Nyomatékigényes lánckerékhajtások
A szabványos gépelemekre specializálódott Norelem a két- és háromsoros görgősláncok és lánckerekek új sorozatát mutatta be, ami a nyomatékigényes lánckerékhajtások területén is erőteljes megoldást nyújt.

 

Az egysoros láncokkal összehasonlítva kiváló teljesítményt nyújtó két- és háromsoros görgősláncokat olyan nagy igénybevételeket alkalmazó szektorokban használják, mint a csomagolástechnika, az anyagmozgatás és a mezőgazdaság. A Norelem két- és háromsoros lánckerekeivel kombinálva optimális megbízhatóságot és energiaátvitelt biztosítanak egyenletes, egyenetlen, valamint impulzus terheléssel járó körülmények között is.

A Norelem kétsoros láncainak teljesítménye az egyszerű lánchoz képest annak 1,75-szerese, míg a háromsoros láncé annak 2,5-szöröse. Az úgy elektromos hajtásokkal, mint belső égésű motorokkal kompatibilis láncok a DIN ISO 606 szabványoknak megfelelő ívesprofilú hevederkialakítása az európai irányelvek szerint készült. Az acélból, vagy rozsdamentes acélból (kizárólag kétsoros) készült láncok 8 mm és 11/2 coll között méretezettek, így számos alkalmazásban használhatók.

A görgősláncok kiegészítőjeként norelem kínálata előfúrt, 8 és 125 közötti fogszámú két- és háromsoros acél lánckereket is tartalmaz. A fogszámok nagy választéka a legnagyobb rugalmasságot biztosítja a mérnökök számára az áttételek megválasztásában. Minden lánc, lánckerék és tartozék a Norelem jól ismert, több mint 60 ezer szabványos alkatrészt tartalmazó The Big Green Book-jából közvetlenül is megrendelhető.

Tovább az ipari digitalizáció útján
Október 8-án érdemes lesz a képernyőre tapadni. EPLM Trends Digital 2020 – Egésznapos szakmai webkonferenciát rendez az Enterprise Group.
Szigorodó javítási, cserélési és visszafizetési szabályok jönnek
Lényeges változásokra kell felkészülniük a vállalkozásoknak 2021. január 1-jétől a szavatossági és jótállási igényekkel kapcsolatban. A PwC szakértői a vonatkozó rendeletek legfontosabb elemeire hívják fel a figyelmet.
Új kihívás a munkáltatóknak
Háromszor többen keresnek rá a táppénz, karantén, koronavírus szókapcsolatokra Magyarországon most, mint a nyár közepén.
Intelligens robotok dolgoznak a raktárakban
Az Agilox egy új, rajintelligenciával vezérelt, autonóm ellensúlyos targoncával bővítette intelligens irányítású robotjárműveinek sorozatát.
Digitalizált logisztikával csökkenthető a termelés-kiszolgálás átfutási ideje
A Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. valós idejű helymeghatározásra és hangalapú kiszedésre épülő intralogisztikai megoldása megfelezte a termelés-kiszolgálás átfutási idejét, miközben az anyagmozgás könyvelését közel 100 százalékban pontossá tette.