Digitalizáció igény szerint
A hazai cégek is folyamatosan keresik a technológiaváltás lehetőségeit, vagyis hogyan tudnának megfelelni a digitális gyártás kihívásainak - mondta Alcsuti Bálint a Komax Thonauer Kft. értékesítési vezetője.

 

Szinte naponta jelennek meg felmérések a hazai kkv-k digitális versenyképességének elmaradásáról, pedig a magyar cégvezetők ajtaján is dörömbölnek azok a technológiaimegoldás-szállítók, akik már jól bevált, kipróbált alkalmazásaikkal nemcsak a nagyvállalatoknak, hanem a hazai kkv-knak is kínálnak testreszabott, hatékony megoldást gyártási folyamataik digitalizálásához. Ezek egyike a már több mint 25 éve a hazai piacon is jelen lévő, a kábelfeldolgozás terén piacvezető Komax Thonauer Kft.

– Tapasztalataink szerint a magyar cégek is folyamatosan keresik a technológiaváltás lehetőségeit, vagyis hogyan tudnának megfelelni a digitális gyártás kihívásainak. Tisztában vannak a technológiai lehetőségekkel, a hatékonyságnövelés új eszközeivel, az adatgazdaság fontosságával, és nyitottak ezek alkalmazására. Ezt bizonyítja a folyamatosan növekvő kereslet az automatizált vezeték- és kábelfeldolgozó gépeink iránt. A Komax által kifejlesztett rendkívül rugalmas Zeta 630, 640 és Zeta 650 vezetékkonfekcionáló gépek lehetővé teszik az automatizált vagy szekvenciális gyártást, mellyel a kézi feldolgozáshoz képest akár 50 százalékkal csökkenthető az előállítási idő – hangsúlyozta Alcsuti Bálint értékesítési vezető.

 

 

Hozzátette: a legújabb generációs, teljesen automatikus vezeték- és kábelfeldolgozó gépek maximális rugalmasságot biztosítanak a gyártási alkalmazások széles körében. A Zeta 640 öt munkaállomás kialakítását és egyidejű használatát teszi lehetővé, amelyek a kis darabszámtól a tömeggyártásig számos új lehetőséget kínálnak a felhasználó számára. A nyolc megmunkáló modullal konfigurálható Zeta 650 minimálisra csökkenti az átállásokból és a gyártás megszakításából fakadó időveszteséget. Igény esetén mindkét gép öt további állomással bővíthető. Az új generációs Zeta gépek a legtöbb vezetékkonfekcionálási folyamatot kézi beavatkozás nélkül, automatizáltan végzik, beleértve a vezetékek hosszra vágását és csupaszítását, jelölését, valamint a vezetékvégek saruzását, érvéghüvelyezését és kompaktálását.

Új lehetőségek felé

– Egyik legfontosabb célunk, hogy a kábelfeldolgozó gépek piacán megszerzett pozíciónk további erősítése mellett az elosztószekrény-gyártók piacán is növeljük jelenlétünket – emelte ki Alcsuti Bálint.

– Szeretnénk ezen a téren is sokkal tudatosabb értékesítési stratégiát felépíteni. Ennek része, hogy feltérképezzük a hazai cégek ez irányú igényeit, felmérjük az együttműködés lehetőségeit, és bemutassuk, hogy milyen megoldásokat tudunk kínálni. Ezen megoldásaink kapcsán elsősorban az elosztószekrény-gyártással foglalkozó cégek jelentik célcsoportunkat – mondta Fekete Dávid, a Komax Thonauer Kft. termékmenedzsere.

Egy kapcsolószekrény gyártása során különböző vezetéktípusok, érvéghüvelyek és terminálok szükségesek. A Zeta 630/640/650 gépek az automata vezetékváltó segítségével 36 különböző vezetéktípust képesek egyidejűleg kezelni a 0,22–6 mm² keresztmetszeti tartományban. A vezetékek jelölése egy vagy kettő tintasugaras nyomtatóval végezhető, a jelölési színek kiválasztása a szigetelések színe alapján történik. A vezetékek igény szerint papír ragasztószalaggal összefogva, a kívánt sorrendbe rendezve kerülnek ki a gépből, például bekötési sorrendben. A szekrények vezetékelésének tervezéséhez és szereléséhez további támogatást adhat a Komax DLW (Digital Lean Wiring) szoftvere. A papírszalagos kötési eljárás minden vezetékköteg esetében szabadon definiálható a korábban említett DLW szoftver segítségével is.

