A pneumatika jövője
A Festo egy univerzális platformot fejlesztett ki a digitalizált pneumatikával történő, kiemelkedően rugalmas és adaptív automatizáláshoz.

 

A digitalizálás a Festo számára új lehetőségeket kínál a technológiai vezető szerep és az innováció területén, valamint növeli a hatékonyságot a vállalat belső folyamataiban és az ügyfelei érdekében is. Gerhard Borho, a Festo pénzügyi, információkezelési és technológiai vezetői testületének tagja a hannoveri ipari kiállítást megelőző bemutatón elmondta: „Egyrészt az alaptevékenységünk van a figyelmünk középpontjában, amelyben a saját folyamataink jobb hálózatát tudjuk kialakítani ügyfeleinkkel és partnereinkkel. Ugyanakkor olyan új, beépített intelligenciával rendelkező termékeket is fejlesztünk és viszünk a piacra, amelyek az interneten keresztül kapcsolódnak össze, mint például a Festo Motion Terminal. Ezenkívül számunkra a digitalizálás új üzleti modellek kifejlesztését is jelenti, például állapotfelügyeletet, energiahatékonyságot vagy energiakonfigurációkat.”

Az ügyfél digitális utazása név alatt a Festo a jövőben átfogó tanácsadást is nyújt a virtuális világban. „Ügyfeleink profitálhatnak abból a tényből, hogy az értékesítési és tanácsadási eljárások sokkal folyamatosabbak lesznek, és növekszik az ellátási lánc átláthatósága, stabilitása és megbízhatósága” – tette hozzá Gerhard Borho. A jövőben az ügyfelek egy átlátható digitális felület segítségével sokkal gyorsabban tudják a gépeiket konfigurálni, és a gyártókkal és üzemeltetőkkel együtt, szimuláció használatával előzetesen ellenőrizni tudják a kölcsönhatásaikat és működésüket. A termékbe épített érzékelők még a bekövetkeztük előtt figyelmeztetnek a meghibásodásokra vagy gyártási leállásokra. A cél az, hogy az ügyfelek és partnerek olyan virtuális tanácsadókat kapjanak, amelyek rendelkeznek a termékek ismeretével, és közös rendszerbe vannak kapcsolva.

A Festo Motion Terminal létrehozásával a cég egy univerzális platformot fejlesztett ki a digitalizált pneumatikával történő, kiemelkedően rugalmas és adaptív automatizáláshoz. „Egy hároméves fejlesztési folyamat eredményeként nemcsak az ipar 4.0-nak megfelelő intelligens pneumatikus automatizálási platform jött létre, hanem valójában egy kulcsinnováció a jövőbeli termeléshez is” – mondta Julia Duwe, a Future Motion Solutions menedzsmentjének vezetője. Számos szelepfunkciót lehet programozni és alkalmazások segítségével elérni. A Festo Motion Terminal, amely több mint 50 különböző összetevőt tartalmaz, belépési lehetőség az ipar 4.0-hoz illeszkedő termelést bevezetni kívánó vállalatok számára.

Preduction - egy nap a gyártásütemezésről
A graphIT Kft. idén tovább erősítette Siemens partnerségi viszonyát, és a digitális gyártás területén a német technológiai vállalat termelésütemezési megoldásával, a Preactor rendszerrel bővítette portfolióját.
A legfontosabb ipari IoT trendek
A Schneider Electric ipar üzletágának vezetője négy olyan trendet lát az ipari IoT területén, amelyekre érdemes odafigyelni, hogy érdemben ki tudjuk aknázni a benne rejlő előnyöket.
Így dolgozunk 2030-ban
A munkavállalók teljes átképzésére lehet szükség a technológia foglalkoztatásra gyakorolt hatásai miatt. A megkérdezettek szerint egyéni készségeikre az automatizálás ellenére is szükség lesz.
Nincs több rendszerhiba
Új moduljával az Aventics megbízható és értékes információkat biztosít a végfelhasználóknak rendszerük állapotáról és annak energiahatékonyságáról.
Ötmillió euró energiaipari ötletekre
Az Investment Round 2017 programba olyan innovatív projektek jelentkezését várják, melyek a fenntartható energiagazdálkodást célozzák és maximum 5 éven belül piaci termék vagy szolgáltatás válhat belőlük.