Kibervédelem az ipari üzemek számára
A Siemens következő generációs tűzfalainak (NGFW) alkalmazásával fokozott védelmet biztosít a számítógépes támadások ellen a gyártó- és feldolgozó szektorban tevékenykedő iparvállalatok számára.

 

Az iparvállalatoknak egyre bonyolultabb és kifinomultabb fenyegetésekkel kell szembenézniük, és a veszélyt tovább fokozza a digitalizáció jelentős térnyerése. Képesnek kell lenniük az elavult hálózati konstrukciók megújítására és az ipari környezetek biztonságossá tételére annak érdekében, hogy garantálják a teljes elérhetőséget, fenntartható biztonságot valósítsanak meg a gyártási folyamatokban és lehetővé tegyék a tartós növekedést.

A különféle érintett hálózati struktúrák és alkalmazások miatt a biztonsággal kapcsolatos igények jelentős mértékben változhatnak az egyes iparágak között. Iparbiztonsági szolgáltatásainak részeként a Siemens azonnali választ ad erre a problémára a Palo Alto Networks következő generációs tűzfalaival. A Palo Alto Networks technológia segítségével csökkenthető a támadási felület és a véletlen (előre nem látható) kibernetikai incidensek kockázata. Ennek érdekében megfelelő hálózati szegmenseket alakítanak ki és szerepkörökön alapuló hozzáférés szabályozást léptetnek érvénybe, a legkisebb szükséges jogot biztosítva valamely felhasználó vagy folyamat számára az IEC 62443 szabványban leírtak szerint.

Emellett a rendszer megfelelő és biztonságos hozzáférést kínál a vállalati felhasználóknak, a szállítóknak és a partnereknek. Mivel a speciális fenyegetések már az ICS/SCADA (ipari vezérlő, folyamatirányító és adatgyűjtő) rendszereket is érintik, a felhasználók is hasznosíthatják az NGFW tűzfalak azon képességét, mely szerint a berendezések az aktuális környezethez adaptált, speciális biztonsági szolgáltatásokkal inaktiválják mind az ismert, mind az ismeretlen fenyegetéseket.

A többrétegű védelem elvére épülő szolgáltatások nemcsak a Siemens jelenlegi ügyfelei számára elérhetőek, hanem azok is alkalmazhatják, akik harmadik fél által szállított berendezéseket használnak. A szolgáltatások felölelik az eszközök nyilvántartását és követését, a hibajavító csomagok és a sebezhetőségi problémák kezelését, a hálózati szegmentációt, az iparbiztonság menedzselését, az incidenskezelést és a biztonsági tanácsadást. A Siemens által nyújtott megoldások esetén a Siemens átfogó kompetenciájú, kibernetikai vészhelyzetekre reagáló csoportot (Product CERT) is biztosít az egyes termékekhez.

Alanyi jogon járó ösztöndíjat adna a gyáriparosok szövetsége
Új javaslattal állt elő a hazai szakképzés megújítására a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. A német duális szakképzés 2030-ig tartó, megújított rendszerét tekintették irányadónak a több mint két évig tartó munka során.
Tűt a szénakazalban – RTLS megoldással
Az elmúlt években már nélkülözhetetlenné vált a logisztika minden ágában a logisztikai egységek (dobozok, ládák, raklapok stb.) vonalkódos vagy RFID azonosítókkal való ellátása és az azonosítók használatával az ellátási láncban való folyamatos követésük.
Sebezhető adatokból áll emberi énünk
Informatikai biztonságról ma már egyre szélesebb körben beszélünk - egészen a gyermekeinket és a családunkat fenyegető veszélyektől a social media profilunk adataival való visszaélésen át a vállalati információk megóvásáig.
Soha ennyi és ilyen öreg autó nem volt a magyar utakon
A Bosch megbízásából a Medián ismét elkészítette a magyarországi lakosság autóparkját, autóhasználati szokásait feltérképező felmérését.
Kevesen látják vállalkozásukat technológiai úttörőnek
A kis-és középvállalatok üzleti potenciáljának felmérésére országos reprezentatív kutatást készített az UniCredit Bank az Inspira Research segítségével az 51-1500 millió Ft éves árbevétellel rendelkező cégek körében.