Gyár- és robotszimuláció az ipar 4.0 igényeire szabva
Az S&T Consulting Hungary szisztematikusan építi ipari digitalizációs megoldásainak körét. A cég augusztusban kötött szerződést a finn székhelyű, a KUKA tulajdonában lévő Visual Components nevű szoftverfejlesztővel.

 

Ezzel az S&T ipar 4.0 portfóliója újabb elemmel gazdagodott, és így egy kézből képes teljes körű megoldást szállítani a vállalatok számára bármilyen ipar 4.0 vonatkozású projekthez. A Visual Components egy modern fejlesztés, használata három nap alatt elsajátítható. Vonzó árával a kis- és középvállalatok számára is megfizethető, ráadásul 2018 végéig bevezető kedvezménnyel érhető el.

Tervezés – szimuláció – vizualizáció – optimalizálás

A Visual Components átfogó eszköztárat ad a cégek kezébe. Villámgyorsan készíthetnek 3D-s gyárelrendezéseket. A felépített gyármodelleken egyszerűen és gyorsan szimulálhatók a folyamatok, a robotok, javíthatók az ajánlati válaszidők, csökkenthetők a tervezési hibák. A rendszer meggyőző vizualizációval segíti az eredmények prezentációját. A legfontosabb elem azonban mégis az értékáram-optimalizálás a gyártás szűk keresztmetszeteinek feltárásával.

A rendszer használata pár nap alatt elsajátítható. Az eredmények gyorsan elérhetők, könnyen kiértékelhetők, mindenki számára egyszerűen prezentálhatók, és a kialakult koncepció a felmerült kérdések mentén egyszerűen és gyorsan módosítható. A rendszer a gyárakkal rendelkező cégek, valamint az egyedi gépgyártó cégek számára is ideális megoldást jelent tervezési és marketingmunkájukban.

Gyártástervezés – Visual Components

A Visual Components olyan, célzottan gyártástervezésre optimalizált 3D szimulációs környezetet biztosít a felhasználó számára, amely garantálja a kiemelkedő eredményeket. Intelligensebb gyártási megoldások tervezése során jobb megoldások és jobb eredmények elérését teszi lehetővé. Megjósolható teljesítmény és kapacitás birtokában bátrabban tervezheti a beruházásait. Csökkenthetők a súlyos hibák és tévedések. A változások érvényesítése, kiértékelése virtuális környezetben magával hozza az esetleges állásidők minimalizálását, gyorsítja a kivitelezést. Vevő és beszállító egy csapatban kell, hogy működjön. A csapaton belüli kommunikáció, a közös nyelv és ezen keresztül a megértés alapfeltétele a sikeres működésnek. Virtuálisan megjeleníthető elképzeléseink minden akadályt eltörölhetnek.

 

Gyártósorok, komplett gyárak tervezhetők és szimulálhatók. Több mint 2000 kész robot és gyártóberendezés intelligens modellje áll rendelkezésre

 

A Visual Components használatával felgyorsíthatja gépek, berendezések eladását. Az ajánlatadás közben is szükséges kitűnni a versenytársak közül mind minőségben, mind gyorsaságban. Az alkalmazás segíti a rendszerintegrátorokat és a gépépítőket, hogy hatékonyabban dolgozzanak, megkülönböztessék ajánlataikat a versenytársakétól, és meggyőzzék a vásárlóikat. Az alkalmazás segítségével korszerűsítheti az ajánlatkérések megválaszolásának munkafolyamatát, rövidítheti a válaszadási időket, időt nyerhet az elrendezések megtervezésén, analízisek bemutatásán, valamint az ajánlatok kidolgozásán.

