Működőképes rendszerhez nem nyúlunk – vagy mégis?
Az iparvállalatok számára komoly biztonsági kockázatot jelenthet az elavult informatikai infrastruktúra és szoftver, amelyet gyakran nem egyszerű a legújabb szoftververzióra frissíteni.

 

A COPA-DATA olasz partnere, a Treesse Progetti egy hagyományos sörfőzde korszerűsítési projektjében egy zenon szoftverplatformon alapuló új szoftverrel mutatja be, hogyan kovácsolható a szükségből erény. Napjainkban a sörfőzdék számos kihívással néznek szembe, mint például a rugalmasság növelése, az erőforrás-felhasználás csökkentése és a hatékonyság fokozása, hogy csak néhányat említsünk. Semmiképpen nem szabad alábecsülni az egyik ilyen kihívást, nevezetesen az elavult számítógépes rendszerek és vezérlőszoftverek miatti termeléskiesés kockázatának szükséges csökkentését.

Gazdaságilag észszerű a hosszú hasznos élettartam

Valószínűleg mindenki hallotta már a jól csengő mottót, miszerint „működőképes rendszerhez nem nyúlunk”. A rendszer telepítése, a gyermekbetegségek leküzdése és a munkaerő betanulása után minden tökéletesen működik. Bármilyen további változtatás többletmunkával és kockázattal jár. Egy esetleges átalakítás idejére például a termelést általában le kell állítani. Minden perc állásidő pénzbe kerül.

A változtatással hibák csúszhatnak be, ezért a rendszert a korszerűsítés után tesztelni kell, és a változás jellegétől függően a munkaerőt is tovább kell képezni. Mindezek következtében a meglévő rendszereket általában addig használják, ameddig csak lehet, a lehető legkésőbbre halasztva a frissítést. A rendszer hosszú élettartama természetesen kívánatos, de nem érdemes túl szigorúan ragaszkodni ahhoz a kitételhez, hogy „működőképes rendszerhez nem nyúlunk”.


Ugyanis az informatikai rendszerek korának előrehaladtával a meghibásodásuk kockázata is nő. A pótalkatrészek beszerzése nehézségekbe ütközhet, és ugyanez igaz a szoftverekre is. Régi, már nem karbantartott operációs rendszerek használatakor például megnő a sikeres kibertámadások kockázata.


Sok vállalat tudatában van a fenti kockázatoknak, és a hardver és a szoftver idejekorán történő cseréjével minimalizálja azokat. Ez nem feltétlenül csak a fennálló állapot fenntartási költségeit jelenti; a „technológiafrissítéssel” a meglévő rendszerek tovább is fejleszthetők. Naprakész szoftverekkel például gyakran automatikusan készíthetők termelési naplók, és ezzel csökkenthető a munkavállalók leterheltsége.

A modern felhasználói felületek (HMI-k) csökkentik a kezelési hibák kockázatát. A folyamatadatok csak korszerű hardverrel és szoftverrel rögzíthetők és elemezhetők átfogóan, megkönnyítve ezzel a folyamatok hiányosságainak azonosítását és kiküszöbölését. Mindezek az előnyök összességében jelentősen növelik a hatékonyságot, ami azt jelenti, hogy a beruházási költségek rövid időn belül megtérülnek.

Technológiafrissítés

A vezérlőszoftverek és informatikai részegységek cseréjét technológiafrissítésnek nevezzük. A COPA-DATA partnere és rendszerintegrátora, az olaszországi trevisói székhelyű Treesse Progetti technológiafrissítésre szakosodott. A cég nemrégiben egy hagyományos olasz sörfőzde projektjében vett részt, amelyben kiemelt szerep jutott a zenon szoftverplatformnak és azon belül a Batch Control (tételvezérlés) nevű modulnak. A nyomástartályok, a palackozósorokra történő átadás és a helyben történő tisztítás (CIP) felügyeletére és vezérlésére szolgáló meglévő rendszerek elavultak, és cserére szorultak. A sörfőzde egyértelmű minőségi követelményeket fogalmazott meg az új megoldással szemben:

  • Maximális megbízhatóság
  • Egyszerű működés
  • Minden folyamat nyomonkövethetősége

A sörfőzde meglévő rendszerének cseréjét főként az indokolta, hogy minimálisra csökkentsék a termelésleállás kockázatát. Emiatt a legfőbb prioritás a nagy fokú megbízhatóság volt. Az új rendszernek stabilan és problémamentesen kell működnie az elkövetkező években.

