Digitális karbantartás menedzsment
A megelőző karbantartás egy időigényes folyamat, amelynek dokumentálása – meglepő módon – javarészt még mindig papíralapon történik.

 

A Festo Smartenance alkalmazása véget vet ennek: ez a szoftver egy a gyártásvezetőknek és rendszeroperátoroknak szóló, alkalmazás formájában letölthető digitális karbantartás menedzser. A Smartenance a Festo első, kizárólag digitális terméke, ami az Apple és Google app áruházakból letölthető okostelefonokhoz és tabletekhez. A gyártásvezetőknek szóló kezelőfelület kényelmesen elérhető az internetes böngészőkben.

A Smartenance lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy betervezzék, ellenőrizzék és értékeljék a karbantartást. A digitális karbantartási terv a karbantartási folyamatot könnyebbé, gyorsabbá és megbízhatóbbá teszi. Az operátorok és a gyártásvezetők általi kölcsönös ellenőrzés nagyobb fokú megbízhatóságot nyújt, illetve számos folyamatot és koordinációs feladatot szüntet meg.

Az operátorok és gyártásvezetők számára nyújtott előnyök

A Smartenance egy felhőalapú, gyártósemleges alkalmazás, amely gyorsan és könnyedén beállítható. Az alkalmazás egyszerűen és alacsony költséggel vezet be a digitalizáció világába. A Festo Smartenance alkalmazás két részből áll: egy okostelefonokra és tabletekre kidolgozott mobil karbantartás-tervezőből, valamint egy gyártásvezetőknek szóló, internetes kezelőfelületből, ahol a karbantartási feladatokat tudják irányítani, illetve dokumentálni. A kezelőfelület (dashboard) internetes keresőben egyszerűen megnyitható.

Az Apple vagy Google app áruházból való letöltést követően a felhasználók licencet vásárolnak a Festo App Worldben található Smartenance-alkalmazáshoz. Az érvényes licenc birtokában a felhasználók autonóm módon tudnak karbantartási feladatokat elvégezni, valamint a gépgyártótól származó rendszer-dokumentációban található karbantartási feladatokat és intervallumokat átvinni az alkalmazásba. A rendszer azonnal készen áll a használatra, és minden operátor láthatja és feldolgozhatja a feladatokat. A gyártásvezetők automatikusan, első ránézésre látják az elvégzett és a még függőben levő feladatokat.

 

Az első digitális karbantartási alkalmazás operátorok és gyártásvezetők részére (Fénykép: Festo AG & Co. KG)

 

A Smartenance a gépgyártók számára is hasznos alkalmazás. Lehetővé teszi számukra, hogy a berendezésekhez tartozó karbantartási feladatokat digitális megoldássá alakítsák, ezáltal hozzáadott értéket kínáljanak vevőiknek. A karbantartási utasításokat képekkel, videókkal és PDF-fájlokkal digitálisan fel is lehet javítani. Mindez a csapattagok számára sokkal egyszerűbbé teszi a közös munkát. A Smartenance a karbantartási feladatot azonnal láthatóvá teszi a felhasználó számára, így kiaknázhatóak a digitális karbantartás menedzsment előnyei, mivel minden releváns feladat csupán egy kattintásnyira van.

Digitalizációs áttörés

A Smartenance-alkalmazás segítségével a Festo előremozdítja a digitalizációt, és egyben támogatja a vevőit abban, hogy az ipar 4.0 korszakába lépjenek. A Festo az automatizálás szakértőjeként ötvözi az ipari alkalmazások terén megszerzett széles körű tudását a legújabb információs technológiai fejlesztésekkel, hogy ezzel online alkalmazásokat alkosson az ipari automatizálási gyakorlathoz. A Festo a vevők digitális utazása során digitális kommunikációt is alkalmaz azok támogatására. Ez a digitális utazás megbízhatóan és teljeskörűen vezeti a vevőket a Festo portfólióján keresztül, az információ megszerzésétől és konfigurációtól kezdve a rendelésen, kiszállításon és üzembe helyezésen, illetve karbantartáson át akár még a Festo Didactic által kínált műszaki tréningig.

Az ügyfelek jelentik a legnagyobb rizikófaktort
A vállalatok által tapasztalt bűncselekmények élén az ügyfelek által elkövetett csalás szerepel. A vállalkozások szerint az összes bűncselekmény közül ez a terület és a kiberbűnözés okozza a legtöbb gondot – derül ki a PwC globális gazdasági bűnözésről készített felméréséből.
Magyarországon tovább növelte kutatás-fejlesztési kiadásait a Bosch
Újra kétszámjegyű árbevétel-növekedést ért el a Bosch csoport Magyarországon az autóipari megrendelések jelentős csökkenése ellenére; jelenleg a gyártási kapacitások fokozatos növelésére készülnek - közölte a cég csütörtöki közleményében.
A mesterséges intelligencia olyan vállalati kultúrát teremt, amely az innovációra épül
A magyar vállalatok közel negyede tekinthető érett mesterséges intelligencia felhasználónak a Microsoft friss felmérése szerint.
Nyomatékigényes lánckerékhajtások
A szabványos gépelemekre specializálódott Norelem a két- és háromsoros görgősláncok és lánckerekek új sorozatát mutatta be, ami a nyomatékigényes lánckerékhajtások területén is erőteljes megoldást nyújt.
Sztárszakma lehet az adatközponti rendszermérnök
Az informatikai beruházások volumenét nem tépázta meg a koronavírus-járvány, inkább azok fókuszában volt tapasztalható átrendeződés az utóbbi két hónapban – derül ki a Hewlett Packard Enterprise szakértői véleményéből.