„A 3D szimuláció rengeteg időt spórol meg az eladás előtti időszakban” – mondta Justin Hulst, az EROWA marketingvezetője. A Visual Components alkalmazás segítségével könnyen elérhető a hibák és tévedések csökkentése, megszüntetése. Elkerülhető a projektek túlárazása vagy az esetleges alulteljesítés. Tervezze a gyártását magabiztosan! Az ügyfelekkel történő kommunikáció korszerűsítése révén kiküszöbölhetők az ismeretbeli hiányosságok és a kommunikációs korlátok okozta akadályok az üzletkötési folyamat során. Az alkalmazás segítségével az eredmények közérthető, mindenki által befogadható formában tehetők közzé.

 

A haladó riportálási eszközökkel kielemezhetjük a szűk keresztmetszeteket és kiegyensúlyozhatjuk a gyártást

 

„Hatalmas különbség van a megszokott pdf formátumú alaprajz és a 3D formátumú alaprajz között. Az ügyfél képes ránagyítani az alaprajz részleteire, és, ami még fontosabb, ténylegesen láthatja a terveit működés közben!” – mondta Mika Laitinen, a Fastems Robotics kereskedelmi vezetője. Mutasson be a versenytárstól eltérő ajánlatokat! A Visual Components alkalmazás segítségével mérnöki pontosságú, ugyanakkor marketing-színvonalú tartalmak állíthatók elő. Könnyebben kihangsúlyozhatók képességeink, és elképzeléseink eladható formát kapnak!

„A vásárlóinknak mindig pozitív elsődleges benyomása volt a szimulációról” – hangsúlyozta Alois Wiesinger termékfejlesztő, FILL. A rendszer alkalmazásával növelheti az ajánlatok hitelességét, ez felgyorsítja az ügyletek zárását. Magas minőségű animált szimulációt kínálhat vásárlóinak, támogatva őket a döntéshozatalban. Alátámaszthatja képességeit, növelve bizalmukat a cég szállítási képességében! „Sokkal gyorsabb válaszokat kapunk a vásárlóinktól. Valamint a vásárlóink is jobban bíznak bennünk, mivel működés közben látják a terveiket” – Meng-Shen Chen Assistant Manager, FFG Feeler.

Visual Components – rugalmas csomagrendszer

A szoftver három szinten (Essentials, Professional, Premium) érhető el, így jól igazodik a különböző vásárlói igényekhez. Már az alapcsomag is rendkívül széles funkciókkal bír.

Essentials csomag

Elrendezés (alaprajz) konfiguráció – Az alaprajztervezést 3D-ben végezhetjük el segítségével, 30 ipari automatizálási beszállító, 2000+ elemes katalógusára támaszkodva; robotok, szállítószalagok, feladók, csomagolók stb. A gyártóelemek kapcsolatait plug-and-play funkciókon keresztül könnyedén definiálhatjuk. Az egyes elemek tulajdonságai paraméterezettek, szabadon módosíthatók.

CAD kompatibilitás – Az összes népszerű CAD rendszerekből beimportálhatjuk a geometriákat a 3D környezetbe, ezáltal könnyen újrahasznosíthatjuk a már meglévő 3D-s modelleket.

Projektre kész eredmények – A tervek dokumentációja, prezentációja széles spektrumon mozoghat. 2D rajzdokumentáció készítése éppúgy lehetséges, mint beágyazott szimulációval, navigációval, tétel- és anyagjegyzékkel, akár lejátszási opciókkal rendelkező 3D PDF dokumentáció. Készíthető 4K HD minőségű videó, illetve tetszőleges kép, akár renderelten is.

Egyszerű robotika – Egyszerű, de erőteljes robotprogramozási funkció készlet. Mozgatás, hatókör és elhelyezés, ütközésvizsgálat, szenzorok és vezérlések.

Pontfelhő-támogatás – Importálható akár teljes gyárcsarnok mint környezeti elem, segítve a tervezési folyamatban az elhelyezés, férőhely stb. kérdéseket.

2D-s rajzdokumentáció

PLC-kapcsolat – A PLC-khez szabványos OPC UA felületen csatlakozhatunk, és szimulálhatjuk is azok működését. Alkalmas a vezérlő programok tesztelésére, kielemzésére, hitelesítésére, változások hatékony kezelésére, üzembe helyezési tervek készítésére.

