Mesterséges intelligenciával a hibamentes gyártásért
A Bosch mesterséges intelligencia (MI) megoldása észleli és megelőzi az anomáliákat és a rendellenes működést a gyártási folyamat során.

 

A mesterséges intelligencia (MI) több terrabájtnyi adatot képes feldolgozni másodpercek alatt, precízebb az érzékszerveinknél és gyorsabb az agyunknál. Az MI így segíti az embereket, hogy a bonyolult összefüggéseket egy pillanat alatt átlássák, és ennek ismeretében megfelelő intézkedéseket hozzanak. A Bosch Mesterséges Intelligencia Központja (BCAI) egy olyan MI-alapú rendszert fejlesztett, amely a gyártási folyamat során már korai fázisban észleli az anomáliákat és a rendellenes működést. Így megbízhatóan csökkenti a gyártási hibákat, és javítja a termékek minőségét.

„Mesterséges intelligenciával a gyárak hatékonyabban működnek és környezetvédelmi szempontból is jobb eredményeket érnek el. A termékek pedig még jobbak lesznek. Az új MI-megoldásunkkal többmillió eurót takarítunk meg.” – mondta Dr. Michael Bolle, a Bosch digitális és technológiai igazgatója a Bosch digitális „AI CON” konferenciáján. Azokban a gyárakban, ahol tesztüzemben már használják az MI-megoldást, évente egy- és kétmillió euró közötti összeget takarítanak meg. A hildesheimi üzem például MI segítségével javította a belső folyamatokat. Ennek eredményeképpen a gépsorok ciklusidői 15 százalékkal csökkentek.

 

A cégcsoport komoly összegeket fordít arra, hogy kiváló szakembereket alkalmazzon, és a megfelelő infrastrukturális hátteret megteremtse. (Forrás: Bosch)

 

Az MI jótékony hatását tanulmányok is megerősítették, eszerint a gazdaság különösen sokat profitálhatna abból, ha a mesterséges intelligenciát széles körben alkalmaznák Németországban. A legnagyobb költségmegtakarítási potenciál – több mint 50 százalék (182 milliárd euró) – a mesterséges intelligencia által támogatott gyártásban rejlik (forrás: eco - Association of the Internet Industry és Arthur D. Little, 2019). A Bosch 2021-ben világszerte bevezeti a BCAI által fejlesztett mesterséges intelligencia megoldást, elsőként mintegy 50 hajtásláncgyártó üzemében, összesen több mint 800 gyártósort csatlakoztatva az MI-hez. Ennek eredményeként az elemző platform minden nap több mint egymilliárd adatüzenetet tárol majd. A tervek szerint a Bosch az MI-megoldást később az összes gyárában bevezeti. A vállalat a tapasztalatokat és a műszaki szaktudását is beépíti a gyártáshoz használt új MI-technológia fejlesztésébe.

A MI javítja a termelést és a termékeket

Az új MI analízis platformot a Bosch Mobilitási Megoldások üzleti szektora teszteli. Az elkövetkező néhány évben a Bosch mintegy 500 millió eurós befektetésnek köszönhetően megvalósítja a teljes digitalizációt és hálózatba kapcsoltságot gyáraiban. A vállalat várakozásai szerint 2025-ig a befektetett összeg kétszeresét, mintegy egymilliárd eurót takarítanak meg így. A projekt szerves része a mesterséges intelligencia használata. A BCAI és a telephelyek közötti együttműködés eredményeként az új fejlesztés a Bosch Connected Industry Nexeed Manufacturing Execution System (MES) rendszert használja a különböző forrásból érkező adatok automatikus, valós időben történő összegyűjtésére, feldolgozására és elemzésére.

 

A vállalat gyártáshoz kapcsolódó alkalmazásainak meghatározó részét képezi a munkahelyek automatikus vizuális felügyelete, az intelligens gyártás menedzseléséhez készült szoftverek és a kifinomult energiagazdálkodás. (Forrás: Bosch)

 

A gépek szenzoradatai szolgáltatják az alapot a gyártási folyamat számos pontján előforduló változás megállapításához. A Nexeed Ipar 4.0 szoftver „lefordítja” és megjeleníti az adatokat és a kódokat, az MI-rendszer javaslatot tesz az intézkedésre, a munkatárs pedig dönt a további lépésekről. A folyamat során egyedileg konfigurált, helyi használatra és a megfelelő MI-elemzésre szabott dashboard felületek a fő eszközök. Ezzel a beállítással könnyebb a hibák lehetséges okait megtalálni. A gépekhez és az összeszerelő gépsorokhoz ön-alkalmazkodó (self-adapting) folyamatok is illeszthetők.

Ilyen esetben, ha például egy furat nem a megfelelő helyre került, az MI-rendszer önállóan kezdeményezi a szükséges lépéseket. Az MI-rendszert emellett a gyártósorok mentén elhelyezett kamerák is támogatják, amelyek rögzítik a gyártási folyamatot. A megtanult minták alapján a rendszer megállapítja az eltéréseket, így lehetőség van az azonnali intézkedésekre. Ezenfelül, egyedi esetekben, a platformot helyszíni és ügyfélspecifikus adatokkal is összekötik. Ezáltal a rendszer még pontosabban tudja, hogy a termékeket hogyan gyártják az adott helyszínen, időben észleli a hibákat, és előre jelzi a várható meghibásodásokat.

