehetővé, ezzel segítve a megújuló energia arányának további növelését.
A hatékonyság legújabb varázsszava - az agilitás
A legtöbb vállalat számára az üzleti eredmények jelentik a siker fokmérőit, azonban a gyorsan változó piaci környezetben újabb tényezők kerültek fókuszba.