Amit a 3D nyomtatásról tudni kell
A 3D nyomtatás korábban elképzelhetetlennek hitt távlatokat nyitott meg a mérnökök és terméktervezők előtt. Az additív gyártásnak köszönhetően akár pár óra leforgása alatt legyárthatják fejlesztési elképzeléseiket. A részleteket megtudhatja a Varinex 3D Nyomtatási Fórumán.

A közvetlen digitális gyártás pedig alapvető váltást jelent a különböző gyártáshoz szükséges eszközök és a kissorozatú termékek gyártása területén. Jöjjön el a 3D nyomatás legnagyobb hazai fórumra, ahol a saját termékfejlesztési és gyártási kihívásaira is választ kaphat!

A 3D Nyomtatás Fórum főbb témakörei

• Az additív gyártás legújabb trendváltozásai

• 3D nyomtatás a magyar holdjáró Puli projekt fejlesztésében

• Új gyakorlati példák a gépjármű alkatrészek gyártásában a Valeo Auto-Electric Magyarország Kft-nél

• 3D nyomtatási technológiák alkalmazása a hűtő-fűtő gumitömlők gyártása során a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft-nél

• Közvetlen digitális gyártás – ülékek és befogókészülékek közvetlen gyártása

• A 3D nyomtatás legújabb orvosi és fogorvosi alkalmazásai

• Bonyolult belső geometriával rendelkező laminált termékek gyártása FDM technológiával

Rendezvényünk szüneteiben megismerhetik működés közben Objet30 Prime típusú 3D nyomtatónkat és megtekinthetik a különböző 3D nyomtatási technológiával készült modelleket is.

 

 

 

Időpont: 2015. október 29. csütörtök. 9-15 óra

Helyszín: Park Inn by Radisson Budapest, 1138 Budapest, Szekszárdi utca 16-18.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A rendezvény zárásaként 3 fő részére 100 000 forint értékű 3D nyomtatási szolgáltatást sorsolunk ki, melyet 2016. március 31.-ig lehet felhasználni!

 

Jelez a Microsoft rendszere, ha megsérül az abroncs
A világ első, az abroncssérüléseket valós időben figyelni képes monitoring rendszerét fejleszti a Bridgestone a Microsofttal közösen, melyhez a szoftvercég hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform - MCVP) használják.
Solid Edge Szálanyag kalkulátor
Amikor hagyományos módon történő egyedi géptervezésről, tartószerkezet tervezésről, vagy csarnok tervezésről beszélünk, elmondható, hogy a projektre fordított idő nagy részét a dokumentációk elkészítése, az alapanyagrendeléssel kapcsolatos információk összegyűjtése, és a gyártási folyamatok optimalizálása teszi ki.
SiTime MEMS oszcillátor használata felgyorsítja a fejlesztést
A SiTime Corporation a MEMS időzítés-technológia piacvezetője. A MEMS oszcillátor technológia használata nagy mértékben képes hozzájárulni a tervezési idő és a szükséges fejlesztési erőforrások csökkentéséhez, felgyorsítva a befektetés termőre fordulását.
Szándék alapú hálózatok, biztonság, üzletmenet folytonosság
A Cisco szerint a következő időszak legfontosabb technológiai innovációi az üzletmenet folytonosságára és az ehhez kapcsolódó együttműködéses technológiákra, a szándék alapú hálózatokra és a biztonságra fókuszálnak.
Robotok ingyenes szimulációja és költséghatékony vezérlése
Egyszerű lehetőség a költséghatékony automatizálásra – digitális tükörkép alkalmazása az intuitív robotvezérlés során.