A gyártási potenciál maximális kihasználása

Noha a gyártóipar elméletben már ismeri a lehetőségeket, a gyakorlatban még nem alkalmazza azokat: a német vállalatok több mint fele (58 százaléka) hatalmas potenciált lát az MI-ben, de hétből csak egy (14 százalék) használja jelenleg a mesterséges intelligenciát az Ipar 4.0-hoz (Bitkom, 2020). A németek egyértelmű többsége (60 százalék) szívesen látná az MI fokozott alkalmazását az iparban, olyan ágazatokban, mint az autó- vagy a repülőgépgyártás – ez volt az egyik legfontosabb megállapítása a Bosch AI Future Compass kutatásának.

A 2020 novemberében bemutatott tanulmány szerint a válaszadók több mint kétharmada üdvözölné az MI alkalmazását a gépek meghibásodásának diagnosztizálásában, és egyéb high-tech területeken. A Bosch elkötelezett a mesterséges intelligencia alapú fejlesztések használatát illetően: a gyártási műveletekben a technológia segít minimalizálni a hibás termékek számát, javítja a gépek és rendszerek kihasználtságát, és optimalizálja a gyártási folyamatokat.

 

A gépek szenzoradatai szolgáltatják az alapot a gyártási folyamat számos pontján előforduló változás megállapításához. Az MI-rendszer javaslatot tesz az intézkedésre, a munkatárs pedig dönt a további lépésekről. (Forrás: Bosch)

 

„A mesterséges intelligencia korszakalkotó technológia, amely a könyvnyomtatás feltalálásához mérhető, és forradalmasítja a gyártást. Segítségével a gépek és a termékek megtanulják, hogyan lehetnek okosak és előrelátók” – hangsúlyozza Bolle. A vállalat gyártáshoz kapcsolódó alkalmazásainak meghatározó részét képezi a munkahelyek automatikus vizuális felügyelete, az intelligens gyártás menedzseléséhez készült szoftverek és a kifinomult energiagazdálkodás. A Bosch a 2021-es digitális Hannoveri Vásáron (április 12-16.) mutatja be a gyártáshoz ajánlott MI-megoldásokat.

A Bosch a vállalati stratégiájába is beépíti a mesterséges intelligenciát

A vállalat célja, hogy 2025-re minden Boschnál gyártott termék tartalmazzon mesterséges intelligencia alapú fejlesztést, vagy annak segítségével történjen az adott termék fejlesztése, gyártása. A cégcsoport komoly összegeket fordít arra, hogy kiváló szakembereket alkalmazzon, és a megfelelő infrastrukturális hátteret megteremtse. A tervek szerint a Bosch 2022 végig több mint 20 ezer munkatárs képzését valósítja meg a mesterséges intelligenciával kapcsolatos témákban.

Ebben kulcsszerepet játszik a vállalat mesterséges intelligencia kutatás-fejlesztési központja, a BCAI, amely három évvel a létrehozását követően már nyereséget termel és 300 millió euróval járul hozzá a vállalat eredményéhez. „Biztonságos, robusztus és könnyen értelmezhető mesterséges intelligenciát kutatunk és kínálunk” – hangsúlyozza a Bosch célkitűzését Bolle. A vállalat elsősorban az ipari mesterséges intelligenciával foglalkozik, a mesterséges intelligencia és a fizikai világ közötti kapcsolat szakértője.

„Gyáraink a termékek széles skáláját állítják elő – hűtőszekrényektől és szerszámoktól kezdve a hajtásláncokig, az autóipar számára szükséges asszisztens rendszerekig, valamint a gyárakban használt automatizálási technológiáig. Most MI-algoritmusokkal bővítjük ezt a szakértelmet” – tette hozzá Bolle.

Átadták a Knorr-Bremse budapesti vasúti Szerviz Központját
A 2,5 milliárd forint értékben 4 500 négyzetméteren megvalósult fejlesztésnek köszönhetően több mint 100 partnert szolgálhatnak ki komplex felújítási projektek keretében a magyar szakemberek Európa számos országában.
A rendszer alkalmazkodóképességének nincsenek határai
A Tárgyak Internete (IIOT) lehetővé teszi az individualizált termékek automatikus előállítását – akár egyetlen darabos gyártásban is. Teljesen új értelmet nyer az alkatrészek összeszerelésének folyamata.
A magyarok kedvenc elektromos autója
Hazánkban is egyre népszerűbbek az elektromos autók, köszönhető ez a növekvő környezettudatosságnak, az állami támogatásoknak és a dinamikusan bővülő töltő hálózatnak is.
Miért bízzunk az önvezető autókban?
Nem könnyű átengedni az irányítást egy gépnek, ezért a Bosch mérnökei azon dolgoznak, hogy nyugodt szívvel ülhessünk be az emberi beavatkozást nem igénylő járművekbe.
Elektrotechnikai tervezőszoftver kezdőknek és haladóknak
Megérkezett az új Eplan Platform 2022. Az új verzióval az Eplan az elektrotechnikai tervezés jövőjét mutatja be fókuszban a könnyű kezelhetőséggel.