 

A globális nézet áttekintő ablakában a felhasználó mindig szemmel tarthatja a berendezést

 

A technológia megújítását szolgáló projektek azonban nem érik be pusztán a megbízhatóság növelésével. Az új rendszernek „jobbnak” is kell lennie a réginél, ahol csak lehetséges. Jelen esetben egy korszerű üzemeltetési koncepciót kellett megvalósítani, amely jobban igazodik a felhasználói igényekhez, ezáltal megkönnyíti az interakciót és megelőzi a működési hibákat. Az összes folyamat – ebben az esetben az átadók – teljes dokumentálása teljessé teszi a rendszert, és valódi hozzáadott értéket képvisel. A rendszer minden palackozott tételnél jelzi, hogy melyik soron palackozták a sört, milyen szelepeken haladt át, melyik tartályban és mennyi ideig tárolták.

A Treesse Progetti számára a zenon tökéletes platformot jelent a követelmények teljesítéséhez. A cég már korábban is használta a zenont sörfőzdékben pozitív tapasztalatokkal. Ezúttal azonban volt még egy követelmény. Mirco Baldisseri, a Treesse Progetti műszaki igazgatója hamar felismerte, hogy az átláthatóság, a karbantarthatóság és az egyszerű működés érdekében az átadókat az ISA-88 szabvány szerint kell vezérelni.

ISA-88 és zenon Batch Control

Az ISA-88 a tételenkénti gyártás szoftvermegoldásainak rég bevált szabványa. Többek között leírja a folyamatirányítás modelljét, amelyben a folyamatokat műveletekből és fázisokból álló receptekkel képezik le. A fázisok az egyes folyamatlépéseknek felelnek meg, és a berendezés képességeit képezik le – mint például a keverés vagy a fűtés. A fázisokat a rendszer előre beállítja, a recepteket viszont a felhasználó szabadon tervezheti. A fázisok tetszőleges sorrendbe (vagy akár párhuzamba is) állíthatók a kívánt folyamat leképezéséhez és vezérléséhez.

Az átadásokat a zenon Batch Control vezérli. A tételrecept-szerkesztő egyszerűen használható felületet kínál 

 

Az ISA-88 szabvány filozófiája tökéletesen egybevág a zenon által képviselt „programozás helyett paraméterezés” filozófiával. Az ISA-88 szabvány hatása tehát nem véletlenül látható a zenonon, sőt, a Batch Control modul a szabványon alapul. A modul egyszerű felhasználói felülettel rendelkezik, és zökkenőmentesen illeszkedik a platformba. A 8.10-es verziótól kezdve egy új funkció kínál még nagyobb rugalmasságot. Kész receptek rendelhetők hozzá bármely berendezéshez (lásd a GYIK-et az IU 34. számában).

Ez a koncepció ismételten megjelenik a zenonban: az elemeket elég egyszer konfigurálni, majd többször felhasználhatók. A Batch Control példájánál maradva ez azt jelenti, hogy egy több gyártósorral rendelkező gyárban termékenként csak egy receptet kell karbantartani. A recept nem szabja meg azt, hogy melyik gyártósort kell használni a gyártáshoz, így a receptek jóval egyszerűbben kezelhetők.

A projekt

Mirco Baldisseri a rugalmasságot és a szabványoknak való megfelelést tartotta a legfontosabbnak, emiatt a zenon és a Batch Control ideális eszközt jelentett számára a technológiamegújítási projekthez. „Ez a szoftvermegoldás megfelel az ISA-88, az FDA 21, a CFR 11. rész és az ISA-95 előírásainak. Semmit sem bíz a véletlenre, minden műveletet rögzít, és egyszerűen és közérthetően bemutat.”


Az alkalmazás tizenkét tárolótartályt és a tartályokból az öt töltővezetékbe és a CIP-rendszerbe történő átadást vezérli. Minden átadáshoz és a tartályok állapotmodelljeihez is a zenon Batch Controlt használják.


