A pneumatika jövője
A Festo egy univerzális platformot fejlesztett ki a digitalizált pneumatikával történő, kiemelkedően rugalmas és adaptív automatizáláshoz.

 

A digitalizálás a Festo számára új lehetőségeket kínál a technológiai vezető szerep és az innováció területén, valamint növeli a hatékonyságot a vállalat belső folyamataiban és az ügyfelei érdekében is. Gerhard Borho, a Festo pénzügyi, információkezelési és technológiai vezetői testületének tagja a hannoveri ipari kiállítást megelőző bemutatón elmondta: „Egyrészt az alaptevékenységünk van a figyelmünk középpontjában, amelyben a saját folyamataink jobb hálózatát tudjuk kialakítani ügyfeleinkkel és partnereinkkel. Ugyanakkor olyan új, beépített intelligenciával rendelkező termékeket is fejlesztünk és viszünk a piacra, amelyek az interneten keresztül kapcsolódnak össze, mint például a Festo Motion Terminal. Ezenkívül számunkra a digitalizálás új üzleti modellek kifejlesztését is jelenti, például állapotfelügyeletet, energiahatékonyságot vagy energiakonfigurációkat.”

Az ügyfél digitális utazása név alatt a Festo a jövőben átfogó tanácsadást is nyújt a virtuális világban. „Ügyfeleink profitálhatnak abból a tényből, hogy az értékesítési és tanácsadási eljárások sokkal folyamatosabbak lesznek, és növekszik az ellátási lánc átláthatósága, stabilitása és megbízhatósága” – tette hozzá Gerhard Borho. A jövőben az ügyfelek egy átlátható digitális felület segítségével sokkal gyorsabban tudják a gépeiket konfigurálni, és a gyártókkal és üzemeltetőkkel együtt, szimuláció használatával előzetesen ellenőrizni tudják a kölcsönhatásaikat és működésüket. A termékbe épített érzékelők még a bekövetkeztük előtt figyelmeztetnek a meghibásodásokra vagy gyártási leállásokra. A cél az, hogy az ügyfelek és partnerek olyan virtuális tanácsadókat kapjanak, amelyek rendelkeznek a termékek ismeretével, és közös rendszerbe vannak kapcsolva.

A Festo Motion Terminal létrehozásával a cég egy univerzális platformot fejlesztett ki a digitalizált pneumatikával történő, kiemelkedően rugalmas és adaptív automatizáláshoz. „Egy hároméves fejlesztési folyamat eredményeként nemcsak az ipar 4.0-nak megfelelő intelligens pneumatikus automatizálási platform jött létre, hanem valójában egy kulcsinnováció a jövőbeli termeléshez is” – mondta Julia Duwe, a Future Motion Solutions menedzsmentjének vezetője. Számos szelepfunkciót lehet programozni és alkalmazások segítségével elérni. A Festo Motion Terminal, amely több mint 50 különböző összetevőt tartalmaz, belépési lehetőség az ipar 4.0-hoz illeszkedő termelést bevezetni kívánó vállalatok számára.

Kibertámadásra felkészülni!
A gyártással foglalkozó vállalatokra nézve különösen nagy veszélyt jelenthetnek a kiberbűnözők, hiszen rendkívül komoly anyagi és hírnévbeli károkat okozhat egy esetleges támadás miatti leállás vagy fontos üzleti titkokat, például terveket érintő adatvesztés.
Goniofotométerek gyártása robotok segítségével
A robogonio egy multifunkcionális fénymérő berendezés: ezzel a termékkel kereken három éve jelent meg a piacon a weingarteni székhelyű opsira GmbH.
Átviteli rendszerek elemzése egy kattintással
Az energetikai iparág digitalizációja arra késztette a Siemenst, hogy 2018-tól digitális módon is elérhetővé tegye PSS E elektromos energiahálózat tervező és elemző szoftverét.
Innovatív megoldások a hétköznapokban
“Munkánknak köszönhetően lesz az innováció a hétköznapok része.” – mondja Németh András, amikor a feladatairól kérdezik. “Munkakörömet tekintve rendszer- és folyamatintegrátor vagyok az Audi Hungariánál Győrben.”
Négyezer magyar munkahelyet érint a GE döntése
A General Electric (GE) korábbi magyarországi elnöke, Jörg Bauer cége veszi meg a GE európai, közel-keleti, afrikai és törökországi (EMEAT) fényforrásüzletágát, valamint globális autólámpa-üzletágát. A cég Tungsram Csoport néven működik a jövőben.