Statisztika és beszámoló – Teljes analitikai funkciókészlet (diagramok, folyamatábrák stb.) áll rendelkezésre a gyártási folyamat kiértékeléséhez. Az adatok exportálhatók külső analízis esetén.

Visual Components Experience – Visual Components Élmény – 3D szimuláció megjelenítését, prezentálását és kiértékelését teszi lehetővé VR-környezetben, illetve mobil eszközökön.

Professional csomag

Komponensmodellezés – Meglévő CAD adatok átalakítása szimulációs elemmé. Tulajdonságokat, viselkedést, kinematikát stb. rendelhetünk a saját elemekhez, amikből aztán saját katalógust is készíthetünk.

Varázsló – A modellezési funkció kiegészítéseként egyszerűsíti a CAD geometria szimulációs elemmé történő átalakítását varázsló felület segítségével.

Geometriaegyszerűsítés – CAD geometriák egyszerűsítésére, a nem működő geometriai elemek eltávolítására, a szimulációs hatékonyság növelése érdekében.

Alap CAD funkciók – 3D geometria modellezés. Új geometriák létrehozására és importált CAD geometriák módosítására.

Prémium csomag

Festési folyamatok vizualizációja – Festés szimulációjára és kiértékelésére. Rétegvastagság ellenőrzésére. A festőrobotok betanítására, a betanulási idő csökkentésére.

Virtuális topológia – Minden importált 3D CAD geometria kiértékelésre kerül, amin keresztül pontos leírás készül egy-egy modell geometriájáról, ami segítheti a robotok programozását.

Görbe menti mozgás betanítása – Segítségével gyorsabban tervezheti meg a robotok útvonalát. A tárgy geometriájának vizsgálatával, útvonal-előrejelzések készítésével, valamint útvonalak javaslatával automatizálja a robotok útjának megtervezését.

Útvonalterv-készítés – Robot útvonalának kiválasztása és szerkesztése olyan gyakorlati tevékenységekhez, mint a hegesztés, a gépek gondozása, a festés, a vízsugarak működtetése, a tömítés vagy a vágás.

A szoftver 2018-ban bevezető kedvezménnyel vásárolható.

Plazmaszétválasztó kártyák rugalmas és költséghatékony gyártása
A Roche által kifejlesztett Cobas plazmaszétválasztó kártyával (PSC) a korábbi eljárásokhoz képest egyszerűbben és pontosabban vizsgálhatók, illetve figyelhetők meg a HIV-betegek, különösen távoli elszigetelt helyeken, mivel ezeknek a kártyának köszönhetően a vérplazmamintákat a laboratóriumba történő szállítás közben most első ízben nem kell többé hűteni.
Egyedülálló járműipari tudásbázis a Zala Zone
Rövidesen a befejező szakaszához érkezik a Zala Zone zalaegerszegi járműipari tesztpálya építése - jelentette be Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken, a pályán rendezett nemzetközi online konferencián.
Újra kell értékelni a globális beszállítói láncokat
Német közgazdászok a gazdaság fokozatos újraindítását részesítik előnyben a járványvédelmi korlátozások feloldásával, hangsúlyozzák azonban az ifo gazdaságkutató intézet felmérésében, hogy újra kell értékelni a globális beszállítói láncok szerepét.
A Brnói Vásárvállalat szeptembertől folytatja a megszakadt szezont
"Remélem, hogy az elkövetkező hónapokban a Cseh Köztársaságban és egész Európában rendeződik a helyzet, és augusztus végétől újraindíthatjuk a vásári szezont."- mondja Jiří Kuliš ügyvezető igazgató a Brnói Vásárvállalat jelenlegi helyzetéről.
E-Paper: a napfényben is optimálisan olvasható kijelző
A már-már valóban papírvastagságú E-Paper kijelzők a maguk magas felbontásukon és rugalmasan kialakítható szegmentált vagy grafikus kijelzésükön felül, tökéletesen láthatóak még a legerősebb közvetlen napfényben is.