Kibervédelem az ipari üzemek számára
A Siemens következő generációs tűzfalainak (NGFW) alkalmazásával fokozott védelmet biztosít a számítógépes támadások ellen a gyártó- és feldolgozó szektorban tevékenykedő iparvállalatok számára.

 

Az iparvállalatoknak egyre bonyolultabb és kifinomultabb fenyegetésekkel kell szembenézniük, és a veszélyt tovább fokozza a digitalizáció jelentős térnyerése. Képesnek kell lenniük az elavult hálózati konstrukciók megújítására és az ipari környezetek biztonságossá tételére annak érdekében, hogy garantálják a teljes elérhetőséget, fenntartható biztonságot valósítsanak meg a gyártási folyamatokban és lehetővé tegyék a tartós növekedést.

A különféle érintett hálózati struktúrák és alkalmazások miatt a biztonsággal kapcsolatos igények jelentős mértékben változhatnak az egyes iparágak között. Iparbiztonsági szolgáltatásainak részeként a Siemens azonnali választ ad erre a problémára a Palo Alto Networks következő generációs tűzfalaival. A Palo Alto Networks technológia segítségével csökkenthető a támadási felület és a véletlen (előre nem látható) kibernetikai incidensek kockázata. Ennek érdekében megfelelő hálózati szegmenseket alakítanak ki és szerepkörökön alapuló hozzáférés szabályozást léptetnek érvénybe, a legkisebb szükséges jogot biztosítva valamely felhasználó vagy folyamat számára az IEC 62443 szabványban leírtak szerint.

Emellett a rendszer megfelelő és biztonságos hozzáférést kínál a vállalati felhasználóknak, a szállítóknak és a partnereknek. Mivel a speciális fenyegetések már az ICS/SCADA (ipari vezérlő, folyamatirányító és adatgyűjtő) rendszereket is érintik, a felhasználók is hasznosíthatják az NGFW tűzfalak azon képességét, mely szerint a berendezések az aktuális környezethez adaptált, speciális biztonsági szolgáltatásokkal inaktiválják mind az ismert, mind az ismeretlen fenyegetéseket.

A többrétegű védelem elvére épülő szolgáltatások nemcsak a Siemens jelenlegi ügyfelei számára elérhetőek, hanem azok is alkalmazhatják, akik harmadik fél által szállított berendezéseket használnak. A szolgáltatások felölelik az eszközök nyilvántartását és követését, a hibajavító csomagok és a sebezhetőségi problémák kezelését, a hálózati szegmentációt, az iparbiztonság menedzselését, az incidenskezelést és a biztonsági tanácsadást. A Siemens által nyújtott megoldások esetén a Siemens átfogó kompetenciájú, kibernetikai vészhelyzetekre reagáló csoportot (Product CERT) is biztosít az egyes termékekhez.

Az Emerson befejezte az Aventics akvizícióját
A felvásárlásnak köszönhetően az Emerson tovább bővíti hatókörét a fluidtechnikai és pneumatikai eszközök piacán.
Mindenkit meghekkeltek már, csak nem tud róla
Fontos, hogy a kibervédelmi fejlesztéseket már az üzleti stratégia kialakításánál figyelembe kell venni. Az alapvető nehézséget azonban nem feltétlenül az új biztonsági irányelvek bevezetése okozza, hanem azok megfelelő integrálása a szervezetbe.
Robotok irányítják az önvezető drónokat
Biológiai motivációjú algoritmusokat és az evolúció elvét használták az új csoportos drónvezérlés megalkotásához az ELTE kutatói.
Meghatározták a legfontosabb innovációs irányokat
Az Európai Unió és tagállamai versenyképessége szempontjából a mesterséges intelligencia terén is az ipari vállalati innovációra érdemes összpontosítani a közös erőfeszítéseket.
Emberi tudás az ipar 4.0-s siker záloga
Egyre nagyobb kihívással szembesülnek napjainkban a szakemberek, amikor a folyamatosan gyorsuló technológiai fejlődéssel kell lépést tartaniuk. Megoldást jelenthet a célirányos, gyakorlatorientált képzés, amely koncentrált módon biztosítja a friss tudást. Interjú Siszer Tamással, a Festo Kft. Didactic oktatási üzletágának vezetőjével.