Ipar 4.0 és IoT kompatibilis integrált adathálózatok
A Siemens és a Hewlett Packard társaságcsoporthoz tartozó Aruba stratégiai partnerségre lépett az üzemeltetés- (OT) és információs technológia (IT) területek összekapcsolása érdekében.

 

Egymást kiegészítő portfóliójuk révén a két társaság megbízható, biztonságos és hatékony adathálózatokat kínál a jövőben ügyfeleik részére, magas fokú üzemi és hálózati rendelkezésre állást biztosítva. Az ipari Ethernet hálózati komponensek terén komoly tapasztalattal rendelkező és piacvezető Siemens, valamint a vezetékes és vezeték nélküli LAN infrastruktúra terén piacvezető Aruba együttműködésének eredményeként az ügyfelek számára olyan integrált hálózatok állnak majd rendelkezésre, amelyek az üzemi gyártósoroktól a vezetőségi irodákig megbízhatóan képesek együttműködni egymással.

A digitalizáció, az Ipar 4.0 és az ipari IoT új kihívások elé állítják a felhasználókat, hiszen egyre inkább szükség van arra, hogy az adatok az OT és IT területek közötti határt átléphessék. Az előre meghatározott, ipari OT-hálózatok jellemzően nem kapcsolódnak a vállalati IT-hálózatokhoz, így az adatok és eszközök láthatósága, az alkalmazásbiztonság, az elérhetőség és a biztonság terén hiányosságok adódhatnak. Ennek áthidalása mindkét területen nagyon komoly szakértelmet igényel, az érintett működési és biztonsági előírások ismeretével együtt. Az IT világában a kiberbiztonság és az adat-megbízhatóság a fő prioritás – az OT világában az üzemi rendelkezésre állás és a gyártási eredménycélok a legfontosabbak.

A már bevált és dokumentáltan tesztelt, interoperabilitásra képes, integrált hálózatok révén a két társaság nagyban hozzájárulhat a gyorsan installálható, biztonságosan működtethető és hatékonyan támogatott, integrált OT-/IT-rendszerek kialakításához. A megoldások között találhatók vezetékes és vezeték nélküli hálózati termékek és ehhez kapcsolódó szoftverek, amelyek számos csatornán keresztül implementálhatók, többek közt a társaságok kiterjedt partneri hálózatán, közvetlen hozzáférést biztosítva a tervezési és támogatási szakértőkhöz.

Az Aruba és a Siemens az ügyfelek minden igényét ki tudja elégíteni, az értékesítést megelőző tanácsadástól, tervezéstől, a professzionális szolgáltatásokon (projektmenedzsment, megbízás, gyári átvételi vizsgálat, tervezőmérnöki feladatok), a menedzselt működtetésen és karbantartási szolgáltatásokon át az értékesítés után támogatásig. A megoldások az IT és OT területre egyaránt kiterjedő hálózati biztonságot garantálnak. Például az Aruba IT hálózatokhoz készült 360 Secure Fabric megoldása jól egyesíthető a Siemens „Defense in Depth” OT-biztonsági megoldásával.

Túl magas volt az ólomtartalom
A Continental éveken keresztül a megengedettnél magasabb ólomtartalmú alkatrészekkel értékesítette egyes elektronikai készülékeit. A szabálytalanságra a cég maga derített fényt és június elején önként jelentette az illetékes hatóságnál.
Digitalizáció igény szerint
A hazai cégek is folyamatosan keresik a technológiaváltás lehetőségeit, vagyis hogyan tudnának megfelelni a digitális gyártás kihívásainak - mondta Alcsuti Bálint a Komax Thonauer Kft. értékesítési vezetője.
Hatszáz millió forinttal gyújtotta be tíz startup rakétáit az OXO Labs
Gyárak termelési adatai alapján hatékonyságot javító mobil alkalmazás, hatvan nap alatt felépíthető rezsimentes otthon, készpénzmentes fizetési megoldás, új generációs munkahelyi kommunikációs alkalmazás, e-sport tréner.
HyperWorks 2019 - már elérhető a legfrissebb verzió
Az Altair a HyperWorks 2019 verziójában egyesíti a tervezői, a mérnöki és a gyártással foglalkozó csapatok munkáját, ezáltal felgyorsítva a fejlesztési ciklusokat.
Átszervezésre készül a Thyssenkrupp is
Romló eredménye tükrében tevékenysége átszervezésére és elbocsátásokra készül a német Thyssenkrupp acél- és gépipari konszern.