NX Home Office
Ha a mindennapok úgy hozzák, hogy meg kell oldani munkahelytől távoli munkát, még ha NX-el dolgozunk is, számtalan különböző megoldás áll rendelkezésünkre. Milyen lehetőségek vannak az NX otthoni, távoli eléréséhez?

 

Legyen szó ideiglenes, vagy hosszútávú megoldásról, előre tervezetten, vagy hirtelen alkalmazkodva az új körülményekhez, lehetőség van a zavartalan munkavégzés folytatására. Az alábbi cikkben ezeket a megoldásokat mutatjuk be. A graphIT Kft. a Siemens Digital Industries Software Smart Expert Gold Partnere az NX területén is. A kiválasztott megoldás sikeres bevezetésére garancia a Magyarországon több mint 500 ipari ügyfélnél napi használatban működő graphIT gépészeti szoftver.

 

 

Az implementáció kiterjed a kiválasztott rendszer üzembe helyezésére, konfigurálásra, testreszabására és betanítására. A graphIT Kft. számára kulcsfontosságú a hosszútávú ügyfélkapcsolatok kialakítása, ezért kiemelt utánkövetési szolgáltatásokkal segíti felhasználóit az általa szállított PLM megoldás sikeres alkalmazásában.

Licensz kölcsönzés - License Borrow

Ez az opció a megvásárolt licensztől függ. Ha a licensz ún. inkrementjei tartalmazzák az alábbi opciót, akkor van lehetőség azok kikölcsönzésére:

 

 

Ha elérhető ez az opció, abban az esetben a kölcsönzés ideje maximum 120 nap lehet. Ehhez nem kell mást tenni, mint a kölcsönzéskor a kliens gépet a szerver géppel egy hálózatba kapcsolni és a licensing tool segítségével elvégezni a kölcsönzést. Amit viszont szem előtt kell tartani, hogy kölcsönzéskor a szerver oldalról úgy viselkedik a licensz, mintha folyamatosan használatban lenne. Ez azt jelenti, hogy a gyakran használt lebegő (floating) alapú licensz esetén 10 darab licenszet, 10 darab felhasználó tud kikölcsönözni. Onnantól kezdve, ha futtatják az NX-et, ha nem, akkor sincs több elérhető licensz a szerveren. Akkor lesz új elérhető, ha a felhasználó visszaadja azt, vagy lejár a kölcsönzési idő. Ha bővebb információra lenne szüksége a kölcsönzéssel kapcsolatban, keressen meg minket a www.graphit.hu weboldalon feltüntetett elérhetőségeinken!

Távoli magánhálózat  – VPN  Virtual Private Network

Természetesen, ha lebegő (floating) típusú a megvásárolt licensz és létezik kapcsolat (pl. VPN) a kliens és szerver között, akkor fennakadás nélkül a belső (szerverrel megegyező) hálózatra kapcsolódva folytathatjuk a munkát. Ebben az esetben különösebb beállítás, vagy testreszabás nélkül dolgozhatunk az NX-el.

Ideiglenes licensz – Emergency license

A szoftverkövetéssel rendelkező felhasználók számára elérhető ez a lehetőség. Abban az esetben, ha a licensz szerver nem elérhető, vagy bármilyen oknál fogva azt le kell kapcsolni, ideiglenes licensz generálható. Az ideiglenes licensz természetesen az eredeti licenszel együtt nem használható. Az ideiglenes licensz 60 napon belül maximum 3 alkalommal igényelhető, amely 7 napig használható.

 

 

Az ideiglenes licensz az eredeti licensz típusától (lebegő – floating, géphez kötött – node lock ) függetlenül bármilyen kliensen futtatható. Amennyiben bármelyik megoldással kapcsolatban kérdés, kérés merül fel, a graphIT Kft. csapata, mint a Siemens Gold Smart Expert Partnere, állunk rendelkezésére, keressen minket a www.graphit.hu weboldalon lévő elérhetőségeinken.

A járvány idején is segítenek a térinformatikai alapú megoldások
A járványügyi veszélyhelyzetben a közműszolgáltatások ellátási biztonsága kiemelten fontos az állami és közigazgatási szektor számára egyaránt. Az is egyértelmű, hogy ebben a helyzetben rendkívüli módon megnő a digitalizáció jelentősége!
Biztonságos és stabil az oxigénellátás
Az ipari és egészségügyi gázok szakértőjeként a Messer Hungarogáz több mint 140 hazai egészségügyi intézményt lát el különféle gázokkal közel 20 felhasználási területen.
Office helyett Microsoft 365
Április 21-től a Microsoft 365 néven válik elérhetővé az új O365. A névváltást elsősorban az indokolja, hogy az eddigi irodai alkalmazások – a mesterséges intelligencia erőteljes használatának köszönhetően – munkahelyi és életvezetési tanácsadókká lépnek elő.
Az email a kiberbiztonság legsebezhetőbb pontja
Továbbra is az emaileken keresztül érkezhet a legtöbb kibertámadás az informatikai rendszerek ellen - derül ki a Cisco legfrissebb globális kiberbiztonsági kutatásából.
3D nyomtatott eszközökkel veszik fel a harcot a vírussal szemben
Arcvédő pajzsokat és tenyér használata nélküli ajtónyitó segédeszközöket adományoz több intézménynek a 3D eszközöket gyártó CraftUnique.