Állandó minőség az automatizálásnak köszönhetően

Akár ERP-ből, akár tervezőszoftverből vagy egyéb adatforrásból származó adatok gyártási adattá formálva a Komax WPCS interfészen keresztül közvetlenül a gépre küldhetők. Ezenfelül a termelési adatok az automatából kinyerhetők, melyek egyéni preferencia szerint feldolgozhatók.

Az automatizált gyártás állandó és ellenőrzött minőséget garantál. A gépek felszerelhetők integrált krimpmagasság- és kihúzóerő-mérő eszközökkel, továbbá érzékelik és szelektálják a feldolgozás során fellépő esetleges selejt darabokat. Az elérhető modulok és opciók széles skálája lehetővé teszi a Zeta 630/640/650 gépek rugalmas konfigurálását, ezáltal a kapcsolószekrényekben szokványos vezetékvég-megmunkálások jelentős része lefedhető. A CM 1/5 GS modul akár öt különböző érvéghüvely feldolgozására is képes átállás nélkül, a C1370 modul pedig a terminálok préselését teszi lehetővé.

Az eltérő vezetékek, csatlakozók, illetve érvéghüvelyek különböző kombinációjának átállás nélküli feldolgozása révén az egyes vezetékek gyártási ideje jelentősen csökkent, a kézi megmunkálással összevetve a feldolgozási idő akár 50%-kal is rövidül. A tervezőszoftvertől (Komax DLW) a gyártásig tartó adatáramlás csökkenti a hibalehetőségeket és növeli a hatékonyságot. A folyamat végén a vezetékeket a megfelelő sorrendben, a kívánt jelöléssel ellátva kapjuk, megkönnyítve a további felhasználást.

Ősszel ismét Komax Thonauer Technológiai Napok

– Mindezekkel és még számos egyéb technológiai újdonsággal várjuk partnereinket a várhatóan október elején megrendezésre kerülő Komax Thonauer Technológiai Napokon. Vendégeink a Zeta 630 automatát is láthatják működés közben, valamint bemutatjuk, hogy a digitalizáció milyen lehetőségeket teremt a kapcsolószekrények tervezésében és gyártásában. Szeretettel várjuk partnereinket új telephelyünkön, mely a rendezvényünk során kerül ünnepélyes átadásra – mondta Alcsuti Bálint értékesítési vezető

Mindenkinek van vesztenivalója
A kisvállalkozások mintegy 36%-a esett adatsérülés áldozatául 2019-ben a Kaspersky legújabb felmérése szerint. Ennek ellenére sokszor nem elégségesek a megelőzésük érdekében hozott biztonsági intézkedések.
Digitalizációról felsőfokon
A McKinsey nemzetközi tanácsadó cég egy tavalyi elemzése szerint a digitális gazdaság 2025-ig akár 9 milliárd euróval is növelheti a hazai GDP-t, amennyiben Magyarország képes volna kihasználni a digitalizációban rejlő potenciált.
Innovatív újdonságok – gyakorlati, high-tech megoldások – autóipari trendek
A PERFORMA 2019 szakmai konferencián az innovációk, technológiai újdonságok bemutatása és testközelbe hozása kerül a középpontba. Olyan trendekről, megoldásokról értekeznek a jelenlevők, amelyek nagyban hozzájárulnak a magyar piac modernizációjához és fejlődéséhez.
Itt a vezeték nélküli kapcsolatok új korszaka
Húsz éve indult világhódító útjára a Wi-Fi, amit joggal nevezhetünk az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb technológiájának. Éppúgy az életünk része lett, mint a mobiltelefónia és a mobil internet.
Ipari adatgyűjtés – akár egyetlen mobiltelefonnal
Egy magyar startup, az OXO Labs 60 milliós tőkebefektetésével olyan felhasználóbarát és költségkímélő mobilalkalmazást fejlesztett, amely bármilyen profillal és gépparkkal rendelkező termelő cégnél alkalmazható adatgyűjtésre. Dr. Pfeiffer Andrással és Perecz Péterrel, a Haris Digital alapítóival beszélgettünk.