igus 2021 Motion Plastics Show
Több új termék, szélesebb termékskála és fejlettebb digitális kínálat, mint eddig valaha: a 2021-es "igus Motion Plastics Show" megnyitja digitális kapuit.

 

Több mint 150 új fejlesztés várja a nagyteljesítményű műanyagok iránt érdeklődő szakembereket az ipar minden területéről  – Teleszkópos kábelköteg robotokhoz, kenésmentes golyóscsapágy 21-szeres élettartammal; 3D nyomtatás XXL méretben, és még számos újdonság ...

Az igus innovációs kiállítása 2020. május eleje óta a kölni Porz-Lind városrész egyik kiállítócsarnokában kapott helyet, és itt tüntették ki a rangos iF Design Award-díjjal is. Az új 2021-es igus motion plastics show (imps) ezennel megnyitja kapuit. "Már második éve nem rendezhetünk vásárokat." – nyilatkozta Frank Blase, az igus ügyvezetője. "Idén azonban már teljes digitális sebességgel mutathatjuk be újdonságainkat."

Az új digitális vásári standot a tavalyi évben a virtuális konzultációk és vezetések során megszerzett tapasztalatot felhasználva fejlesztették. Külön helyet kaptak a különféle iparági megoldások: a robotok 3D energiaellátását biztosító helytakarékos és teleszkópos triflex TRX rendszerek valamint a nehézgépek nagyteherbírású csapágya, az iglidur TX2. A műanyagok fenntarthatóságának témaköre kiemelt figyelmet és ennek megfelelően központi helyet kapott a vásáron.

Valóságos/virtuális vásári stand 168 motion plastics fejlesztéssel

Az igus különböző részlegeinek összesen 168 darab termékfejlesztését mutatják be a vásáron, 400 négyzetméter területen. Például megtekinthetik költségtakarékos automatizálási megoldást, a drygear hajtóműveket cobotokhoz, vagy az élelmiszeripari alkalmazásokhoz fejlesztett, FDA-minősítéssel rendelkező és kimutathatóan kopásálló iglidur I151 tribo-filament szálanyagot is. A narancssárga vásári stand már több, mint 55 ezer látogatót fogadhatott a világ minden tájáról, hiszen virtuálisan szabadon látogatható. További 16 ezer látogató pedig élt már az igus szakértői által küldött digitális látogatás nyújtotta lehetőséggel.

"Rendes körülmények között tavaly 222 vásáron vettünk volna részt, de ebből csak 26 valósult meg." – mondta Blase. "Ezért is örülünk, hogy az imps a vásárlóinkkal való napi szintű kommunikáció részévé vált." A valóságos/virtuális vásári stand a digitális igus koncepció fontos része, mely révén az érdeklődők könnyebben megtalálhatják az alkalmazásuk specifikus követelményeinek megfelelő kenés- és karbantartásmentes motion plastics megoldást.

Például a géptervezés és az oktatóvideók virtuálisan, az igus szakembereinek vezetésével végezhetők, online szemináriumi műhely anyagaik pedig további segítséget nyújtanak. Az interaktív digitális katalógusban pedig rengeteg új információt találhatnak, tanulmányokat, blogbejegyzéseket olvashatnak vagy oktatóvideókat nézhetnek. Fedezze fel az igus Motion Plastics Show-t: www.igus.eu/imps

Így nézhet ki a tenger melletti légiközlekedés jövője
A világ lakosságának 40 százaléka tengerparti településeken él. Számukra az amerikai Regent innovatív elektromos siklói elsőként kínálnak majd biztonságos, olcsó, nagy sebességű és kibocsátásmentes mobilitási megoldást.
A vállalatok jelentős részénél hiányzik az adatstratégia
Át kell gondolni az adatmenedzsment stratégiát, hogy profitáljunk az elmúlt évek digitális befektetéseiből – hívja fel a figyelmet „The Data Imperative” felmérésében a KMPG.
Adatvezérelt működés az iparban
Az adat teremti meg a kommunikációt nemcsak a gépek, hanem az emberek és a gépek között is.
Biztonságos felhőalapú adatmegosztás
Az Európai Unió adatvédelmi irányelveivel összhangban létrehozott, biztonságos és átlátható adatmegosztást lehetővé tevő digitális ökoszisztémához, a Gaia-X-hez a SZTAKI révén Magyarország is csatlakozott április végén.
Virtuális magánhálózatok védelme
Alaposan megfizethetünk a digitális világban a másokkal megosztott privát adatainkért: a magánéletünk lehet az ára.