Az „absztrakt receptek” és a készülékosztályok használata maximális hatékonyságot garantál, amely nem korlátozódik a receptek létrehozására: a Treesse Progetti a készülékek konfigurálásakor is kiaknázhatta az új funkciók előnyeit. Az egyes berendezéseket nem kellett külön-külön létrehoznia és szükség szerint egyesével hozzáadnia, hanem minden tartályt központilag tudott konfigurálni. Ezután minden változtatást automatikusan alkalmazott mind a tizenkét tartályra – ami jóval egyszerűbbé tette a műszaki tervezést.

A Batch Control az alkalmazás nagyon fontos része, amely azonban nem csak ebből áll. A Treesse Progetti fejlesztői harmonikus, átfogó koncepciót hoztak létre, amely a funkcionális követelmények teljesítése mellett mutatós és könnyen használható felhasználói felülettel rendelkezik. A felület fő része a zenon Worldview nevű globális nézete, amely a berendezés egészéről áttekintést nyújt. A felhasználó innen ránagyíthat a berendezés egy adott részére, amelyet részletesebben kíván megtekinteni. Kívánság szerint a berendezés hierarchikus modelljének segítségével is navigálhat. A zenon Worldview bármikor eligazodást nyújt a felhasználónak, aki ezáltal „nem tud eltévedni”.

A receptvégrehajtás fő paramétereit közvetlenül integrálták a tartályok grafikus kijelzőjébe. A kezelő így mindig azonnal láthatja, hogy egy recept aktív-e egy adott tartályon, és hogy éppen melyik lépés van folyamatban. Ha a kezelőnek részletesebb információra van szüksége, egy kattintással megnyithatja a kívánt receptet, és figyelemmel kísérheti az összes végrehajtási paramétert. Az alkalmazás magában foglal egy jelentéskészítő megoldást is, amellyel az összes palackozott tétel nyomon követhető a berendezés minden részében. Az adott jelentésben szereplő adatok mindig egy adott tétel receptjére vonatkoznak.

 

Összegzés

A Treesse Progetti által kifejlesztett megoldás új életre kelti a sörfőzde meglévő berendezését. A modern technológiáknak, köztük az ISA-88 szabványon alapuló tételvezérlésnek köszönhetően a rendszer egésze a lehető legkorszerűbbé és ezáltal biztonságossá, a felhasználók számára elfogadhatóvá, nyomon követhetővé és hatékonyabbá válik. A zenon Batch Controllal sikeresen lebonyolított első projekt után Mirco Baldisseri határozottan állítja, hogy: „Minden jövőbeni technológiai berendezéssel kapcsolatos projektben ezt a megoldást szeretném használni, mert biztosra veszem, hogy a szoftverrel a lehető legjobb eredményeket nyújthatom az ügyfeleimnek.” Ha szeretne többet megtudni arról, hogyan hosszabbíthatja meg berendezései élettartamát a zenon segítségével, és javíthatja egyúttal a hatékonyságot is, forduljon hozzánk bizalommal!

 

A szervezetek átalakulása során az ember a legfontosabb tényező
A gyors átalakulás miatt a vállalatoknak és a kollégáknak időre van szükségük, hogy alkalmazkodjanak, átgondolják az új helyzetet és finomítsák azt, mielőtt elindítanának egy új projektet vagy egy korábbi projekt új szakaszába lépnének.
Felültet a felületmodellezés? – Tegyünk pontot az ’i’-re! CAD webinár
A graphIT Kft. december 8-án, 10:00 órától tartja következő ingyenes online webinárját, melyben bemutatják, hogyan lesz megtérülő egy CAD rendszerbe való beruházás.
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER
A felhős rendszereket a mai napig sokan nem használják megfelelően
A felhő alapú munkavégzés az élet megannyi területén megkönnyíti a cégek mindennapjait. A technológia szervezeti szintű bevezetésétől azonban a hazai kkv-k vezetőinek jelentős része a mai napig tart.
Hibrid félvezető alapú túlfeszültségvédelem
A Protek Devices frissíti a váltakozó áramú tápellátású hálózatokba ajánlott saját szabadalmán alapuló hibrid félvezető eszközét, amely a háztartási és ipari berendezések, műszerek és okos fogyasztásmérők túlfeszültségvédelmét hivatott megoldani.