Megállíthatatlanul halad előre a tervezés digitális átalakulása
Felhőszolgáltatásainak részeként az Eplan a projektek közötti együttműködés új eszközét hozta létre, az Eplan eManage szoftvert.

 

Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az Eplan Platform projekteket feltöltsék a felhőbe, megosszák partnereikkel, és tovább szerkeszthessék azokat. Az ingyenes verzió március közepén jelent meg – melyet 2021 augusztusában egy kibővített funkciójú, fizetős verzió követ majd. Az Eplan Platform rendszerei és az innovatív felhőszolgáltatások egyre inkább integrálódnak. Első lépésként március közepén indult az új szoftveres megoldás, az Eplan eManage Free. Ez az ingyenes, felhőalapú szoftver lehetővé teszi a projektek egyszerű feltöltését az Eplan platformról és a webböngészőkből a biztonságos ePulse felhőkörnyezetbe. Augusztusban jelenik majd meg a szoftver díjalapú, kibővített funkcionalitású változata.

Projektek közötti együttműködés

Az Eplan eManage megkönnyíti a projektek felhőbe történő feltöltését, kezelését és megosztását. Mivel az ipari automatizálás mai ökoszisztémáját a dokumentumok feldolgozása és továbbítása során számos szakasz jellemzi, a rendszer előnyei egyértelműek: az új felhőszolgáltatással összefüggésben az Eplan Platform rendszerei egy hálózatba kapcsolják a vezérlőszekrény- és panelgyártókat, az OEM partnereket és rendszerintegrátorokat, valamint a gépek és az üzemek rendszerüzemeltetőit.

 

Az Eplan Electric P8 és az Eplan Pro Panel felhasználói egyszerűen feltölthetik projektjeiket a felhőbe, és további szerkesztés céljából visszatölthetik az Eplan Platformba

 

Mindannyian egy  központi projektben dolgoznak, amely az eManage megoldáson keresztül oda-vissza szinkronizálható. Az adatbiztonságot egyértelmű hozzáférési jogok és felhasználási jogosultságok biztosítják, melyek egyben rugalmassá is teszik a projektelérést. Az Eplan Electric P8 és az Eplan Pro Panel felhasználói már  profitálnak ezekből az integrált folyamatokból, egyszerű módon feltölthetik projektjeiket a felhőbe, és további szerkesztés céljából visszatölthetik azokat az Eplan Platformba.

Közvetlen adatátvitel az Eplan eView programba

A felhasználóknak egyetlen kattintással közzétehetik projektadataikat közvetlenül az Eplan eView alkalmazásban.  A projektben résztvevők a teljes projekteket megnézhetik és véleményezhetik. Ezáltal digitálisan megvalósítható a vállalatok közötti felülvizsgálat is. Az egyértelmű, központi felhő elérhetőségnek köszönhetően az eManage támogatja továbbá a projekt résztvevőit egy adott tartalom gyors megkeresésében is.

Az Eplan eManage révén az Eplan tervadatok a projektben résztvevő valamennyi partner számára szinkronizálásra kerülnek. A projektben bekövetkezett változásokat minden résztvevő láthatja, és a projekt dokumentációja mindig aktuális – a projekt teljes életciklusán át, sőt az üzemeltetés és karbantartás során is.

Idén nyáron érkezik az Eplan Platform 2022 verziója
A teljesen új felhasználói felület összhangban van a szoftverek jelenlegi trendjeivel, és még egyszerűbb használatot biztosít.
Közelharc az informatikusokért
ha olyan szektort keresünk, amely a pandémiás időszakban is szédítő sebességgel bővült, valószínűleg az informatikai terület kerülne ki abszolút győztesként.
Magyar startup is fejlesztheti az európai nagyvárosok távhő rendszereit
A hőtárolást, fázisváltós megoldásukkal forradalmasító magyar startup, a HeatVentors a megújuló energetikai fejlesztések megvalósítását támogató EIT InnoEnergy égisze alatt új, a nagyvárosi távhőellátást modernizáló és azt karbonsemlegessé tevő technológiai megoldást dolgozott ki.
DC feszültségátalakító – hogyan válasszuk ki a megfelelőt?
Minden elektronikus eszköz megfelelő áramforrást igényel. A legtöbb esetben egyszerűen bedugjuk a dugót az aljzatba.
Az intelligens és fenntartható gyártás hálózatépítést igényel
A járvány ellenére folyamatosan növekszik az ipari hálózatok forgalma – az ipari hálózatok piaci részesedése 2021-ben a HMS Networks szerint.