Office helyett Microsoft 365
Április 21-től a Microsoft 365 néven válik elérhetővé az új O365. A névváltást elsősorban az indokolja, hogy az eddigi irodai alkalmazások – a mesterséges intelligencia erőteljes használatának köszönhetően – munkahelyi és életvezetési tanácsadókká lépnek elő.

 

A word segít érthetőbben fogalmazni, az Excel adatelemzővé lép elő, még érdekesebb előadások a PowerPoint-tal, biztonságosabb közös munka – ezt nyújtja a Microsoft365. Egyes újdonságok már a mai naptól, mások fokozatosan, a közeljövőben válnak elérhetővé az egyéni és a családi előfizetők számára.

A mesterséges intelligencia mostantól tanácsadónkká válik, ha mások elé kell tárni, ha meg kell szövegezni a gondolatainkat, ha értelmezni kell az adatainkat. De akkor is, ha pénzügyi összesítőket kell előállítanunk vagy meg kell szervezni a teendőinket otthon és a munkahelyen. A Microsoft 365-el jól áttekinthető és még látványosabb anyagok kerülhetnek ki a kezeink közül, amelyek elkészítése ráadásul az új eszközökkel még gyorsabb lehet.

A Microsoft Editor megtanít szépen fogalmazni

Tavasztól a megújult Microsoft Editor „vezeti a kezünket” írás közben a Wordben, Outlookban, a Microsoft Edge-ben. Nemcsak arról van szó, hogy a helyesírásunkat javítja az alkalmazás: magában a szöveg megfogalmazásában is segíteni fog (a Wordben egyelőre csak angol, spanyol, francia és német nyelven). Előfordulhat ugyanis, hogy nem jut eszünkbe az adott kontextusba illő, megfelelő kifejezés. Ilyenkor az érzékletesebb, érthetőbb szövegezéshez a Word javaslatokat kínál fel a szövegírónak. És ami még eddig soha nem volt a Wordben: az Editor – „kérésre” – rákeres a neten arra is, hogy amivel a szövegben előhozakodtunk, előfordult-e már korábban mások szövegeiben. Így elkerülhetjük az akaratlan plágiumot, másfelől találhatunk olyan idézeteket, amelyek megtámogatják a saját, eredeti gondolatsorunkat. Ez a funkció egyelőre csak angolul elérhető.

Power Pointtal az elhangzó előadás is érdekfeszítőbbé válik

A Power Point már a meglévő verzióban is tesz javaslatokat az egységes és tetszetős megjelenésre, mostantól azonban már tanácsadó szerepet is vállal. A bemutatóra való hangos felkészülés közben a beépített mesterséges intelligencia figyeli majd, hogy túlságosan hadar-e az előadó, hogy nem őzik-e túl sokat, vagy hogy nem hangzik-e szimpla felolvasásnak az előadása. A PowerPoint Presenter Coach előzetese már a mai naptól elérhető – egyelőre csak angol nyelven – a Microsoft 365 előfizetői számára a beszéd monotonitást figyelő és a szebb, pontosabb megfogalmazást segítő funkciókkal.

Még lenyűgözőbb Word, Excel és PowerPoint fájlok

Power Pointban, Wordben, Excelben könnyebben és főleg gyorsabban alkothatunk valóban látványos, az üzeneteinket szemlétesen megjelenítő anyagokat. Például, a PowerPoint Tervező mostantól egy kattintással formál a szövegből világos ütemtervet. A legtöbb újdonság a Wordben és az Excelben is elérhető lesz. Az előfizetők a Getty Images 8000 gyönyörű illusztrációja és 175 loop videója, 300 új betűtípus, 2800 új ikon és több mint 200 új template közül válogathatnak és tehetik még mutatósabbá az előadásaikat, a dokumentumaikat és táblázataikat.

Adatelemzés Excelben

Az Excel a jövőben képes lesz arra is, hogy az adatok fajtái szerinti kimutatásokat, elemzéseket készítsen. Az amerikai piacon az excel valódi adatelemző tanácsadóvá lép elő – ez a szolgáltatás egyelőre csak az USA-ban válik elérhetővé.

Outlook, Skype és Teams: a munkahelyen és a családban

Az Outlook webes felületén mostantól összekapcsolható lesz a munkahelyi és a személyes naptár – természetesen, a személyes adatok védelme mellett. Miközben a Skype és a Teams népszerűsége az egeket ostromolja, a Microsoft mérnökei azon dolgoznak, hogy az alkalmazás ne csak a munkavégzésben legyen a felhasználók segítségére, hanem a családok mindennapjaiban is. A munkát és magánéletet összekötő új funkciók előzetesei már a mai naptól elérhetők a Teams-ben. Ilyen például az utazástervező, a megosztott teendőlista és feladatkiosztó, a fénykép- és videómegosztó alkalmazás, a helyadatok megosztása.

A Teams-ben a jövőben a közös családi naptár is elfér majd. Az új megoldások előzeteseit minden olyan országban kipróbálhatják a felhasználók, ahol a Teams elérhető. A Teams napi felhasználóinak a száma a közelmúltban lépte át a 44 milliót, a Skype-é 52 százalékkal emelkedett, miközben a beszélgetések időtartama 134 százalékkal nőtt. Különleges időszak a mostani a Microsoft életében, amely arra ösztönzi a fejlesztőinket, hogy még az eddigieknél is intelligensebb alkalmazásokkal siessenek a felhasználók segítségére.

Microsoft Family Safety a család biztonságáért és egészségéért

A Microsoft Family Safe az okostelefonokra telepítve terít digitális védőhálót a családtagok fölé az online és a valóvilágban. Az alkalmazás visszajelzést adhat a szülőknek arról, hogy a gyermekek mennyi időt töltenek a képernyő előtt ülve, a Windows PC, az Android-os vagy iOS telefon és az Xbox adatait összesítve. A megosztott helyadatokat értelmezve ugyancsak értesítést küld arról, hogy a családtagok mikor hagyják el az otthonukat, és hogy mikor érkeznek haza a munkából vagy az iskolából.

Az ügyfelek jelentik a legnagyobb rizikófaktort
A vállalatok által tapasztalt bűncselekmények élén az ügyfelek által elkövetett csalás szerepel. A vállalkozások szerint az összes bűncselekmény közül ez a terület és a kiberbűnözés okozza a legtöbb gondot – derül ki a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felméréséből.
Magyarországon tovább növelte kutatás-fejlesztési kiadásait a Bosch
Újra kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el a Bosch csoport Magyarországon az autóipari megrendelések jelentős csökkenése ellenére; jelenleg a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készülnek - közölte a cég csütörtöki közleményében.
A mesterséges intelligencia olyan vállalati kultúrát teremt, amely az innovációra épül
A magyar vállalatok közel negyede tekinthető érett mesterséges intelligencia felhasználónak a Microsoft friss felmérése szerint.
Nyomatékigényes lánckerékhajtások
A szabványos gépelemekre specializálódott Norelem a két- és háromsoros görgősláncok és lánckerekek új sorozatát mutatta be, ami a nyomatékigényes lánckerékhajtások területén is erőteljes megoldást nyújt.
Sztárszakma lehet az adatközponti rendszermérnök
Az informatikai beruházások volumenét nem tépázta meg a koronavírus-járvány, inkább azok fókuszában volt tapasztalható átrendeződés az utóbbi két hónapban – derül ki a Hewlett Packard Enterprise szakértői véleményéből.