Építse meg saját robotját néhány kattintással!
A motion plastics megoldásoknak köszönhetően az igus delta robotok költségtakarékosak és alig igényelnek karbantartást.

 

A tavalyi Motek szakkiállításon a motion plastics megoldások szakértője egy olyan új változatot mutatott be, amelynek tízszer nagyobb a munkaterülete, mint a már bevált típusnak. Az egyszerű „pick and place” feladatokra tervezett, könnyű rendszer előszerelt készletként vagy telepítésre kész termékként kapható. Ennek köszönhetően garantált a gyors üzembe helyezés és az azonnali költségmegtakarítás.

Könnyű, költségtakarékos és nagy hatókörű – így jellemezhető az igus új drylin DLE-DR delta robotja. A kenésmentes tribopolimerek használatának köszönhetően már a megvásárlás pillanatában nagyon költségtakarékos, a használat során pedig alig igényel karbantartást. Ezáltal csökkennek a karbantartással és a leállásokkal járó költségek. Mivel a rendszer moduláris, a felhasználók maguk dönthetik el, hogy kompakt, önálló összeszerelést igénylő moduláris készletet vagy szállítókeretbe helyezett, előre összeszerelt változatot szeretnének.

A robot három, enkóderes NEMA23 XL léptetőmotorral felszerelt, karbantartásmentes drylin ZLW fogasszíjas tengelyből, továbbá kenésmentes igubal csatlakozópontokból, valamint a befogószerkezeteknek és a motoroknak megfelelő adapterlemezekből áll. Ez a felépítés akár 5 kilogramm tömegű darabok gyors mozgatását is lehetővé teszi ±0,5 milliméteres pontossággal. Az új delta robot 660 mm átmérőjű és 180 mm magasságú munkaterülete tízszer nagyobb, így jelentősen megnőtt a hatókör. A kalibrálócsap segítségével a robot a zéruspontba pozicionálható. Ez közvetlenül a rögzítőagyra van szerelve.

 

 

A delta robot kifejezetten jól használható egyszerű összeszerelési műveletekhez, „pick and place” feladatokhoz, valamint ellenőrzés-technológiai alkalmazásokhoz. Építőkészlet formájában mindössze 30 perc alatt összeszerelhető, ráadásul rendkívül költségtakarékos, hiszen már 4705 eurótól beszerezhető. „Néhány ezer eurót már akár egy kisebb vagy közepes méretű vállalkozás is be tud fektetni az automatizálásba”, mutatott rá Stefan Niermann, az igus költségtakarékos automatizálásért felelős vezetője.

Költségtakarékos, hatékony megoldás

„Ugyanakkor a kezelő nagyon rövid időn belül profitálni fog az újonnan beszerzett automatizálási megoldásból. A legtöbb alkalmazás esetében a befektetés kevesebb mint fél év alatt megtérül.” Az ügyfél igényeitől függően az új drylin DLE-DR robotot 3–7 napon belül szállítani tudjuk dobozolt, előszerelt építőkészletként összeszerelési utasítással vagy telepítésre kész rendszerként szállítókeretben. Az ügyfelek választhatnak, hogy a saját szoftverüket és vezérlőrendszerüket vagy az igus intuitív és könnyen használható dryve D1 vezérlőrendszerét használják.

A drylin DLE-DR delta robottal az igus tovább bővítette robotikai egységeinek egyébként is széles választékát. A tribopolimerek terén szerzett tapasztalatára alapozva a vállalat már hosszú évek óta fejleszt költségtakarékos automatizálási megoldásokat komissiózási, adagolási, minőségbiztosítási és összeszerelési feladatokra. Ilyen megoldás többek között a robolink DP – egy olyan moduláris rendszer, amelynek segítségével a felhasználók masszív, mégis könnyű műanyag házzal ellátott csuklós karokból, fogaskerekes hajtóművekből és motorokból összeállíthatják a saját robotkarukat.

Ide tartozik a robolink DCi is, egy előre konfigurált, használatra kész automatizálási rendszer. A megoldás egy négy- vagy öttengelyes robotból és egy vezérlőrendszerből áll, amely helytakarékos módon integrált a fogókar alapjába. Az igus és iparági partnerei idén mutatták be az RBTX.com platformot, ahol az ügyfelek gyorsan összeállíthatják saját robotikai megoldásaikat. A felhasználó mindössze néhány kattintással online összerakhatja saját, alacsony költségigényű robotikai megoldását. A választható alapvető elektro-mechanikai szerkezetek a következők: csuklós karokkal felszerelt robotok, delta robotok és lineáris robotok.

A következő lépésben a felhasználó különféle gyártók egyes alkatrészeinek hozzáadásával, például megfogókkal, szívótappancsokkal, kamerákkal, motorokkal, érzékelőkkel és vezérlőrendszerekkel egészítheti ki az alapvető szerkezetet. Ennek előnye az, hogy minden alkatrész kompatibilis egymással. A felhasználó így gyorsan hozzájuthat egy olyan megbízhatóan működő, általános automatizálási csomaghoz, amely megfelel egyedi igényeinek és pénzügyi terveinek.

Átadták a Knorr-Bremse budapesti vasúti Szerviz Központját
A 2,5 milliárd forint értékben 4 500 négyzetméteren megvalósult fejlesztésnek köszönhetően több mint 100 partnert szolgálhatnak ki komplex felújítási projektek keretében a magyar szakemberek Európa számos országában.
A rendszer alkalmazkodóképességének nincsenek határai
A Tárgyak Internete (IIOT) lehetővé teszi az individualizált termékek automatikus előállítását – akár egyetlen darabos gyártásban is. Teljesen új értelmet nyer az alkatrészek összeszerelésének folyamata.
A magyarok kedvenc elektromos autója
Hazánkban is egyre népszerűbbek az elektromos autók, köszönhető ez a növekvő környezettudatosságnak, az állami támogatásoknak és a dinamikusan bővülő töltő hálózatnak is.
Miért bízzunk az önvezető autókban?
Nem könnyű átengedni az irányítást egy gépnek, ezért a Bosch mérnökei azon dolgoznak, hogy nyugodt szívvel ülhessünk be az emberi beavatkozást nem igénylő járművekbe.
Elektrotechnikai tervezőszoftver kezdőknek és haladóknak
Megérkezett az új Eplan Platform 2022. Az új verzióval az Eplan az elektrotechnikai tervezés jövőjét mutatja be fókuszban a könnyű kezelhetőséggel.