NX Home Office
Ha a mindennapok úgy hozzák, hogy meg kell oldani munkahelytől távoli munkát, még ha NX-el dolgozunk is, számtalan különböző megoldás áll rendelkezésünkre. Milyen lehetőségek vannak az NX otthoni, távoli eléréséhez?

 

Legyen szó ideiglenes, vagy hosszútávú megoldásról, előre tervezetten, vagy hirtelen alkalmazkodva az új körülményekhez, lehetőség van a zavartalan munkavégzés folytatására. Az alábbi cikkben ezeket a megoldásokat mutatjuk be. A graphIT Kft. a Siemens Digital Industries Software Smart Expert Gold Partnere az NX területén is. A kiválasztott megoldás sikeres bevezetésére garancia a Magyarországon több mint 500 ipari ügyfélnél napi használatban működő graphIT gépészeti szoftver.

 

 

Az implementáció kiterjed a kiválasztott rendszer üzembe helyezésére, konfigurálásra, testreszabására és betanítására. A graphIT Kft. számára kulcsfontosságú a hosszútávú ügyfélkapcsolatok kialakítása, ezért kiemelt utánkövetési szolgáltatásokkal segíti felhasználóit az általa szállított PLM megoldás sikeres alkalmazásában.

Licensz kölcsönzés - License Borrow

Ez az opció a megvásárolt licensztől függ. Ha a licensz ún. inkrementjei tartalmazzák az alábbi opciót, akkor van lehetőség azok kikölcsönzésére:

 

 

Ha elérhető ez az opció, abban az esetben a kölcsönzés ideje maximum 120 nap lehet. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kölcsönzéskor a kliens gépet a szerver géppel egy hálózatba kapcsolni és a licensing tool segítségével elvégezni a kölcsönzést. Amit viszont szem előtt kell tartani, hogy kölcsönzéskor a szerver oldalról úgy viselkedik a licensz, mintha folyamatosan használatban lenne. Ez azt jelenti, hogy a gyakran használt lebegő (floating) alapú licensz esetén 10 darab licenszet, 10 darab felhasználó tud kikölcsönözni. Onnantól kezdve, ha futtatják az NX-et, ha nem, akkor sincs több elérhető licensz a szerveren. Akkor lesz új elérhető, ha a felhasználó visszaadja azt, vagy lejár a kölcsönzési idő. Ha bővebb információra lenne szüksége a kölcsönzéssel kapcsolatban, keressen meg minket a www.graphit.hu weboldalon feltüntetett elérhetőségeinken!

Távoli magánhálózat  – VPN  Virtual Private Network

Természetesen, ha lebegő (floating) típusú a megvásárolt licensz és létezik kapcsolat (pl. VPN) a kliens és szerver között, akkor fennakadás nélkül a belső (szerverrel megegyező) hálózatra kapcsolódva folytathatjuk a munkát. Ebben az esetben különösebb beállítás, vagy testreszabás nélkül dolgozhatunk az NX-el.

Ideiglenes licensz – Emergency license

A szoftverkövetéssel rendelkező felhasználók számára elérhető ez a lehetőség. Abban az esetben, ha a licensz szerver nem elérhető, vagy bármilyen oknál fogva azt le kell kapcsolni, ideiglenes licensz generálható. Az ideiglenes licensz természetesen az eredeti licenszel együtt nem használható. Az ideiglenes licensz 60 napon belül maximum 3 alkalommal igényelhető, amely 7 napig használható.

 

 

Az ideiglenes licensz az eredeti licensz típusától (lebegő – floating, géphez kötött – node lock ) függetlenül bármilyen kliensen futtatható. Amennyiben bármelyik megoldással kapcsolatban kérdés, kérés merül fel, a graphIT Kft. csapata, mint a Siemens Gold Smart Expert Partnere, állunk rendelkezésére, keressen minket a www.graphit.hu weboldalon lévő elérhetőségeinken.

Akár néhány órára csökkenhet a fejlesztéshez szükséges idő
A Continental és az NVIDIA egy, az NVIDIA DGX számítógépekre épülő nagyteljesítményű klasztert hozott létre, hogy gyorsítsa az önvezető megoldások fejlesztését.
Mesterséges intelligencia a szállítmányozásban
A legnagyobb hazai magántulajdonú logisztikai szolgáltató, a Trans-Sped 2019-ben csaknem 1 milliárd forinttal növelte árbevételét, amelyből jelentős összeget különített el fejlesztésekre és beruházásokra.
Még több adatközponti fejlesztés jön
2023-ban akár már 125 milliárd dollárt is szánhatnak erre a célra. Ezek az eszközök a vállalkozások és egyéni felhasználók tömegeit szolgálják ki, ezért kulcsfontosságú a folyamatos működés és a megfelelő biztonság.
Kiemelt szemponttá válik az informatikai biztonság
A digitális oktatás biztonságosságán túl a munkaerőpiac is megköveteli a felsőoktatásban tanulók kibervédelmi tájékozottságát.
IoT-fejlesztések támogatása az Endrich Cloud Database szolgáltatásával
Európa egyik vezető elektronikaialkatrész-forgalmazója által fejlesztett online szenzorhálózati infrastruktúra minden komponense a cég által képviselt gyártók alkatrészeiből épül fel.