Raspberry Pi alkalmazása saját fejlesztésekhez
TFT kijelző HDMI bemenettel és standard Raspberry PI 40 pólusú csatlakozóval - A Raspberry Pi számítógépes modulok mind nagyobb részesedést nyernek ipari alkalamazásokba.

 

Az emberi gépi interfészek integrációjának egyszerűsítése érdekében a Raystar Optronics egy speciális TFT kijelzősorozatot dobott piacra, melyhez a Raspberry Pi egylapos számítógép a 40-pólusú GPIO csatlakozósoron illeszkedik. A kijelzősorozat 5”, 7” (két különböző felbontással) és 10,1 ” méretben kapható. Egyszerűen használható Raspberry Pi készülékkel, vagy számítógépes kijelzőként bármely olyan eszközön, amely HDMI kimenettel rendelkezik. A HDMI-csatlakozón felül szabványos, a 40 tűs Raspberry Pi GPIO csatlakozó biztosítja a plug and play használatot.

A TFT kijelző, a háttérvilágítás, az érintőpanel, és a Raspberry PI számára egyetlen 5 V-os tápfeszültség szükséges. A nagy fényerejű háttérvilágításnak köszönhetően az olvashatóság rendkívül jó. Az innovatív beágyazott számítástechnikai alkalmazásokhoz a kapacitív érintőmodulok tökéletesen illeszkedő megoldást jelentenek.

 

Raspberry PI 40 pólusú GPIO csatlakozó lábkiosztása

 

A fejlesztés célja a Raspberry Pi használatának egyszerűvé tétele volt, használatával a fejlesztők a saját alkalmazásuknak megvalósítására tudnak koncentrálni. A jelenleg rendelhető kijelzők a Raspberry PI1 – PI3 változatokat támogatják, a PI3+ változat a hamarosan megjelenő következő verziókban lesz elérhető.

 

Cikkünk az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH közreműködésével készült.
Értékesítési iroda: H-1191 Budapest, Corvin krt. 7-13.
E-mail: hungary@endrich.com
Web:  www.endrich.hu/erdeklodes
További konzultációért és mintákért, adatlapokért keresse Veresegyházi Zsoltot!

 

Adatközpont a fjordokban
Az IoT-eszközök növekvő száma és a felhőszolgáltatások népszerűsége miatt egyre több adatot termelünk világszinten. Az IDC előrejelzése szerint 2025-re az adatmennyiség várhatóan 175 zettabájtra nő majd.
Felhőalapú felügyelet a gyártóberendezések számára
Az RFID olvasófejek adatai az IoT átjárón keresztül kerülnek a Neoception felhőbe, ahonnan bármikor elérhetők.
Az algoritmusnak elég volt egy másodperc
A Kaliforniai Egyetem kutatói által létre hozott mesterséges intelligencia valamivel több mint egy másodperc alatt kiforgatta a Rubik-kockát.
Valós idejű adatokkal optimalizálható az élettartam
Az akkumulátorok hosszabb élettartama érdekében a Bosch új felhőalapú szolgáltatásokat fejleszt, melyek kiegészítik az egyedi gépjárművek akkumulátorvezérlő rendszereit.
Alacsony energiafogyasztású mikrokontrollerek
Az Endrich kínálatában tavasztól elérhető a Gigadevice GD32 mikrokontroller család új tagja, a kimagasló ár/érték arányt képviselő energiatakarékos ARM Cortex-M23 RISC technológiára alapozott GD32E230xx eszköz.