Ipar 4.0 és IoT kompatibilis integrált adathálózatok
A Siemens és a Hewlett Packard társaságcsoporthoz tartozó Aruba stratégiai partnerségre lépett az üzemeltetés- (OT) és információs technológia (IT) területek összekapcsolása érdekében.

 

Egymást kiegészítő portfóliójuk révén a két társaság megbízható, biztonságos és hatékony adathálózatokat kínál a jövőben ügyfeleik részére, magas fokú üzemi és hálózati rendelkezésre állást biztosítva. Az ipari Ethernet hálózati komponensek terén komoly tapasztalattal rendelkező és piacvezető Siemens, valamint a vezetékes és vezeték nélküli LAN infrastruktúra terén piacvezető Aruba együttműködésének eredményeként az ügyfelek számára olyan integrált hálózatok állnak majd rendelkezésre, amelyek az üzemi gyártósoroktól a vezetőségi irodákig megbízhatóan képesek együttműködni egymással.

A digitalizáció, az Ipar 4.0 és az ipari IoT új kihívások elé állítják a felhasználókat, hiszen egyre inkább szükség van arra, hogy az adatok az OT és IT területek közötti határt átléphessék. Az előre meghatározott, ipari OT-hálózatok jellemzően nem kapcsolódnak a vállalati IT-hálózatokhoz, így az adatok és eszközök láthatósága, az alkalmazásbiztonság, az elérhetőség és a biztonság terén hiányosságok adódhatnak. Ennek áthidalása mindkét területen nagyon komoly szakértelmet igényel, az érintett működési és biztonsági előírások ismeretével együtt. Az IT világában a kiberbiztonság és az adat-megbízhatóság a fő prioritás – az OT világában az üzemi rendelkezésre állás és a gyártási eredménycélok a legfontosabbak.

A már bevált és dokumentáltan tesztelt, interoperabilitásra képes, integrált hálózatok révén a két társaság nagyban hozzájárulhat a gyorsan installálható, biztonságosan működtethető és hatékonyan támogatott, integrált OT-/IT-rendszerek kialakításához. A megoldások között találhatók vezetékes és vezeték nélküli hálózati termékek és ehhez kapcsolódó szoftverek, amelyek számos csatornán keresztül implementálhatók, többek közt a társaságok kiterjedt partneri hálózatán, közvetlen hozzáférést biztosítva a tervezési és támogatási szakértőkhöz.

Az Aruba és a Siemens az ügyfelek minden igényét ki tudja elégíteni, az értékesítést megelőző tanácsadástól, tervezéstől, a professzionális szolgáltatásokon (projektmenedzsment, megbízás, gyári átvételi vizsgálat, tervezőmérnöki feladatok), a menedzselt működtetésen és karbantartási szolgáltatásokon át az értékesítés után támogatásig. A megoldások az IT és OT területre egyaránt kiterjedő hálózati biztonságot garantálnak. Például az Aruba IT hálózatokhoz készült 360 Secure Fabric megoldása jól egyesíthető a Siemens „Defense in Depth” OT-biztonsági megoldásával.

Ne csak a kibertámadásoktól védjük adatainkat!
Az adatközpont fizikai környezetének állapota kritikus fontosságú
Prediktív karbantartási könyvtár az állásidő csökkentéséhez
A mesterséges intelligencián alapuló megoldások az egyedi berendezések vezérlőjén keresztül gyűjtik össze, elemzik és használják fel az adatokat, hogy meghosszabbítsák a berendezés élettartamát, és a leállások megelőzése érdekében észleljék a hibákat.
Új AEC-Q200 minősítésű SMD tuning fork (hangvilla): CM315H
A CM315H 32.768 kHz-es SMD tuning fork bemutatásával a Citizen Finedevice a CM315-ös hangvillacsaládját az AEC-Q200 automotív szabványnak megfelelő termékkel bővítette.
Mesterséges intelligencia: 4 ezer MI szakértő 2021-re
A Bosch Csoport Stuttgarti központjában Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke ismertette a következő évek legfontosabb fejlesztési irányait.
A térségi átlagnál jobban bíznak az innováció erejében a magyar cégek
kiugróan nagy jelentőséget tulajdonítanak az innovatív technológiáknak a magyarországi vállalkozások – derül ki a Microsoft kelet-közép-európai üzleti szereplőkre fókuszáló felméréséből. A hazai döntéshozók a saját szektorukban várható technológiai áttöréseket illetően is lényegesen derűlátóbbak térségbeli társaiknál.