A pneumatika jövője
A Festo egy univerzális platformot fejlesztett ki a digitalizált pneumatikával történő, kiemelkedően rugalmas és adaptív automatizáláshoz.

 

A digitalizálás a Festo számára új lehetőségeket kínál a technológiai vezető szerep és az innováció területén, valamint növeli a hatékonyságot a vállalat belső folyamataiban és az ügyfelei érdekében is. Gerhard Borho, a Festo pénzügyi, információkezelési és technológiai vezetői testületének tagja a hannoveri ipari kiállítást megelőző bemutatón elmondta: „Egyrészt az alaptevékenységünk van a figyelmünk középpontjában, amelyben a saját folyamataink jobb hálózatát tudjuk kialakítani ügyfeleinkkel és partnereinkkel. Ugyanakkor olyan új, beépített intelligenciával rendelkező termékeket is fejlesztünk és viszünk a piacra, amelyek az interneten keresztül kapcsolódnak össze, mint például a Festo Motion Terminal. Ezenkívül számunkra a digitalizálás új üzleti modellek kifejlesztését is jelenti, például állapotfelügyeletet, energiahatékonyságot vagy energiakonfigurációkat.”

Az ügyfél digitális utazása név alatt a Festo a jövőben átfogó tanácsadást is nyújt a virtuális világban. „Ügyfeleink profitálhatnak abból a tényből, hogy az értékesítési és tanácsadási eljárások sokkal folyamatosabbak lesznek, és növekszik az ellátási lánc átláthatósága, stabilitása és megbízhatósága” – tette hozzá Gerhard Borho. A jövőben az ügyfelek egy átlátható digitális felület segítségével sokkal gyorsabban tudják a gépeiket konfigurálni, és a gyártókkal és üzemeltetőkkel együtt, szimuláció használatával előzetesen ellenőrizni tudják a kölcsönhatásaikat és működésüket. A termékbe épített érzékelők még a bekövetkeztük előtt figyelmeztetnek a meghibásodásokra vagy gyártási leállásokra. A cél az, hogy az ügyfelek és partnerek olyan virtuális tanácsadókat kapjanak, amelyek rendelkeznek a termékek ismeretével, és közös rendszerbe vannak kapcsolva.

A Festo Motion Terminal létrehozásával a cég egy univerzális platformot fejlesztett ki a digitalizált pneumatikával történő, kiemelkedően rugalmas és adaptív automatizáláshoz. „Egy hároméves fejlesztési folyamat eredményeként nemcsak az ipar 4.0-nak megfelelő intelligens pneumatikus automatizálási platform jött létre, hanem valójában egy kulcsinnováció a jövőbeli termeléshez is” – mondta Julia Duwe, a Future Motion Solutions menedzsmentjének vezetője. Számos szelepfunkciót lehet programozni és alkalmazások segítségével elérni. A Festo Motion Terminal, amely több mint 50 különböző összetevőt tartalmaz, belépési lehetőség az ipar 4.0-hoz illeszkedő termelést bevezetni kívánó vállalatok számára.

Túlfeszültség elleni védelem TVS diódával
Az ESD, EFT, surge és elsősorban autóiipari alkalmazásokban a Load Dump jellegű tranziensek olyan potenciális fenyegetést jelentenek az elektronikai eszközök I/O portjai számára, ami elleni védekezésről az áramkör tervezésekor feltétlenül intézkedni kell.
Mobil hálózati technológia drónokhoz
Alacsony légtéri mobil adathálózati lefedettséget biztosító technológiát fejleszt a Huawei a drónok hasznosításában rejlő gazdasági potenciál kiaknázása érdekében - jelentette be a Huawei Wireless X Labs Londonban.
Drónok energia- és közüzemi alkalmazása
Az energia- és közüzemi szektorban a drónalapú megoldások piaca globális szinten évente 9,46 milliárd dollárra becsülhető – derül ki a PwC új tanulmányából, amely azt vizsgálja, hogy a pilóta nélküli légi járművek kreatív használata miként befolyásolja a vállalkozások működését.
Robotok már az irodában is
A GE Hungary budapesti szolgáltató központjában 19 robot támogatja a pénzügyi, HR, jogi és értékesítési területen dolgozók munkáját. Az ellátási lánchoz kapcsolódó folyamatok egyes elemeinek automatizációjával a hatékonyságot kívánják javítani.
A jövő közúti áruszállítása
A különféle vezetéstámogató rendszerek és az automatizálás kombinációja biztonságosabbá és megbízhatóbbá teszi majd a teherautókat – csaknem annyira, mintha sínen közlekednének.