Kommunikáció ipari automatizálási eszközök és energiahálózatok között
A HMS Networks új verziókkal bővítette az Ixxat SG átjárók termékcsaládját, beleértve a 4G/LTE modemet a mobilkapcsolathoz, valamint a 4 portos Ethernet kapcsolási lehetőségeket, további energiahálózati lehetőségeket biztosítva a felhasználók számára az alállomások és erőművek számára.

 

Az Ixxat SG átjárókat az energetikai automatizálás számos területén használják, pl. modern erőművekben és a nagyobb energiafogyasztói létesítményekben a rendszerek utólagos felszereléséhez és az alállomások digitalizálásához. Az SG átjárókat különféle célokra használják: összekapcsolják az energiaszabályozó hálózatokat ipari automatizálási eszközökkel, lehetővé teszik a távoli hozzáférést, átjáróként működnek a különböző protokollok között, és ezáltal támogatják korszerű IIoT-alkalmazások fejlesztését.

Gyors mobilkommunikáció

Az új, integrált 4G modemmel és a kiterjedt protokolltámogatással az Ixxat SG átjárók ideálisak a kicsi, külterületi energiaelosztó állomások egyszerű digitalizálásához. A 4G CAT1 kapcsolat 10 Mbps downstream és 5 Mbps upstream kommunikációt tesz lehetővé alacsony késleltetéssel, nagy hálózati lefedettséggel és univerzális adatcsatornával – a vezetékes Ethernet, DSL vagy száloptikától függetlenül. A 4G fő- vagy tartalék kommunikációs csatornaként használható.

 

 

Minden támogatott IP-alapú protokoll – beleértve az IEC 61850, az IEC 60870-5-104, az MQTT és az OPC-UA protokollokat – továbbítható a vezeték nélküli kapcsolaton keresztül. A 4G modem független kommunikációs csatornaként is használható, például az eszköz karbantartási és riasztási üzenetei (SMS vagy MQTT) lehetővé teszik a prediktív és távoli karbantartási alkalmazások gyors végrehajtását.

Új, sokoldalú, 4 portos kapcsolóverziók

A 4G opció mellett az Ixxat SG átjárók új, több portos verziói is elérhetők, amelyek képesek biztonságosan csatlakozni a hálózatokhoz több független interfészen keresztül adatszinten. Ez leegyszerűsíti az energetikai automatizálási hálózatok és az ipari Ethernet rendszerek (például PROFINET vagy EtherNet/IP) közötti adatcserét, valamint az IoT-rendszerekhez és a felhőalkalmazásokhoz történő csatlakozást.

Minden hálózati szegmens külön-külön csatlakozik, és továbbra is képes adatokat cserélni az összes többi szegmenssel. Az integrált biztonsági funkcióknak, többek között a tűzfalnak köszönhetően a teljes rendszer könnyen megtervezhető és karbantartható, valamint – a hagyományos átjárók és kapcsolók kombinációival összehasonlítva – jelentősen megbízhatóbb és biztonságosabb az illetéktelen hozzáférés ellen.

Adatok megbízható továbbítása a gyártásban
A Profinet az ipari automatizálás terén világszinten az első számú Ethernet-alapú kommunikációs megoldás.
Az e-mailek védelme nem ér véget egy erős jelszóval
A modern üzleti kommunikáció alapját képező elektronikus levelezés továbbra is a rosszindulatú programok terjesztésének egyik leghatékonyabb és legelterjedtebb csatornája.
Virtuális gumiabroncs-fejlesztés eredménye a Lamborghini Hurricán STO kiemelkedő teljesítménye
A Lamborghini a Bridgestone-t bízta meg a 2021-ben piacra kerülő Huracán STO szuperautója egyedi abroncsainak fejlesztésével.
Manufacture IT 2020: mehet-e a gyártás online?
Idén virtuális formában jelentkezik a Manufacture IT konferencia, amely a hazai gyártóipar digitalizációjának segítését tűzte ki célul.
Egységes automatizációval állhat talpra az ipar
Évente mintegy 20-30 milliárd dollárt költenek az ipari felhasználók az automatizációs rendszereik szervizelésére, karbantartására, azonban ennek az összegnek a túlnyomó többsége megtakarítható lenne, ha egységes automatizálási megoldásokat alkalmaznának – állapítja meg az ARC Advisory Group elemzése.