ManufactureIT 2018 - A digitális gyár építőkövei
A gyártás digitalizációja szemlélet kérdése, a technológia másodlagos – állítják szakértők. Mások ellenkező véleményen vannak. Egy azonban biztos: az építőelemek rendelkezésre állnak. Konferenciánkon megtudhatja, hogyan építhető fel ezekből az alkotóelemekből a digitalizált gyártás.

 

Vegyen részt a Manufacture IT konferencián, melyet idén 2018. november 20-án, kedden a Danubius Hotel Heliában tartunk.

MANUFACTURE IT HUNGARY 2018

2018. november 20. 08:30-14:00 | Budapest | Danubius Hotel Helia

 

 

A konferencia szervezője a Bitport, szakmai partnere a Techmonitor és a Jövő Gyára portál.

A konferencián a részvétel a célcsoportba tartozó meghívottaknak ingyenes – beleértve az étkezést is –, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezési szándékát a konferencia regisztrációs oldalán jelezheti.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Manufacture IT konferencia zártkörű, melyen kizárólag a célcsoportba tartozók – gyártóvállalatok felső vezetői, műszaki vezetői, üzemvezetői, termelésirányítói, informatikai vezetői, minőségbiztosítási vezetői, logisztikai vezetői, kutatás-fejlesztési vezetői, IT-biztonsági vezetői – vehetnek részt.

A jelentkező a regisztrációval tudomásul veszi, hogy a szervező fenntartja magának a jogot a jelentkező részvételi jogosultságának elbírálására.

 

 

A konferenciáról

A gyártás digitalizációja szemlélet kérdése, a technológia másodlagos – állítják szakértők, mások épp az ellenkező véleményen vannak. Egy azonban biztos: az építőelemek rendelkezésre állnak. Automatizált gyártósorok, robotok, szenzorok, vállalati IT-hálózatok, vállalat- és gyártásirányítási rendszerek várják, hogy okosgyárak részeivé váljanak.

A konferencián megtudhatja, hogyan építhető fel ezekből az alkotóelemekből a digitalizált gyártás. Az előadások egy elképzelt üzem gyártási folyamatainak főbb fázisait járják végig a terméktervezéstől a logisztikáig. Az egyes fázisok digitalizációs lehetőségeit az előadók megvalósult projekteken keresztül mutatják be.

Molnár István, Digitális Gyár Mérnökség vezetője, Continental Automotive: A gyártásdigitalizáció jelene és jövője

Estók Tibor ügyvezető, Turck Hungary: A gyártósori adatgyűjtés a szenzortól a felhőig

Hassan Charaf tanszékvezető, egyetemi tanár, BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai tanszék: Magyar gyártóvállalatok digitalizációs szintjéről leplezetlenül

Tolnai Katalin tudományos szakértő, Humansoft: Digitális gyár – gyárdigitalizálás. 3D felmérés, dokumentálás és megjelenítés a gyártósortól a teljes belső térig
 
Bóna Péter ügyvezető igazgató, Com-Forth: Az ipar 4.0 gyakorlati alkalmazásai a realitás talaján

 

A közel teljes programot és a tervezett menetrendet megtekintheti a konferencia honlapján.

Számítunk megtisztelő részvételére!


 

Adatközpont a fjordokban
Az IoT-eszközök növekvő száma és a felhőszolgáltatások népszerűsége miatt egyre több adatot termelünk világszinten. Az IDC előrejelzése szerint 2025-re az adatmennyiség várhatóan 175 zettabájtra nő majd.
Felhőalapú felügyelet a gyártóberendezések számára
Az RFID olvasófejek adatai az IoT átjárón keresztül kerülnek a Neoception felhőbe, ahonnan bármikor elérhetők.
Az algoritmusnak elég volt egy másodperc
A Kaliforniai Egyetem kutatói által létre hozott mesterséges intelligencia valamivel több mint egy másodperc alatt kiforgatta a Rubik-kockát.
Valós idejű adatokkal optimalizálható az élettartam
Az akkumulátorok hosszabb élettartama érdekében a Bosch új felhőalapú szolgáltatásokat fejleszt, melyek kiegészítik az egyedi gépjárművek akkumulátorvezérlő rendszereit.
Alacsony energiafogyasztású mikrokontrollerek
Az Endrich kínálatában tavasztól elérhető a Gigadevice GD32 mikrokontroller család új tagja, a kimagasló ár/érték arányt képviselő energiatakarékos ARM Cortex-M23 RISC technológiára alapozott GD32E230xx eszköz.