Raspberry Pi alkalmazása saját fejlesztésekhez
TFT kijelző HDMI bemenettel és standard Raspberry PI 40 pólusú csatlakozóval - A Raspberry Pi számítógépes modulok mind nagyobb részesedést nyernek ipari alkalamazásokba.

 

Az emberi gépi interfészek integrációjának egyszerűsítése érdekében a Raystar Optronics egy speciális TFT kijelzősorozatot dobott piacra, melyhez a Raspberry Pi egylapos számítógép a 40-pólusú GPIO csatlakozósoron illeszkedik. A kijelzősorozat 5”, 7” (két különböző felbontással) és 10,1 ” méretben kapható. Egyszerűen használható Raspberry Pi készülékkel, vagy számítógépes kijelzőként bármely olyan eszközön, amely HDMI kimenettel rendelkezik. A HDMI-csatlakozón felül szabványos, a 40 tűs Raspberry Pi GPIO csatlakozó biztosítja a plug and play használatot.

A TFT kijelző, a háttérvilágítás, az érintőpanel, és a Raspberry PI számára egyetlen 5 V-os tápfeszültség szükséges. A nagy fényerejű háttérvilágításnak köszönhetően az olvashatóság rendkívül jó. Az innovatív beágyazott számítástechnikai alkalmazásokhoz a kapacitív érintőmodulok tökéletesen illeszkedő megoldást jelentenek.

 

Raspberry PI 40 pólusú GPIO csatlakozó lábkiosztása

 

A fejlesztés célja a Raspberry Pi használatának egyszerűvé tétele volt, használatával a fejlesztők a saját alkalmazásuknak megvalósítására tudnak koncentrálni. A jelenleg rendelhető kijelzők a Raspberry PI1 – PI3 változatokat támogatják, a PI3+ változat a hamarosan megjelenő következő verziókban lesz elérhető.

 

Cikkünk az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH közreműködésével készült.
Értékesítési iroda: H-1191 Budapest, Corvin krt. 7-13.
E-mail: hungary@endrich.com
Web:  www.endrich.hu/erdeklodes
További konzultációért és mintákért, adatlapokért keresse Veresegyházi Zsoltot!

 

Nagy kihívás a magyar cégeknek a kibertámadások kivédése
A magyar informatikai szakemberek 67 százaléka az ügyféladatok védelmét tartja a vállalatok előtt álló legkritikusabb kihívásnak - derül ki a Panda Security felméréséből, amely arra is rámutatott: az elmúlt egy évben a válaszadó cégek 60 százalékát érte eredményes kibertámadás.
Kibervédelem ipari méretekben
A vállalatok több mint 80 százaléka az IIoT-technológiák bevezetésekor nem dolgozott még ki formális intézkedési tervet a kiberbiztonsági helyzetek hatékony kezeléséhez.
Új korszak a gyártásban
A mobilitás kiaknázása az automatizálás következő lépcsőfokát jelenti az ipar 4.0 megoldások terén. Az autonóm módon navigáló robotok gyorsak, pontosak és akár egy repülőgépet is elvisznek a hátukon.
Gyűjtögető kiberbűnözők a gyárban
Az ipari környezetek eredményes védelméhez a vállalatoknak nemcsak saját adataik, hálózatuk és rendszereik, hanem teljes IIoT-ökoszisztémájuk kiberbiztonságáról gondoskodniuk kell.
Hét kérdés 3D nyomtatás előtt - technológia és az alapanyag kiválasztása
Manapság számtalan, különféle 3D nyomtatási technológia és alapanyag közül választhatunk, és az eljárások száma idővel csak nőni fog.