Integrált fejlesztési környezet növeli a termelékenységet
Logikai feladatok, mozgásszabályozás, robotizálás, interaktív kezelői terminál, képfeldolgozás, érzékelés, munkabiztonság és 3D szimuláció mind egyetlen platformba integrálva.

 

Az Omron frissített Sysmac Studio 3D Simulation integrált fejlesztési környezete (Integrated Development Environment, IDE) a 3D szimuláció jóvoltából integrálni és ellenőrizni tudja a robotok és a perifériás berendezések mozgását. Az egész létesítményt ugyanolyan pontossággal képes digitálisan reprodukálni, mint egy tényleges gépet. Ez segítséget biztosít a vállalatok számára abban, hogy a folyamataik és termelési kapacitásuk hatékonysága eddig nem tapasztalt szinteket érhessen el.

A IDE fejlett ellenőrzés révén elősegíti a tervezést. Szimulációkat alkalmaz, amelyek alkalmazkodni tudnak a gyártási helyeken szükséges gyors változásokhoz; a berendezésfejlesztés rövidebb teljesítéséhez; a nagy pontosságú összeszereléshez; valamint a gyártósorok több helyszínen történő, egyidejű beindításához. Az új Sysmac Studio 3D Simulation egyszerűen megvásárolható úgy, ha az Omron iparágvezető NJ/NX sorozatú automatizálási vezérlőin futó Sysmac Studio programozó szoftvert kiegészítik a szimulációs funkciók választható licenceivel.

 

 

„A hagyományos szimulátorok külön erre a célra szolgáló szoftvert alkalmaznak, amely költséges, valamint speciális szakértelmet is igényel. Amikor a szimulációs szoftver eltér a vezérlő programozó szoftverétől, bonyolult a szimulációs eredményeket megfeleltetni a tényleges gépműködésnek” – magyarázza Josep Lario, az Omron EMEA szoftver, IPC és vizualizációs termékekért felelős marketingigazgatója. „Ez az első olyan IDE az iparágban, amely egyetlen műveletben vezérli és ellenőrzi a robotok és a perifériás berendezések működését. Ez növeli a rendszertervezés hatékonyságát, és lerövidíti a berendezések gyártási kapacitásának, beindításának és módosításainak ellenőrzéséhez szükséges időt.”

 

Fő jellemzők:
 
  • Egyetlen szoftver a mozgásszabályozás, a logikai feladatok, a munkabiztonság, a hajtás, a képfeldolgozás és az interaktív kezelői terminál számára
  • Teljes mértékben megfelel az IEC 61131-3 jelű nyílt szabványnak
  • Gazdag utasításkészlettel támogatja a létra, a strukturált szövegű és az In-line ST programozást
  • CAM-szerkesztő az összetett mozgási profilok könnyű programozásához
  • Egyetlen szimulációs eszköz sorrend- és mozgásszabályozáshoz 3D környezetben
  • Fejlett biztonsági funkció, 32 számjegyű biztonsági jelszóval
 

 

Okos gyártás együttműködő robotokkal
Az egyedi, személyre szabott termékek iránti kereslet egyre inkább növekszik, ami arra ösztönzi a gyártókat, hogy a tömegtermelés helyett versenyképességük megőrzése érdekében a mennyiségről a változatosságra helyezzék a hangsúlyt.
Mesterséges intelligencia segíti a melanóma korai felismerését
A bőrrák a leggyakoribb, emberekben előforduló, rosszindulatú daganatos megbetegedés, ráadásul egyre gyakoribb. A bőrrákok általános kategóriáján belül a melanóma a fő halálozási ok.
A világ leggyorsabb izolált áram szenzorai
A tavaly megjelent CT110 CT220 után újabb tagokkal bővült a Crocus Technology egyszerű és költséghatékony izolált TMR árammérő szenzorcsaládja.
Felhő vagy szélcsend? Nem gond többé!
Egy magyar techcég megszűnteti a megújuló energiák időjárásfüggőségből fakadó kockázatát. Az Enerhash a hagyományos- és a megújuló energiarendszerek rugalmas, együttes használatát teszi lehetővé, ezzel segítve a megújuló energia arányának további növelését.
A hatékonyság legújabb varázsszava - az agilitás
A legtöbb vállalat számára az üzleti eredmények jelentik a siker fokmérőit, azonban a gyorsan változó piaci környezetben újabb tényezők kerültek fókuszba.