Merre tovább, magyar ipar? – Vegyen részt felmérésünkben!

Olvasóink segítségét kérjük, hogy megtudjuk, hogyan hat a koronavírus járvány a magyar fémiparra. Név nélküli online kérdőívünk kitöltésével Ön is megtudhatja, hogyan teljesít cége a hasonló vállalkozásokhoz képest. A kérdőív kitöltése mindössze pár percet vesz igénybe.

A kérdőívet kitöltők ingyenesen megkapják a felmérés eredményeit.

A válaszadás önkéntes. A felmérés anonim módon történik és a kitöltő személye semmilyen módon nem azonosítható be.

Segítő együttműködését és válaszait előre is nagyon köszönjük!

Automatizált anyagmozgatás 5G-vel
Önvezető járművet is alkalmazó automatizált anyagmozgatás bevezetésével megkezdte a tervezett pilot programok helyszíni tesztjét a Magyar Telekom által kiépített helyi mobilhálózaton (campus hálózaton) a BorgWarner Kft. és a T-Systems Magyarország.
Az adatok nem hazudnak!
Tíz munkavállalóból csak kettő érzi úgy, hogy a teljesítményének értékelése és a munkaadójától kapott visszajelzés megfelelő motivációt jelent és kimagasló munkavégzésére ösztönzi - derül ki a Gallup Intézet nemzetközi felmérésből.
Innovatív technológiák az autózásban
Az autóipar technológiai fejlődésével egyre többen használnak internetre kapcsolt autókat: becslések szerint 2019-ben már 28,5 millió hálózatba kapcsolt autó volt forgalomban világszerte.
Új lehetőség az ipar és a tudomány együttműködésében
Napjainkban már számos iparág kis- és középvállalkozásánál a technológia szerves részét képezik az ipari lézerek, legyen szó a különleges minőségi követelményeket támasztó egészségiparról vagy a fémipar volumengyártóiról. Az ipari lézerek széles körű alkalmazásáról beszélt lapunknak dr. Vida Ádám fizikus, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. osztályvezetője.
Jelentős növekedés Solidworks tervezőszoftver bevezetésével
A több mint két évtizedes múltra visszatekintő KLS-2000 Kft. a megalakulása óta rendkívül mozgalmas utat járt be és dunaharaszti telephelyükön ma már komplex, egyedi célgépeket terveznek és gyártanak.