Robotok ingyenes szimulációja és költséghatékony vezérlése
Egyszerű lehetőség a költséghatékony automatizálásra – digitális tükörkép alkalmazása az intuitív robotvezérlés során.

 

A robotok programozásának megkönnyítése érdekében az igus egy teljesen egyedülálló vezérlőszoftvert fejlesztett ki költséghatékony megoldásaihoz. Az igus robotvezérlés online, teljesen ingyenesen áll rendelkezésre, és egyszerű bevezetést jelent az automatizálás témakörébe. A robot különféle kinematikai műveletei programozhatók és vezérelhetők. A mozgásokat egy digitális tükörkép szimulálja. A megoldásnak köszönhetően az ügyfél már a vásárlás előtt is elvégezheti a kívánt megoldás programozását. A robotok egy sor feladatot ügyesen és gyorsan elvégeznek, alkalmasak például áruk dobozból való kivételére, mintavételre, vagy dobozok gépből való eltávolítására is.

Legyen szó csuklós karú robotokról, delta robotokról vagy akár lineáris robotokról, az igus mindhárom rendszerhez kínál költséghatékony megoldásokat. Az igus robotvezérlés szoftverrel a felhasználók a vásárlás előtt kipróbálhatják, hogy melyik robot felel meg a legjobban igényeiknek. Az alkalmazás az összes igus robot szimulációjára és programozására alkalmas. „Gépgyártó vállalkozásként alaposan ismerjük a különféle kinematikai rendszereket, így logikus lépés volt, hogy kifejlesszünk egy egyszerűen és intuitívan működő robotvezérlő rendszert” – részletezi a döntés hátterét Alexander Mühlens, az igus GmbH automatizálási technológiáért felelős vezetője.

 

 

Különleges funkció, hogy a szoftver online, ingyenesen elérhető, ráadásul licenc nélkül is használható. A szoftverben az igus minden robotjához van egy digitális tükörkép, amely az igazi robothoz hasonlóan programozható és tanítható. A robotvezérlő rendszer később a robot intuitív programozására is használható. A későbbiekben valamennyi programozási művelet alkalmazható az igazi robotnál is.

Könnyen programozható robotok

Az igus robotvezérlés segítségével a felhasználók 3D kezelőfelületen keresztül egyszerűen mozgathatják a digitális tükörkép valamennyi tengelyét. A tanítási funkciónak köszönhetően a robot még robotcsatlakozás nélkül is egyszerűen programozható és tanítható. A tanításhoz mindössze a kívánt helyre kell állítani a robotot, és meg kell adni, hogyan mozogjon. A művelet mindaddig ismétlődik, amíg a kívánt mozgási profil létre nem jön. A robot egyszerűen bővíthető a hozzáillő működtetőegység-adapterekkel, például fogókkal, a szerszám középpontja pedig automatikusan változik. Lehetőség van többek között virtuális dobozok felszerelésére is, amelyek megakadályozzák, hogy a robot nekiütközzön a gépeknek.

Az igus robotvezérlés kommunikációs interfészen keresztül digitális IO, míg IP-címen át Ethernet kapcsolat segítségével csatlakoztatható magasabb szintű vezérlőrendszerekhez. Az igus fejlesztői még tovább kívánják bővíteni a vezérlőrendszert: „A jövőben felhőalapú szolgáltatásokat kívánunk bevezetni, például képintegrációt, távoli üzembe helyezést, valamint olcsó online képzéseket, amelyekre előre lehet majd jelentkezni. A webkamerán keresztül végzett képértékelés, illetve a tárolókiválasztó megoldások is felhőalapú rendszerként működnek majd” – összegzi a jövőre vonatkozó elképzeléseiket Alexander Mühlens. 

IoT-fejlesztések támogatása az Endrich Cloud Database szolgáltatásával
Európa egyik vezető elektronikaialkatrész-forgalmazója által fejlesztett online szenzorhálózati infrastruktúra minden komponense a cég által képviselt gyártók alkatrészeiből épül fel.
Ilyen lesz a jövő gyára
Megnyitotta első kelet-európai innovációs bemutatóközpontját a Schneider Electric a plovdivi okosgyárban. A vállalat a régióban több, tevékenységében fontos szerepet betöltő létesítményt működtet, köztük a szigetszentmiklósi CEELogot, ami a közép-kelet-európai térséget kiszolgáló logisztikai központ.
Globális robbanás a távgyógyításban
Az elemzők korábban azt várták, hogy a globális e-egészségügyi piac 2022-re 308 milliárdosra nőhet, melyen belül a távorvoslást 37 milliárd eurós üzleti területként határozták meg.
Megkezdődött a kísérleti erőmű összeszerelése
Az Energiatudományi Kutatóközpont mérnökeinek és kutatóinak a részvételével megkezdődik a világ első erőműméretű fúziós kísérleti berendezésének összeszerelése.
A gyorsuló átalakulás válik majd az új normává
A Cisco nemrégiben két nemzetközi kutatást is végzett, amelyek az informatikai szakemberek és vezetők (CIO-k, CTO-k) által tapasztalt kihívásokat, valamint a nagymértékű digitális átalakuláshoz kapcsolódó technológiai stratégiákat, terveket térképezte fel.