Orvostechnológiai fejlesztéseket támogat a Beckhoff
A veszélyes tüdőbetegséget okozó Covid-19 vírus terjedésének megakadályozása érdekében számos ország drasztikus intézkedéseket vezetett be a lakosság körében.

 

Közben az orvostechnológiai cégek azon dolgoznak, hogy az életmentéshez elengedhetetlen eszközök rendelkezésre álljanak. A Beckhoff orvostechnológiai cégeket támogat és aktívan részt vesz a CoroVent lélegeztetőgép fejlesztésében.

Orvostechnológiai cégek támogatása

Lélegeztetőgépek a németországi intenzív osztályok számára – Annak érdekében, hogy az ország intenzív osztályain jelenleg használt 28 ezer lélegeztetőgép számát kb. egyharmaddal megnöveljék, a német szövetségi kormány a közelmúltban felkért egy német családi vállalkozást 10 ezer lélegeztetőgép legyártására. A lélegeztetőgép elvileg minden intenzív osztályos ágy alaptartozéka, és feltétlenül szükséges a Covid-19 vírus súlyos fertőzöttjeinek ellátásához. A cél az, hogy minden beteg megkaphassa a számára szükséges kezelést. A rendkívül összetett lélegeztetőgépek gyártásához és teszteléséhez a vállalatnak Beckhoff ipari PC-kre van szüksége. A megrendelt hardverek gyors kiszállításán felül a Beckhoff a vezérlőszekrény kialakítása, az összeszerelési tevékenységek és a programozás terén támogatást is nyújt a vállalatnak, és emellett mindent megtesz a megrendelés lehető leggyorsabb teljesítéséért, annak érdekében, hogy minél több életet lehessen megmenteni.

Koronavírus-tesztek az Egyesült Államok betegei számára – Az Egyesült Államokban is drámaian nőtt a koronavírussal fertőződöttek száma. A lehető legtöbb eset felismerése és kezelése érdekében egy amerikai vállalat jelenleg rohamtempóban gyártja a speciális koronavírus-tesztkészleteket. A tesztek iránti óriási igény teljesítése érdekében a vállalatnak gyors ütemben kell bővítenie gyártókapacitását egyrészt új gépekkel, másrészt a meglévők továbbfejlesztésével. A Beckhoff megbízható és nagy teljesítőképességű ipari PC-i ebben tudnak segítséget nyújtani.

Támogatás a svájci orvostechnológiai ügyfeleknek – Amíg a koronavírus jelenleg sok munkahelyen fennakadásokat okoz, az orvostechnológiai eszközök iránti igény gyors ütemben nő. Ennek következtében – az égetően szükséges orvosi berendezésekre leadott sürgős megrendelések teljesítése érdekében – ezen vállalatok számos területen több munkaerőt igényelnek. A Beckhoff svájci leányvállalata két ilyen orvostechnológiai céget támogat: az egyik életmentő lélegeztetőgépeket, a másik diagnosztikai koronavírus-teszteket gyárt. Mindkét cég teljes mértékben számíthat a Beckhoff svájci leányvállalatának támogatására.

A Beckhoff részt vesz a CoroVent lélegeztetőgép fejlesztésében

A Beckhoff csehországi leányvállalata munkaerőt és termékeket biztosít koronavírus kezelésére alkalmas rendszer kifejlesztéséhez A Prágai Műszaki Egyetem Orvosbiológiai Karán a Karel Roubík professzor vezette, korszerű lélegeztetéstechnikával foglalkozó NVT-csoport (Non-conventional Ventilatory Team) igen rövid idő alatt kifejlesztette költséghatékony, CoroVent elnevezésű lélegeztetőberendezésének prototípusát.

 

 

A cél az volt, hogy elkerüljék a cseh egészségügyi rendszer összeomlását a koronavírus-fertőzések számának meredek emelkedése esetén. Tomáš Halva, a Beckhoff csehországi leányvállalatának ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, mennyire sürgető megvalósítani a projektet, amely több forrásból, például közösségi finanszírozásból is kap támogatást: „Nincs vesztegetni való időnk: napokon, de legfeljebb heteken belül szállítanunk kell a működő egységet. Az egész ötlet csak mintegy tíz napja merült fel, és igazán különleges teljesítmény, hogy mindössze egy héten belül megszületett a már tesztelhető prototípus.”

