Kibervédelem az ipari üzemek számára
A Siemens következő generációs tűzfalainak (NGFW) alkalmazásával fokozott védelmet biztosít a számítógépes támadások ellen a gyártó- és feldolgozó szektorban tevékenykedő iparvállalatok számára.

 

Az iparvállalatoknak egyre bonyolultabb és kifinomultabb fenyegetésekkel kell szembenézniük, és a veszélyt tovább fokozza a digitalizáció jelentős térnyerése. Képesnek kell lenniük az elavult hálózati konstrukciók megújítására és az ipari környezetek biztonságossá tételére annak érdekében, hogy garantálják a teljes elérhetőséget, fenntartható biztonságot valósítsanak meg a gyártási folyamatokban és lehetővé tegyék a tartós növekedést.

A különféle érintett hálózati struktúrák és alkalmazások miatt a biztonsággal kapcsolatos igények jelentős mértékben változhatnak az egyes iparágak között. Iparbiztonsági szolgáltatásainak részeként a Siemens azonnali választ ad erre a problémára a Palo Alto Networks következő generációs tűzfalaival. A Palo Alto Networks technológia segítségével csökkenthető a támadási felület és a véletlen (előre nem látható) kibernetikai incidensek kockázata. Ennek érdekében megfelelő hálózati szegmenseket alakítanak ki és szerepkörökön alapuló hozzáférés szabályozást léptetnek érvénybe, a legkisebb szükséges jogot biztosítva valamely felhasználó vagy folyamat számára az IEC 62443 szabványban leírtak szerint.

Emellett a rendszer megfelelő és biztonságos hozzáférést kínál a vállalati felhasználóknak, a szállítóknak és a partnereknek. Mivel a speciális fenyegetések már az ICS/SCADA (ipari vezérlő, folyamatirányító és adatgyűjtő) rendszereket is érintik, a felhasználók is hasznosíthatják az NGFW tűzfalak azon képességét, mely szerint a berendezések az aktuális környezethez adaptált, speciális biztonsági szolgáltatásokkal inaktiválják mind az ismert, mind az ismeretlen fenyegetéseket.

A többrétegű védelem elvére épülő szolgáltatások nemcsak a Siemens jelenlegi ügyfelei számára elérhetőek, hanem azok is alkalmazhatják, akik harmadik fél által szállított berendezéseket használnak. A szolgáltatások felölelik az eszközök nyilvántartását és követését, a hibajavító csomagok és a sebezhetőségi problémák kezelését, a hálózati szegmentációt, az iparbiztonság menedzselését, az incidenskezelést és a biztonsági tanácsadást. A Siemens által nyújtott megoldások esetén a Siemens átfogó kompetenciájú, kibernetikai vészhelyzetekre reagáló csoportot (Product CERT) is biztosít az egyes termékekhez.

Ne csak a kibertámadásoktól védjük adatainkat!
Az adatközpont fizikai környezetének állapota kritikus fontosságú
Prediktív karbantartási könyvtár az állásidő csökkentéséhez
A mesterséges intelligencián alapuló megoldások az egyedi berendezések vezérlőjén keresztül gyűjtik össze, elemzik és használják fel az adatokat, hogy meghosszabbítsák a berendezés élettartamát, és a leállások megelőzése érdekében észleljék a hibákat.
Új AEC-Q200 minősítésű SMD tuning fork (hangvilla): CM315H
A CM315H 32.768 kHz-es SMD tuning fork bemutatásával a Citizen Finedevice a CM315-ös hangvillacsaládját az AEC-Q200 automotív szabványnak megfelelő termékkel bővítette.
Mesterséges intelligencia: 4 ezer MI szakértő 2021-re
A Bosch Csoport Stuttgarti központjában Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke ismertette a következő évek legfontosabb fejlesztési irányait.
A térségi átlagnál jobban bíznak az innováció erejében a magyar cégek
kiugróan nagy jelentőséget tulajdonítanak az innovatív technológiáknak a magyarországi vállalkozások – derül ki a Microsoft kelet-közép-európai üzleti szereplőkre fókuszáló felméréséből. A hazai döntéshozók a saját szektorukban várható technológiai áttöréseket illetően is lényegesen derűlátóbbak térségbeli társaiknál.