Rugalmas, skálázható IT Factory koncepción dolgozik a Telekom
Az új üzleti alkalmazások fejlesztésének, gyors bevezetésének támogatására a Magyar Telekom nemrégiben egy ún. IT Factory koncepciót dolgozott ki.

Ez a megközelítés Docker konténer technológiai alapokon, részegységekre bontva valósítja meg a fejlesztendő szoftver egyes moduljait, egyszerűbbé és sokkal gyorsabbá téve a változtatást és tesztelést. Az IT Factory-t DevOps módszertan alapján építették fel, amelyet a Magyar Telekom az elmúlt években fokozatosan vezetett be a saját rendszerek üzemeltetésében és fejlesztésében. 

Az IT Factory koncepció lehetővé teszi a Magyar Telekom számára, hogy automatizálja a meglevő IT szállítási folyamatait, így költséget csökkentsen és felgyorsítsa az új termékek piacra kerülését.” – mondta el Jagusztin László, a Magyar Telekom Integráció, Folyamat és Technológia részlegének osztályvezetője. 

A konténer technológiára épülő IT Factory számára rugalmas, skálázható platform megtalálása érdekében a Magyar Telekom informatikai szakemberei megvizsgálták a lehetséges szállítókat, és az Oracle Container Cloud Service szolgáltatását vetették alapos tesztelés alá. A Oracle publikus felhő alapú megoldása maximálisan beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Az új felhő platform gyorsan bevethető volt a tesztalkalmazás módosításának igénye nélkül, sőt, az Oracle felhő által biztosított plusz kényelmi funkcionalitások hozzáadása sem jelentett gondot.  A projekt során a Magyar Telekom IT szakemberei meggyőződhettek róla, hogy belső erőforráshiány esetén a fejlesztések bármikor könnyen átmozgathatók az Oracle felhőbe. 

„Az Oracle Cloud-dal kapcsolatban elvárás volt a jelenlegi alkalmazás környezet támogatása, a megfelelő biztonsági kontrollok megléte és a költséghatékonyság.” – tette hozzá Jagusztin László. 

Az első projekt sikere után a Telekom szakemberei továbbléptek, és azt is megvizsgálták, hogyan tudnák a környezetek kialakítását leghatékonyabban automatizálni. Erre a célra a Terraform elnevezésű megoldást tesztelték, amely egy platformfüggetlen infrastruktúra automatizálási eszköz. Segítségével egy konfigurációs fájl alapján gyorsan és automatikusan telepíthető egy komplex infrastruktúra minden eleme. 

Az Oracle publikus felhő teljes mértékben támogatja a Terraform működését, és használatával a Docker és Kubernetes környezetek létrehozását. Így a teszt során a Magyar Telekom szakemberei megbizonyosodhattak róla, hogy a környezetek létrehozása jól automatizálható, valamint, hogy az Oracle felhőszolgáltatásai maximális rugalmasságot biztosítanak a fejlesztési és üzemeltetési feladatok támogatásában. 

Figyelmünkkel és adatainkkal fizetünk
Ma azon aggódni, hogy a gépek öntudatra ébrednek és elpusztítják az emberiséget, olyan mintha a Mars túlnépesedéséért aggódnánk - állítja Boldog Viktor, a DXC Technology analitikai konzulense.
A LED-szelekciók fizikai alapjai – fénytechnikai alapfogalmak
A fotometria a fény, mint az emberi szem által érzékelhető spektrumú elektromágneses hullám jellemzőinek mérésére alkalmazott tudomány.
A Messer 15 év után tér vissza Amerikába
A Messer a CVC Capitallal közös vállalatán keresztül végrehajtott akvizícióval megszerezte a Linde és a Praxair amerikai érdekeltségeinek egy részét.
Egy ütős svéd recept
A ponthegesztés egyre gyorsabbá és megbízhatóbbá válik – ezt kiválóan mutatja a Volvo által Svédországban alkalmazott vevőspecifikus megoldás.
Az autógyártás változó világa
„Akármelyik vevő akármilyen színű autót vehet addig, amíg a választott színe a fekete” – mondta Henry Ford 1909-ben, az autóipari tömeggyártás hajnalán.