Szoros együttműködés a tudomány és az ipar között

A különféle vállalatok és egyetemek mintegy 15 szakértőjéből álló fejlesztőcsapatot Karel Roubík professzor és kollégái választották ki személyes kapcsolatok alapján és az Interneten keresztül. Közéjük tartozik Tomáš Halva is: „Személyesen ismerem az egyik kezdeményezőt, akit Facebook-üzenete alapján azonnal megkerestem, és megkérdeztem, hogyan segíthetne a Beckhoff. Végül is ez a projekt sok emberen fog segíteni és remélhetőleg életeket ment majd. Karel Roubík professzor emellett a lélegeztetőgépek legjobb csehországi szakértője, aki már korábban is sikeresen fejlesztett ki ilyen eszközöket különféle felhasználási területekre.”

 

 

Tomáš Halva szerint itt műszakilag az a feladat, hogy az orvosi, az elektromos és a pneumatikai rendszerek szakterületeit összehozzák – és a megfelelő módon ötvözzék. Ez a lélegeztetőgép kifejezetten a koronavírus-fertőzöttek kezelésére készült, mert erre a feladatra nem minden lélegeztetőgép alkalmas. Mindezek mellett a berendezés költségei is jelentősen alacsonyabbak, ha képességei a koronavírus-kezeléshez szükséges funkciókra korlátozottak, figyelembe véve a közreműködő szakértők ingyenesen nyújtott fejlesztőmunkáját is.

Beckhoff vezérléstechnika és szoftver

A csapaton belül a Beckhoff feladata a vezérlőrendszer biztosítása, amely rendkívül egyszerű használatot tesz lehetővé, így a lélegeztetőgép külön szakképesítés nélkül is használható. Mint Tomáš Halva kifejtette: „A projekt ingyenes támogatásaként egyetlen hétvége alatt megterveztük a vezérlőrendszert, és elkészítettük a vezérlőprogramot. Külön köszönet érte Matúš Adamec és Zdenek Kosour kollégámnak, akik mindketten nagyszerű applikációs mérnökök és programozók. A csapat többi tagja is rengeteget segített azzal, hogy átvállaltak további feladatokat Matúš-tól és Zdenek-től. Igazán büszke vagyok az egész csapatra, és szeretném megköszönni nekik ezt a rendkívüli erőfeszítést!” A Beckhoff aktívan hozzájárul a koronavírus elleni harchoz korszerű technológiáinak, valamint alkalmazottai tapasztalatának és hozzáértésének köszönhetően.

Az ügyfelek jelentik a legnagyobb rizikófaktort
A vállalatok által tapasztalt bűncselekmények élén az ügyfelek által elkövetett csalás szerepel. A vállalkozások szerint az összes bűncselekmény közül ez a terület és a kiberbűnözés okozza a legtöbb gondot – derül ki a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felméréséből.
Magyarországon tovább növelte kutatás-fejlesztési kiadásait a Bosch
Újra kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el a Bosch csoport Magyarországon az autóipari megrendelések jelentős csökkenése ellenére; jelenleg a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készülnek - közölte a cég csütörtöki közleményében.
A mesterséges intelligencia olyan vállalati kultúrát teremt, amely az innovációra épül
A magyar vállalatok közel negyede tekinthető érett mesterséges intelligencia felhasználónak a Microsoft friss felmérése szerint.
Nyomatékigényes lánckerékhajtások
A szabványos gépelemekre specializálódott Norelem a két- és háromsoros görgősláncok és lánckerekek új sorozatát mutatta be, ami a nyomatékigényes lánckerékhajtások területén is erőteljes megoldást nyújt.
Sztárszakma lehet az adatközponti rendszermérnök
Az informatikai beruházások volumenét nem tépázta meg a koronavírus-járvány, inkább azok fókuszában volt tapasztalható átrendeződés az utóbbi két hónapban – derül ki a Hewlett Packard Enterprise szakértői véleményéből.