A mérés- és kapcsolástechnika svájci bicskája
A Leuze innovatív ODT 3C érzékelője mérési és kapcsolási feladatokat is képes kezelni. Az új érzékeléstechnikai ezermester így automatizált ipari alkalmazások széles skálájában alkalmazható.

 

Van valami tárgy a futószalagon? Ha igen, mi annak a pozíciója vagy a távolsága a géptől? Ezek olyan tipikus kérdések, amelyek az ipari alkalmazások és folyamatok széles körében merülnek fel nap mint nap. A múltban a rendszer-üzemeltetők ezt a problémát több érzékelő használatával oldották meg.

 

A Leuze új ODT 3C érzékelője a kapcsolási és mérési információkat egyaránt képes továbbítani a vezérlőrendszernek az IO-Link segítségével – ez hatékony és gazdaságos megoldást jelent alkalmazások széles körében (Kép: Leuze)
 

 

A Leuze új ODT 3C szenzorja révén mostantól mindössze egyetlen eszközre van szükség. Az innovatív érzékelő egyaránt képes továbbítani kapcsolási és mérési információkat a gépvezérlésnek, ezért hatékony és gazdaságos megoldást jelent alkalmazások széles körében.

Rugalmasság egyetlen érzékelővel

Az ODT 3C mért értékeket és átfogó diagnosztikai adatokat továbbít az IO-Linken keresztül. Az adatok hőmérsékleti értékeket, figyelmeztetéseket, valamint jelminőséget tartalmaznak. A szenzort kimagasló fekete-fehér viselkedés jellemzi (< ± 3 milliméter 150 milliméternél).

Az ODT 3C működési tartománya az IO-Link segítségével numerikusan állítható be, a távoli eszközkalibrációnak és a visszaverődéstől szinte független működésnek köszönhetően nagyon pontosan (Kép: Leuze)

 

A működési tartomány a betanító gombbal, vezetéken vagy IO-Link segítségével könnyen beállítható. Az új Leuze szenzort lenyűgöző funkcionális megbízhatóság jellemzi. Az aktív környezetifény-elnyomás megakadályozza a hibás kapcsolást még akkor is, ha a szenzor ki van téve a LED-es csarnokvilágítási rendszerek közvetlen fényének. A minden oldalról jól látható LED-ek lehetővé teszik az ODT 3C állapotának gyors leolvasását.

 

A környezeti fény elnyomásának köszönhetően a Leuze ODT 3C érzékelőjét nem befolyásolja a LED-es csarnokvilágítás közvetlen fénye. Ez megakadályozza a hibás kapcsolást és növeli az érzékelő működési megbízhatóságát (Kép: Leuze)
 

 

Az érzékelő funkcióit két független kapcsolókimenet és egy figyelmeztető kimenettel vagy egy kis fényponttal (pin-point) rendelkező érzékelőmodell egészíti ki. Ez lehetővé teszi az ODT 3C rugalmas felhasználását az alkalmazások széles körében.

 

Alkalmazási példa az élelmiszeriparból
 
Egy gép tésztát sodor a pékárukhoz. Az ODT 3C érzékelő lefelé néz a tésztára, így küld távolságértékeket a felső szintű vezérlésnek. A cél az, hogy a tésztát 100–120 mm-es optimális távolságtartományban szabályozzuk. Ha a szenzor a céltartományon kívül eső mérési értéket érzékel, a szállítószalag motorjai ennek megfelelően állítják be a szállítószalag sebességét. A mérési érték az IO-Link segítségével kerül kiértékelésre a folyamatadatokban. A diagnosztikai adatok ezenkívül az IO-Linken keresztül továbbíthatók a vezérlőhöz az Ipar 4.0 kompatibilis alkalmazások számára.
 
 

 

Magyarországi forgalmazó: Kvalix Automatika Kft. | kvalix.hu

(Címlapkép: Leuze)
Így nézhet ki a tenger melletti légiközlekedés jövője
A világ lakosságának 40 százaléka tengerparti településeken él. Számukra az amerikai Regent innovatív elektromos siklói elsőként kínálnak majd biztonságos, olcsó, nagy sebességű és kibocsátásmentes mobilitási megoldást.
A vállalatok jelentős részénél hiányzik az adatstratégia
Át kell gondolni az adatmenedzsment stratégiát, hogy profitáljunk az elmúlt évek digitális befektetéseiből – hívja fel a figyelmet „The Data Imperative” felmérésében a KMPG.
Adatvezérelt működés az iparban
Az adat teremti meg a kommunikációt nemcsak a gépek, hanem az emberek és a gépek között is.
Biztonságos felhőalapú adatmegosztás
Az Európai Unió adatvédelmi irányelveivel összhangban létrehozott, biztonságos és átlátható adatmegosztást lehetővé tevő digitális ökoszisztémához, a Gaia-X-hez a SZTAKI révén Magyarország is csatlakozott április végén.
Virtuális magánhálózatok védelme
Alaposan megfizethetünk a digitális világban a másokkal megosztott privát adatainkért: a magánéletünk lehet az ára.