Egyetlen forrásból minden javítási és karbantartási információ
Mindig naprakészen a gyártói forrásból származó javítási és karbantartási adatokkal bővített ESI[tronic] 2.0 Online szoftverrel.

 

A Bosch ESI[tronic] 2.0 Online diagnosztikai szoftvere többek között vezérlőegység-vizsgálati adatokkal, vezetett hibakeresési és javítási útmutatóval, beállítási adatokkal, komponensek ki- és beszerelési útmutatóival támogatja a műhelyekben dolgozó szakembereket a javítási, valamint a karbantartási munkák során. A többmárkás műhelyek így fokozott hatékonysággal dolgozhatnak a különböző gyártmányú és típusú járműveken.

A jövőben a Bosch közvetlenül a járműgyártóktól szerzi be a szükséges javítási és karbantartási adatokat, majd az ESI[tronic] szoftverébe integrálja ezeket. Mindezt a vonatkozó 2018/858 európai uniós rendelet teszi lehetővé, amely az EU földrajzi határain belül kötelezi a gyártókat arra, hogy minden információt rendelkezésre bocsássanak, „amely a jármű hibájának megállapításához, a jármű karbantartásához, ellenőrzéséhez (...) szükséges”.

Az eredeti gyártói információk – például az egyes alkatrészek beépítési helye, be- és kiszerelési útmutatói, az alkatrészek fotói, háromdimenziós illusztrációi, illetve az egyes járműtípusokhoz való hozzárendelések, valamint a gyártói kapcsolási rajzok – a jövőben közvetlenül az ESI[tronic] 2.0 Online szoftverbe kerülnek.

A Bosch diagnosztikai szoftvere ezzel részletes információt kínál, széles körű diagnosztikai funkcióit pedig gyártói forrásból származó javítási és karbantartási információkkal kombinálja. Az új tartalmak 2021 májusától fokozatosan integrálódnak az ESI[tronic]c szoftverbe és a P (kapcsolási rajzok), illetve a SIS (vezetett hibakeresési és javítási útmutató) információfajtákra engedéllyel rendelkező műhelyek részéről vehetők igénybe.

Fokozatosan bővül a gyártói eredeti adatok lefedettsége

Az ESI[tronic] P fontos járműrendszerekhez – mint például a motormenedzsment, a kényelmi berendezések és a BUS-rendszerek – készült elektromos kapcsolási rajzokat tartalmazó kiterjedt adatbázis, hatékony munkát és gyors megoldásokat tesz lehetővé a műhelyben dolgozóknak. Az ESI[tronic] SIS lépésről lépésre kidolgozott útmutatásokkal segíti a szerviz munkatársait a hibafeltárási és javítási munkák során.

Az eredeti gyártói információk átvétele révén részletesebb információkkal javul tovább az ESI[tronic] adatminősége, és számos esetben az információk a korábbiaknál gyorsabban állhatnak rendelkezésre. A Bosch közvetlenül a gyártótól veszi át az adatokat és az ESI[tronic] rendszerintegrációjának megfelelően módosítja őket.

Mindig naprakészen a gyártói forrásból származó javítási és karbantartási adatokkal bővített ESI[tronic] 2.0 Online szoftverrel. (Forrás: Bosch)

 

Szintén javul az adatok és a javítási útmutatók az adott ügyféljárműhöz biztosított hozzárendelése. Az ESI[tronic] a teljes modellsorozatra kiterjedően, illetve azon túl is pontosan az adott járműre vonatkozó specifikus információkat bocsátja rendelkezésre. A műhelyek így egyetlen forrásból férnek hozzá minden fontos javítási és karbantartási információhoz, és feleslegessé válik a gyártói információk különböző forrásokból történő, legtöbbször díjköteles lekérdezése. Az ESI[tronic] 2.0 Online így hatékony eszköz a műhelyek számára, átfogó diagnosztikai lefedettséggel, valamint közvetlenül a járműgyártótól származó karbantartási és javítási útmutatókkal.

A gyártói adatok ESI[tronic]-integrációja a Mercedes-Benz GLC és B modellekre vonatkozó információkkal vette kezdetét. Májustól a BMW, a Fiat és a Ford részéről bővült a kör, később pedig további gyártók adatai is érkeznek majd. Mivel az adatszolgáltatásra vonatkozó európai uniós rendelet az EU gazdasági területére vonatkozik, a gyártói információk ESI[tronic]-integrációja gyártói oldalról különböző országkorlátozásokat is tartalmazhat. A meglévő és egyéb javítási, valamint karbantartási információbázist továbbra is a Bosch fejleszti és világszerte korlátozás nélkül rendelkezésre áll.

Okos gyártás együttműködő robotokkal
Az egyedi, személyre szabott termékek iránti kereslet egyre inkább növekszik, ami arra ösztönzi a gyártókat, hogy a tömegtermelés helyett versenyképességük megőrzése érdekében a mennyiségről a változatosságra helyezzék a hangsúlyt.
Mesterséges intelligencia segíti a melanóma korai felismerését
A bőrrák a leggyakoribb, emberekben előforduló, rosszindulatú daganatos megbetegedés, ráadásul egyre gyakoribb. A bőrrákok általános kategóriáján belül a melanóma a fő halálozási ok.
A világ leggyorsabb izolált áram szenzorai
A tavaly megjelent CT110 CT220 után újabb tagokkal bővült a Crocus Technology egyszerű és költséghatékony izolált TMR árammérő szenzorcsaládja.
Felhő vagy szélcsend? Nem gond többé!
Egy magyar techcég megszűnteti a megújuló energiák időjárásfüggőségből fakadó kockázatát. Az Enerhash a hagyományos- és a megújuló energiarendszerek rugalmas, együttes használatát teszi lehetővé, ezzel segítve a megújuló energia arányának további növelését.
A hatékonyság legújabb varázsszava - az agilitás
A legtöbb vállalat számára az üzleti eredmények jelentik a siker fokmérőit, azonban a gyorsan változó piaci környezetben újabb tényezők kerültek fókuszba.