Építse meg saját robotját néhány kattintással!
A motion plastics megoldásoknak köszönhetően az igus delta robotok költségtakarékosak és alig igényelnek karbantartást.

 

A tavalyi Motek szakkiállításon a motion plastics megoldások szakértője egy olyan új változatot mutatott be, amelynek tízszer nagyobb a munkaterülete, mint a már bevált típusnak. Az egyszerű „pick and place” feladatokra tervezett, könnyű rendszer előszerelt készletként vagy telepítésre kész termékként kapható. Ennek köszönhetően garantált a gyors üzembe helyezés és az azonnali költségmegtakarítás.

Könnyű, költségtakarékos és nagy hatókörű – így jellemezhető az igus új drylin DLE-DR delta robotja. A kenésmentes tribopolimerek használatának köszönhetően már a megvásárlás pillanatában nagyon költségtakarékos, a használat során pedig alig igényel karbantartást. Ezáltal csökkennek a karbantartással és a leállásokkal járó költségek. Mivel a rendszer moduláris, a felhasználók maguk dönthetik el, hogy kompakt, önálló összeszerelést igénylő moduláris készletet vagy szállítókeretbe helyezett, előre összeszerelt változatot szeretnének.

A robot három, enkóderes NEMA23 XL léptetőmotorral felszerelt, karbantartásmentes drylin ZLW fogasszíjas tengelyből, továbbá kenésmentes igubal csatlakozópontokból, valamint a befogószerkezeteknek és a motoroknak megfelelő adapterlemezekből áll. Ez a felépítés akár 5 kilogramm tömegű darabok gyors mozgatását is lehetővé teszi ±0,5 milliméteres pontossággal. Az új delta robot 660 mm átmérőjű és 180 mm magasságú munkaterülete tízszer nagyobb, így jelentősen megnőtt a hatókör. A kalibrálócsap segítségével a robot a zéruspontba pozicionálható. Ez közvetlenül a rögzítőagyra van szerelve.

 

 

A delta robot kifejezetten jól használható egyszerű összeszerelési műveletekhez, „pick and place” feladatokhoz, valamint ellenőrzés-technológiai alkalmazásokhoz. Építőkészlet formájában mindössze 30 perc alatt összeszerelhető, ráadásul rendkívül költségtakarékos, hiszen már 4705 eurótól beszerezhető. „Néhány ezer eurót már akár egy kisebb vagy közepes méretű vállalkozás is be tud fektetni az automatizálásba”, mutatott rá Stefan Niermann, az igus költségtakarékos automatizálásért felelős vezetője.

Költségtakarékos, hatékony megoldás

„Ugyanakkor a kezelő nagyon rövid időn belül profitálni fog az újonnan beszerzett automatizálási megoldásból. A legtöbb alkalmazás esetében a befektetés kevesebb mint fél év alatt megtérül.” Az ügyfél igényeitől függően az új drylin DLE-DR robotot 3–7 napon belül szállítani tudjuk dobozolt, előszerelt építőkészletként összeszerelési utasítással vagy telepítésre kész rendszerként szállítókeretben. Az ügyfelek választhatnak, hogy a saját szoftverüket és vezérlőrendszerüket vagy az igus intuitív és könnyen használható dryve D1 vezérlőrendszerét használják.

A drylin DLE-DR delta robottal az igus tovább bővítette robotikai egységeinek egyébként is széles választékát. A tribopolimerek terén szerzett tapasztalatára alapozva a vállalat már hosszú évek óta fejleszt költségtakarékos automatizálási megoldásokat komissiózási, adagolási, minőségbiztosítási és összeszerelési feladatokra. Ilyen megoldás többek között a robolink DP – egy olyan moduláris rendszer, amelynek segítségével a felhasználók masszív, mégis könnyű műanyag házzal ellátott csuklós karokból, fogaskerekes hajtóművekből és motorokból összeállíthatják a saját robotkarukat.

Ide tartozik a robolink DCi is, egy előre konfigurált, használatra kész automatizálási rendszer. A megoldás egy négy- vagy öttengelyes robotból és egy vezérlőrendszerből áll, amely helytakarékos módon integrált a fogókar alapjába. Az igus és iparági partnerei idén mutatták be az RBTX.com platformot, ahol az ügyfelek gyorsan összeállíthatják saját robotikai megoldásaikat. A felhasználó mindössze néhány kattintással online összerakhatja saját, alacsony költségigényű robotikai megoldását. A választható alapvető elektro-mechanikai szerkezetek a következők: csuklós karokkal felszerelt robotok, delta robotok és lineáris robotok.

A következő lépésben a felhasználó különféle gyártók egyes alkatrészeinek hozzáadásával, például megfogókkal, szívótappancsokkal, kamerákkal, motorokkal, érzékelőkkel és vezérlőrendszerekkel egészítheti ki az alapvető szerkezetet. Ennek előnye az, hogy minden alkatrész kompatibilis egymással. A felhasználó így gyorsan hozzájuthat egy olyan megbízhatóan működő, általános automatizálási csomaghoz, amely megfelel egyedi igényeinek és pénzügyi terveinek.

A járvány idején is segítenek a térinformatikai alapú megoldások
A járványügyi veszélyhelyzetben a közműszolgáltatások ellátási biztonsága kiemelten fontos az állami és közigazgatási szektor számára egyaránt. Az is egyértelmű, hogy ebben a helyzetben rendkívüli módon megnő a digitalizáció jelentősége!
Biztonságos és stabil az oxigénellátás
Az ipari és egészségügyi gázok szakértőjeként a Messer Hungarogáz több mint 140 hazai egészségügyi intézményt lát el különféle gázokkal közel 20 felhasználási területen.
Office helyett Microsoft 365
Április 21-től a Microsoft 365 néven válik elérhetővé az új O365. A névváltást elsősorban az indokolja, hogy az eddigi irodai alkalmazások – a mesterséges intelligencia erőteljes használatának köszönhetően – munkahelyi és életvezetési tanácsadókká lépnek elő.
Az email a kiberbiztonság legsebezhetőbb pontja
Továbbra is az emaileken keresztül érkezhet a legtöbb kibertámadás az informatikai rendszerek ellen - derül ki a Cisco legfrissebb globális kiberbiztonsági kutatásából.
3D nyomtatott eszközökkel veszik fel a harcot a vírussal szemben
Arcvédő pajzsokat és tenyér használata nélküli ajtónyitó segédeszközöket adományoz több intézménynek a 3D eszközöket gyártó CraftUnique.