Fókuszban az ipar és a kiberbiztonság
2021 tavaszán debütált a 4iG új ipari platformja, a 4iOP. A termékcsalád további fejlesztéseit és a partnerek kapcsolódó megoldásait mutatja be október 14-én az OFF Kultúrházban megrendezendő, a helyszínen és online is élőben követhető 4iG Technológiai Fórum című konferencia, amely az iparra és a kiberbiztonságra fókuszál.

 

A két szekcióban – Ipar 4.0 és Kiberbiztonság – zajló szakmai eseményre azokat a döntéshozói pozícióban lévő szakembereket várják a szervezők, akik részt vesznek egy adott vállalat gyártási folyamatában (például gyárvezetők, gyártási vezetők, vállalatvezetők, minőségellenőrzési szakemberek, folyamatfejlesztők, IT igazgatók, IT fejlesztők, beszerzési vezetők, termelés vezetők).

A közel húsz előadást felölelő program során a résztvevők segítséget kaphatnak ahhoz, hogy vállalatuk szintet léphessen meglévő ipari megoldásaival, integrálva a legújabb technológiákat. Megismerkedhet a 4iG Ipar 3.0 és Ipar 4.0 gyártástechnológiai és ipari digitalizációs megoldásaival, mely – a 4iOP Digitális platformja segítségével – a közepes- és nagyvállalatok teljes IT életciklusára biztosít kész és testre szabott szolgáltatásokat. Mindezekhez megmutatják azokat a kiberbiztonsági megoldásokat, amelyek garantálják az automatizált, az internethez kapcsolt, ezért nagy kitettséggel rendelkező gyártósorok és rendszerek védelmét.

A konferencia programja, előadói és a regiszrtráció: https://online-event.4ig.hu/

4iOP

A 4iOP egy ipari digitalizációs platform, ez a keretrendszer a gyártás minden szintjére tud általában nem „dobozos", hanem egyedi igényekre szabott megoldásokat kínálni. Az elemző és előrejelző funkciókkal kiegészített platformon keresztül a 4iG ügyfelei, tehát közép- és nagyvállalatok többek között automatizálhatják a gyártási folyamataikat, hatékonyságot növelhetnek, önálló tanulásra alkalmas gépi intelligencia segítségével analízist készíthetnek, folyamatokat, nem kívánt leállást, vagy meghibásodást jelezhetnek előre.

Ismét nagyszabású beruházásba kezd a Schaeffler Szombathelyen
A Magyarországon 3 gyárat üzemeltető és közel 5000 főt foglalkoztató globális autóipari és ipari beszállító cég kevesebb mint két hónappal azután, hogy átadtak egy tisztán e-mobility gyárat Szombathelyen, máris újabb, több mint 5 milliárd forint értékű beruházást indít a városban.
A digitális átállás a villamos hálózatokat is elérte
Világszerte 167 millió háztartás, 23 millió vállalkozás lehet képes 2050-ig arra, hogy saját maga is tiszta energiát termeljen.
Hidrogéntechnológia a hazai vasúti közlekedésben
Az Alstom és a MOL szándéknyilatkozatot írt alá a technológia alkalmazásának vizsgálatára. Az együttműködés Magyarország vasúti közlekedésének egy új korszakát, a nettó zéró kibocsátás megvalósulását jelentheti.
Mit hoz 2022 a vállalkozások számára?
Az év vége közeledtével az üzleti életben is megkezdődik a 2022-re kitűzött célok megfogalmazása és a stratégiai tervezés. A folytonos bizonytalanság miatt még a legnagyobb piaci szereplők is fenntartásokkal tekintenek a jövőbe, miközben a kis- és középvállalkozások számára gyakran valóban a lét a tét.
Hazai fejlesztésű sugárzásmérő védi az űrhajósokat
Az ELKH Energiatudományi Kutatóközpont (EK) által vezetett nemzetközi konzorcium fejleszti a Gateway Hold körüli űrállomás sugárzásmérő rendszerének kísérleti egységét.