A pneumatika jövője
A Festo egy univerzális platformot fejlesztett ki a digitalizált pneumatikával történő, kiemelkedően rugalmas és adaptív automatizáláshoz.

 

A digitalizálás a Festo számára új lehetőségeket kínál a technológiai vezető szerep és az innováció területén, valamint növeli a hatékonyságot a vállalat belső folyamataiban és az ügyfelei érdekében is. Gerhard Borho, a Festo pénzügyi, információkezelési és technológiai vezetői testületének tagja a hannoveri ipari kiállítást megelőző bemutatón elmondta: „Egyrészt az alaptevékenységünk van a figyelmünk középpontjában, amelyben a saját folyamataink jobb hálózatát tudjuk kialakítani ügyfeleinkkel és partnereinkkel. Ugyanakkor olyan új, beépített intelligenciával rendelkező termékeket is fejlesztünk és viszünk a piacra, amelyek az interneten keresztül kapcsolódnak össze, mint például a Festo Motion Terminal. Ezenkívül számunkra a digitalizálás új üzleti modellek kifejlesztését is jelenti, például állapotfelügyeletet, energiahatékonyságot vagy energiakonfigurációkat.”

Az ügyfél digitális utazása név alatt a Festo a jövőben átfogó tanácsadást is nyújt a virtuális világban. „Ügyfeleink profitálhatnak abból a tényből, hogy az értékesítési és tanácsadási eljárások sokkal folyamatosabbak lesznek, és növekszik az ellátási lánc átláthatósága, stabilitása és megbízhatósága” – tette hozzá Gerhard Borho. A jövőben az ügyfelek egy átlátható digitális felület segítségével sokkal gyorsabban tudják a gépeiket konfigurálni, és a gyártókkal és üzemeltetőkkel együtt, szimuláció használatával előzetesen ellenőrizni tudják a kölcsönhatásaikat és működésüket. A termékbe épített érzékelők még a bekövetkeztük előtt figyelmeztetnek a meghibásodásokra vagy gyártási leállásokra. A cél az, hogy az ügyfelek és partnerek olyan virtuális tanácsadókat kapjanak, amelyek rendelkeznek a termékek ismeretével, és közös rendszerbe vannak kapcsolva.

A Festo Motion Terminal létrehozásával a cég egy univerzális platformot fejlesztett ki a digitalizált pneumatikával történő, kiemelkedően rugalmas és adaptív automatizáláshoz. „Egy hároméves fejlesztési folyamat eredményeként nemcsak az ipar 4.0-nak megfelelő intelligens pneumatikus automatizálási platform jött létre, hanem valójában egy kulcsinnováció a jövőbeli termeléshez is” – mondta Julia Duwe, a Future Motion Solutions menedzsmentjének vezetője. Számos szelepfunkciót lehet programozni és alkalmazások segítségével elérni. A Festo Motion Terminal, amely több mint 50 különböző összetevőt tartalmaz, belépési lehetőség az ipar 4.0-hoz illeszkedő termelést bevezetni kívánó vállalatok számára.

GigaDevice mikrokontrollerek - a GPIO és az ADC programozása
A GigaDevice GD32ARM Cortex RISC MCU sorozat architektúrájának, valamint a mikrokontroller családhoz kapható kiértékelő és kezdőkészlet ismertetése után most bemutatjuk, hogy miként lehet ezekkel az eszközökkel megkezdeni a munkát a CrossStudio for ARM 4.1. fejlesztőrendszer használatával.
Messze még a teljes értéklánc összekapcsolása
Az Oracle kutatása szerint a gyártók elsősorban belső folyamatokra koncentrálnak az ipar 4.0 projektek kapcsán, a beszállítókkal, ügyfelekkel összehangolt adatkapcsolatok még hátra vannak.
A jó példa is lehet ragadós
Szakértő partnerek által szervezett ingyenes rendezvény a hotmelt berendezések, ragasztóanyag-adagoló rendszerek és festéstechnológiák területén.
A decentralizált energiapiacon bárki lehet szolgáltató
A megújuló energiaforrások és az IoT eszközök fokozott előtérbe kerülésével az energia-előállítás, -tárolás és -felhasználás hatalmas átalakuláson megy keresztül.
Kibervédelem az ipari üzemek számára
A Siemens következő generációs tűzfalainak (NGFW) alkalmazásával fokozott védelmet biztosít a számítógépes támadások ellen a gyártó- és feldolgozó szektorban tevékenykedő iparvállalatok számára.