Kibervédelem az ipari üzemek számára
A Siemens következő generációs tűzfalainak (NGFW) alkalmazásával fokozott védelmet biztosít a számítógépes támadások ellen a gyártó- és feldolgozó szektorban tevékenykedő iparvállalatok számára.

 

Az iparvállalatoknak egyre bonyolultabb és kifinomultabb fenyegetésekkel kell szembenézniük, és a veszélyt tovább fokozza a digitalizáció jelentős térnyerése. Képesnek kell lenniük az elavult hálózati konstrukciók megújítására és az ipari környezetek biztonságossá tételére annak érdekében, hogy garantálják a teljes elérhetőséget, fenntartható biztonságot valósítsanak meg a gyártási folyamatokban és lehetővé tegyék a tartós növekedést.

A különféle érintett hálózati struktúrák és alkalmazások miatt a biztonsággal kapcsolatos igények jelentős mértékben változhatnak az egyes iparágak között. Iparbiztonsági szolgáltatásainak részeként a Siemens azonnali választ ad erre a problémára a Palo Alto Networks következő generációs tűzfalaival. A Palo Alto Networks technológia segítségével csökkenthető a támadási felület és a véletlen (előre nem látható) kibernetikai incidensek kockázata. Ennek érdekében megfelelő hálózati szegmenseket alakítanak ki és szerepkörökön alapuló hozzáférés szabályozást léptetnek érvénybe, a legkisebb szükséges jogot biztosítva valamely felhasználó vagy folyamat számára az IEC 62443 szabványban leírtak szerint.

Emellett a rendszer megfelelő és biztonságos hozzáférést kínál a vállalati felhasználóknak, a szállítóknak és a partnereknek. Mivel a speciális fenyegetések már az ICS/SCADA (ipari vezérlő, folyamatirányító és adatgyűjtő) rendszereket is érintik, a felhasználók is hasznosíthatják az NGFW tűzfalak azon képességét, mely szerint a berendezések az aktuális környezethez adaptált, speciális biztonsági szolgáltatásokkal inaktiválják mind az ismert, mind az ismeretlen fenyegetéseket.

A többrétegű védelem elvére épülő szolgáltatások nemcsak a Siemens jelenlegi ügyfelei számára elérhetőek, hanem azok is alkalmazhatják, akik harmadik fél által szállított berendezéseket használnak. A szolgáltatások felölelik az eszközök nyilvántartását és követését, a hibajavító csomagok és a sebezhetőségi problémák kezelését, a hálózati szegmentációt, az iparbiztonság menedzselését, az incidenskezelést és a biztonsági tanácsadást. A Siemens által nyújtott megoldások esetén a Siemens átfogó kompetenciájú, kibernetikai vészhelyzetekre reagáló csoportot (Product CERT) is biztosít az egyes termékekhez.

Kábelenként tíz másodperccel gyorsabb
A sok kábellel dolgozó és a kábelek azonosítását és követhetőségét igénylő iparágak a Brady Corp. teljes és automatizált kábelazonosítási megoldásaival növelhetik a termelés hatékonyságát.
Felhőben újjászületett informatika
A felhőinformatika Kelet-Európában és hazánkban is egyre elterjedtebb, a hozzá kapcsolódó technológiai innovációk is folyamatosan tudnak újat mutatni a szakembereknek.
Menő az informatikus és a mérnök
Keresett, jól fizető szakmának tartják a középiskolások a mérnöki hivatást, és minden negyedik megkérdezett közülük el is tudja képzelni magát ezen a területen.
Kilencmilliárd eurót hozhat a digitalizáció Magyarországnak
Miközben a digitális transzformáció komoly esély a gazdasági növekedés felpörgetésére, sokat kell tenni ennek érdekében. Elsősorban az oktatás-képzés, valamint a digitális megoldások használatának terjedése terén.
Egy éjszakára megnyílnak a gyárkapuk
A különleges alkalommal az érdeklődők testközelből láthatnak példákat a negyedik ipari forradalom automatizált és digitalizált termelési megoldásaira, és megtudhatják, hogyan néz ki egy igazán modern gyár.