Energia és adatok továbbítása kulcsrakészen
Az igus új megoldása kifejezetten az intralogisztikai rendszerekben és darukban való felhasználásra szolgál. A megoldás különlegessége, hogy a tápellátó rendszer gyorsan beszerelhető, mivel nem kell hozzá vezetővályú.

 

Sok helyütt gyűjtősínes rendszereket használnak tápellátásra és adatok továbbítására szűk helyeken, egyenes vonalban végzett gyors mozgásokhoz, például raktárakban az árucikkek be-, illetve kirakása során. Az ilyen megoldások egyik fő hátránya, hogy karbantartásuk meglehetősen költséges, alapesetben csak tápellátás biztosítására alkalmasak, és az érintkezési hibák megelőzése érdekében gyakori tisztításra szorulnak. Az igus által kifejlesztett autoglide 5 akár 4 m/s sebességű és 80 métert áthidaló mozgás mellett is biztonságosan vezeti a vízszintesen futó kábeleket, mindenféle vezetővályú nélkül.

„Az autoglide 5 könnyen felszerelhető a folyosó hosszában futó sodronyra vagy profilra. Mindenekelőtt a roppant kedvező árat említeném előnyként, amihez még a vályús rendszerekhez képest 88%-kal rövidebb beszerelési idő is párosul, ráadásul ez a megoldás semmilyen karbantartást nem igényel” – részletezte a rendszer előnyeit Christian Strauch, az igus intralogisztikai iparági felelőse. „Az új energiaellátó rendszer ezáltal valós alternatívát kínál a gyűjtősínes megoldások helyett.”

Energia és adatok továbbítása vezetővályú nélkül

Az autoglide 5 beszereléséhez az intralogisztikai szakembereknek csak a rendszerhez mellékelt fémsodronyt kell kifeszíteniük a folyosó padlóján. Ehelyett műanyag sodronyos vagy profilos megvezetés is rendelhető. Az e-chain simán és zökkenőmentesen képes mozogni a sodronyon, mert a megvezetéshez az igus mérnökei egy teljesen új megoldást fejlesztettek ki. A lánctagok alsó részének közepén egy vezetőelem kapott helyet, ami biztosítja, hogy az energialánc stabilan felfeküdjön a sodronyra. Ahhoz, hogy a lánc felső ága kopásmentesen és pontosan gördüljön el az alsó ágon, az igus szakemberei a cég által kínált autoglide rendszer elemeit építették be. A rendszer fésűfogakhoz hasonló, fröccsöntéssel előállított keresztlécekből áll, amelyek megakadályozzák, hogy az energialánc kicsússzon a helyéről. Ennek a speciális megoldásnak köszönhetően semmilyen vezetővályúra nincs szükség.

Nem igényel karbantartást és könnyen tisztítható

Az áramsines rendszerek vagy éppen az áramszedő érintkezői nagyon hajlamosak a kopásra, ami komolyan lerontja a működésüket, és emiatt már egy-két év eltelte után cserére szorulnak. Az igus autoglide 5 rendszere tartós és karbantartásmentes, nagy teljesítményű polimerekből előállított alternatívát kínál az energia továbbítására. Az új energialánc tartóssági tesztjei jelenleg is folynak az igus saját, 3800 nm alapterületű tesztlaborjában.

Laboratóriumi körülmények között az autoglide 5 egy szempontból már bizonyított, mert működése szinte zajmentes. 2 méter/mp sebességnél a zajszint mindössze 63dB(A) volt. A rendszer további előnyeit Christian Strauch ismerteti: „Az áramsínekkel szemben az autoglide 5 megoldásnál az érintkezők egyike sincs fedetlenül szabadon, így a folyosót könnyű tisztán tartani” – mondta Christian Strauch. Az igus readychain formában, azaz teljesen készre szerelten kínálja az energialánc-rendszert, amelyhez rendkívül flexibilis chainflex kábelek is tartoznak.

Jelez a Microsoft rendszere, ha megsérül az abroncs
A világ első, az abroncssérüléseket valós időben figyelni képes monitoring rendszerét fejleszti a Bridgestone a Microsofttal közösen, melyhez a szoftvercég hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform - MCVP) használják.
Solid Edge Szálanyag kalkulátor
Amikor hagyományos módon történő egyedi géptervezésről, tartószerkezet tervezésről, vagy csarnok tervezésről beszélünk, elmondható, hogy a projektre fordított idő nagy részét a dokumentációk elkészítése, az alapanyagrendeléssel kapcsolatos információk összegyűjtése, és a gyártási folyamatok optimalizálása teszi ki.
SiTime MEMS oszcillátor használata felgyorsítja a fejlesztést
A SiTime Corporation a MEMS időzítés-technológia piacvezetője. A MEMS oszcillátor technológia használata nagy mértékben képes hozzájárulni a tervezési idő és a szükséges fejlesztési erőforrások csökkentéséhez, felgyorsítva a befektetés termőre fordulását.
Szándék alapú hálózatok, biztonság, üzletmenet folytonosság
A Cisco szerint a következő időszak legfontosabb technológiai innovációi az üzletmenet folytonosságára és az ehhez kapcsolódó együttműködéses technológiákra, a szándék alapú hálózatokra és a biztonságra fókuszálnak.
Robotok ingyenes szimulációja és költséghatékony vezérlése
Egyszerű lehetőség a költséghatékony automatizálásra – digitális tükörkép alkalmazása az intuitív robotvezérlés során.