Bővül a Knorr-Bremse Kutatás-Fejlesztési Intézete
Intelligens fék- és kormányrendszerek, elektromobilitás, vezetéstámogató rendszerek, önvezető funkció, közlekedésbiztonságot növelő megoldások haszongépjárműveknek, csak néhány a fejlesztési projektek közül, amiken az intézet mérnökei jelenleg is dolgoznak.

 

A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletág kutatás-fejlesztési tevékenysége már egy közel 5000 négyzetméteres új épülettel kibővülve folyik majd a Budapesti R&D Centerben. A közúti árufuvarozás mennyisége a következő évtizedekben folyamatosan növekedni fog, konzervatív prognózisok szerint 2005-2050 között Európában 50%-kal nő a tonna-kilométerben mért volumene. A Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti K+F Intézetének fejlesztői ezért már most olyan megoldásokon dolgoznak, amik támogatni fogják a növekedési trendből adódó kihívásokat.

Intelligens fék- és kormányrendszerek, elektromobilitás, vezetéstámogató rendszerek, önvezető funkció, közlekedésbiztonságot növelő megoldások haszongépjárműveknek, csak néhány a fejlesztési projektek közül, amiken az intézet mérnökei jelenleg is dolgoznak. Egy nemrég zárult projekt során fejlesztett kamion prototípusa például a járművezetőtől több feladatot át tud venni zárt telephelyen, mitöbb autópályán autonóm vezetésre is képes. Ilyen és ehhez hasonló projektekbe várják most villamos- és gépészmérnökök, informatikusok, beágyazott szoftver- és platformfejlesztő, kiberbiztonsági szakemberek, valamint teszt- és fejlesztő mérnökök mielőbbi jelentkezését.

Az intézetben az elmúlt több, mint 25 évben számos olyan haszongépjármű terméket fejlesztettek, amelyek az iparág közlekedésbiztonsági mérföldköveivé váltak és ma már törvény írja elő fedélzeti használatukat. Különféle mérnöki csoportok működnek itt előfejlesztési, beágyazott szoftver- és funkciófejlesztési, AutoSAR, Automotive SPICE (ASPICE), rendszerfejlesztés és szoftver applikációk, automatizált vezetés, konstrukció, szimuláció, jármű- valamint laborteszt, minőségbiztosítás, safety engineering, projektmenedzsment és számos egyéb területen.

 

 

Az intézetben dolgozók a teljes mérnöki folyamatban részt vehetnek. 2020-tól az Intézet ún. eCUBATOR-a foglalkozik az elektromobilitással kapcsolatos fejlesztésekkel, olyan termékötleteken dolgoznak itt, amik a jelenleg ismertektől eltérnek. A körülbelül 2025-től piacra kerülő második generációs elektromos járműveket szem előtt tartva a Knorr-Bremse olyan megoldásokon dolgozik, mint a jövőbeli energiagazdálkodási rendszerek, elektromechanikus aktuátorok, valamint a jármű stabilitásával és meghajtásával kapcsolatos továbbfejlesztett funkciók.

"Az ötleteket kipróbáló előfejlesztéstől (Advanced Engineering) a termékek gyártásba engedéséig a folyamat minden lépésével foglalkozunk az Intézetben. Sokrétű a tevékenység, legyen szó a járműdinamika szabályozásáról, az autonóm járműfunkciókhoz szükséges redundanciáról vagy akár a kiberbiztonsági megoldásokról. A közúti árufuvarozás biztonságosabb, tisztább és hatékonyabb lesz egy olyan jövőben, amihez okos műszaki megoldásokra van szükség. Sok a feladat, ezért most nagy lépésben bővítjük a csapatot." – közölte Frank Péter kutatás-fejlesztési igazgató.

A bővülő R&D Center

Jelenleg közel 500 fő dolgozik a Knorr-Bremse Haszonjármű Üzletágának budapesti Kutatás-Fejlesztési Intézetében. A 100 fős létszámnövekedést is támogatva, a vállalat képviselői még tavaly írták alá a szerződést egy új irodaház megvalósításáról a XI. kerületben, közvetlenül a jelenlegi mellett. Az új épület bruttó szintterülete több mint 9000 négyzetméter lesz, irodák, labor, mélygarázs, étkező kap benne majd helyet. Mindezt letisztult belső-építészeti megoldások és korszerű irodai berendezések teszik majd egyedivé.

"A mérnöki létszám az elmúlt években olyan mértékben növekedett, hogy a Major utcai telephely már nem voltak elegendő, így több iroda helyiséget kellett bérelni a XI. kerületben. Régóta felmerült az igény, hogy a teljes budapesti mérnöki állomány egy helyre költözhessen, ezért is örömteli, hogy ez az elképzelés most a megvalósítás szakaszába lép.  Az új épület korszerű, magas színvonalú környezetet biztosít majd a vállalat fokozatosan tovább bővülő kutatás-fejlesztési tevékenységéhez" – közölte Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója.

(Képek: Knorr Bremse)

 

Így nézhet ki a tenger melletti légiközlekedés jövője
A világ lakosságának 40 százaléka tengerparti településeken él. Számukra az amerikai Regent innovatív elektromos siklói elsőként kínálnak majd biztonságos, olcsó, nagy sebességű és kibocsátásmentes mobilitási megoldást.
A vállalatok jelentős részénél hiányzik az adatstratégia
Át kell gondolni az adatmenedzsment stratégiát, hogy profitáljunk az elmúlt évek digitális befektetéseiből – hívja fel a figyelmet „The Data Imperative” felmérésében a KMPG.
Adatvezérelt működés az iparban
Az adat teremti meg a kommunikációt nemcsak a gépek, hanem az emberek és a gépek között is.
Biztonságos felhőalapú adatmegosztás
Az Európai Unió adatvédelmi irányelveivel összhangban létrehozott, biztonságos és átlátható adatmegosztást lehetővé tevő digitális ökoszisztémához, a Gaia-X-hez a SZTAKI révén Magyarország is csatlakozott április végén.
Virtuális magánhálózatok védelme
Alaposan megfizethetünk a digitális világban a másokkal megosztott privát adatainkért: a magánéletünk lehet az ára.