Ipar 4.0 és IoT kompatibilis integrált adathálózatok
A Siemens és a Hewlett Packard társaságcsoporthoz tartozó Aruba stratégiai partnerségre lépett az üzemeltetés- (OT) és információs technológia (IT) területek összekapcsolása érdekében.

 

Egymást kiegészítő portfóliójuk révén a két társaság megbízható, biztonságos és hatékony adathálózatokat kínál a jövőben ügyfeleik részére, magas fokú üzemi és hálózati rendelkezésre állást biztosítva. Az ipari Ethernet hálózati komponensek terén komoly tapasztalattal rendelkező és piacvezető Siemens, valamint a vezetékes és vezeték nélküli LAN infrastruktúra terén piacvezető Aruba együttműködésének eredményeként az ügyfelek számára olyan integrált hálózatok állnak majd rendelkezésre, amelyek az üzemi gyártósoroktól a vezetőségi irodákig megbízhatóan képesek együttműködni egymással.

A digitalizáció, az Ipar 4.0 és az ipari IoT új kihívások elé állítják a felhasználókat, hiszen egyre inkább szükség van arra, hogy az adatok az OT és IT területek közötti határt átléphessék. Az előre meghatározott, ipari OT-hálózatok jellemzően nem kapcsolódnak a vállalati IT-hálózatokhoz, így az adatok és eszközök láthatósága, az alkalmazásbiztonság, az elérhetőség és a biztonság terén hiányosságok adódhatnak. Ennek áthidalása mindkét területen nagyon komoly szakértelmet igényel, az érintett működési és biztonsági előírások ismeretével együtt. Az IT világában a kiberbiztonság és az adat-megbízhatóság a fő prioritás – az OT világában az üzemi rendelkezésre állás és a gyártási eredménycélok a legfontosabbak.

A már bevált és dokumentáltan tesztelt, interoperabilitásra képes, integrált hálózatok révén a két társaság nagyban hozzájárulhat a gyorsan installálható, biztonságosan működtethető és hatékonyan támogatott, integrált OT-/IT-rendszerek kialakításához. A megoldások között találhatók vezetékes és vezeték nélküli hálózati termékek és ehhez kapcsolódó szoftverek, amelyek számos csatornán keresztül implementálhatók, többek közt a társaságok kiterjedt partneri hálózatán, közvetlen hozzáférést biztosítva a tervezési és támogatási szakértőkhöz.

Az Aruba és a Siemens az ügyfelek minden igényét ki tudja elégíteni, az értékesítést megelőző tanácsadástól, tervezéstől, a professzionális szolgáltatásokon (projektmenedzsment, megbízás, gyári átvételi vizsgálat, tervezőmérnöki feladatok), a menedzselt működtetésen és karbantartási szolgáltatásokon át az értékesítés után támogatásig. A megoldások az IT és OT területre egyaránt kiterjedő hálózati biztonságot garantálnak. Például az Aruba IT hálózatokhoz készült 360 Secure Fabric megoldása jól egyesíthető a Siemens „Defense in Depth” OT-biztonsági megoldásával.

Magyarország háromdimenzióban
A HERE Technologies áprilistól térképezi fel Magyarország egy részét, hogy a világ legfejlettebb térképét biztosítsa. A helyalapú felhőszolgáltatásokat kínáló cég utcaszinten gyűjti össze a panorámaképeket.
A mesterséges intelligencia éhen hal adatok nélkül
A Dmlab üzleti reggelijén olyan logisztikai vezetők mutatták be legtanulságosabb tapasztalataikat, akik már adatalapú döntésekkel optimalizálják cégük működését.
Telt házas rendezvényt zárt az Electrosub
Az elektronikai ipar legjelentősebb hazai üzleti és szakmai eseményén 97 kiállító vett részt 12 országból, 1300 négyzetméteren. Az eseményt kísérő konferencián 42 előadás hangzott el, a neves hazai és külföldi előadásokat illetve a kiállítást közel 1500 látogató tekintette meg.
Szimulációt minden mérnök asztalára!
Az ANSYS 2018 tavaszán piacra bocsátott Discovery tervezői szoftvercsalád egy éves pályafutása alatt már eddig is falakat döntött le, és ez a folyamat nem látszik lassulni.
A jövő mérnökei Solid Edge szoftvert használnak
Legalábbis idén áprilisban Nógrádban azon a versenyen, ahol a Siemens PLM megoldásait forgalmazó graphIT Kft. a Salgótarjáni Szakképzési Centrummal karöltve már második alkalommal keresi az év legjobb Solid Edge diák tervezőjét.